Forum Zdrowie Zdrowie kobiety Zdrowie kobiety
ZMIEŃ
      po prawej stronie

po prawej stronie

(21 wyników)
    • Wątków zapewne było już n/t wiele ale nie znalazłam odpowiedzi. Jestem dokładnie w stanie przewidzieć kiedy nadejdzie bo głowa z reguły oprócz tego rzadko mnie boli; ale wtedy zaczyna się już od rana najczęściej przy @ zawsze po prawej stronie najpierw boli jakby od zatok po czym umiejscawia się w prawym oku jakby ktoś mi oko wykłuwał. Najczęściej towarzyszące objawy; zawroty głowy, łzawienie, nudności nawet przy większym bólu wymioty. Nie bez znaczenia jest też fakt, że kiedy się wyciszę b...
    • od jakiegoś czasu miewam bóle po prawej stronie brzucha. kiedyś lekarze wmawiali mi, że to może odzywac sie wyrostek, potem, że nerwica żołądkowa. brałam różne leki i nic. ból pojawia się rzynajmniej raz dziennie, nie potrafie wytlumaczyc realnie kiedy, po jakich posilkach. czy to moze miec jednak cos wspolnego z nadwrazliwym jelitem? czy ktos z was ma podobne problemy?
    • Witajcie, napiszę o moim problemie, jednocześnie od razu zastrzegając, że zamierzam wybrać się do lekarza najszybciej, jak to będzie możliwe. Niestety obecnie przebywam za daleką granicą i nie mam takiej możliwości, do kraju wracam za miesiąc z kawałkiem. Otóż od dawna mam lekkie pobolewania w dole brzucha po prawej stronie. Nie są one bardzo ostre. Czasem promieniują do pleców i biodra (choć z prawym biodrem mam problemy niezależne od tego, więc sama nie wiem, czy faktycznie prom...
    • od tygodnia odczuwam takie jakby ciążenie w dole brzucha po prawej stronie. Do lekarza jestem zapisana za tydzień. Może któraś z Was też miała takie dolegliwości i może coś doradzić????
    • czesc miesiac temu zaczal bolec mnie brzuch po prawej stronie martwilam sieze to moze byc wyrostek lub zapalenie jajnika,poszlam do lekarza zostalam w szpitalu gdzie zrobiono mi badania.Okazalo sie ze wszystko wporzadku dostalam antybiotyki dostalam lekkiego krwotoku i wyszlam do domu.minal miesiac a mnie nadal boli brzuch nie mam okresu a w ciazy nie jestem.pomozcie co mam robic zaznacze ze mieszkam w londynie i tu z lekarzami jest zupelnie inaczej martwie sie.pozdrawaim
    • Od pewnego czas dokucza mi ból po prawej stronie brzucha - raz niziutko, w samej pachwinie, raz wyżej, mniej więcej na wysokości. talii. Ból nie jest silny, dokucza raczej związny z nim niepokój. Ból sie nasila podczas oddawania moczu (wtedy czuję intensywniej na dole brzucha)i podczas chodzenia (wtedy ukatywnia się to miejsce trochę wyżej). Dotykanie, a nawet ugniatanie tych miejsc nie jest bolesne. Innych objawów ze strony układu pokarmowego nie mam, może troche mniejszy apetyt, ale to racz...
    • dziewczyny, od jakis paru dni pobolewa mnie brzuch z parwej strony pod zebrem. nie jest to zaden ostry bol, bardziej jakby gniecacy. sprawdzilam w googlach i zaczynam podejrzewac watrobe. czytalam cos o woreczku zolciowym, ale tak jak pisalam bol jest bardziej tepy, moze lekko pulsujacy. co do tej watroby, to nie mialam z nia do tej pory klopotow, nie pilam alkoholu, nie uzywalam zadnych lekow ani tlustych potraw tez nie jadlam ostatnio. troche wystraszyly mnie artykuly o zol...
    • Od dwoch dni mam niewielki, ale trwający prawie non-stop ból po prawej stronie podbrzusza (trudno mi go okreslic - troche jakby ucisk, troche klucie). Co to moze byc? Czy moga to byc jakies problemy z jajnikiem? Jestem dosc mocno zaniepokojona. Pozdrawiam, Debra
    • boli mnie glowa z jednej strony bylam dzisiaj na zakupach to az mi sie slabo robilo i mialam zawroty glowy i do tego mam uczucie glodu takie ssanie w zalodku wzielam ranigast i nie pomoglo bede to obserwowac czy przy migrenach tak moze byc ??? mam uczucie ze moja glowa wazy tone !!help
    • Tak mniej więcej na granicy żeber, może jakby trochę pod żebrami. Ból jest silny, czasami promieniuje na wylot a czasami jest tak silny, że czuję kłucie między szyją a obojczykiem. Myślałam, że to wątroba ale to nie ma związku z tłustym czy smażonym jedzeniem. Nie pomaga Raphacholin, Cholesol ani środki p/bólowe. Mija po jakiejś godzinie, dwóch. Wybieram się do lekarza oczywiście ale może macie jakieś sugestie ?
    • Witam!!! Pisze bo od dłuzeszgo czasu walcze z jednostronnym bolem brzucha,klujacym na wysokosci jajnika, niestety bez rezultatow.Na USG wychodzi ze wszystko jest ok. Milalam tez robiona cytologie badania ogolne i tez wszystko w porzadku.Przez ten caly czas nalykalam sie roznych lekow a poprawy nie ma.Juz sama nie wiem co robic.Moze ktoras z Was miala podobne problemy jesli tak to ciekawa jestem jak sie uporalyscie z nimi.Pzdr
    • Nigdy nie zauważyłam u siebie objawów owulacji (może dlatego że raczej rzadką ją miewałam - jestem posiadaczką PCO), ostatnio jednak 12dc zauważyłam minimalne rózowe plamienie (właściwie tylko różowa wydzielina na papierze) i od czasu do czasu kłucie po prawej stronie podbrzusza - czy takie objawy mogą oznaczać owulację?
    • Dziewczyny czy któraś z was może wie co mi jest??? Jestem 10 miesięcy po cesarskim cięciu i po prawej stronie ciągnie i boli przy dotyku (tak jakby razi)Jak dźwignę swoje maleństwo to tak zakłuje ,że martwię się czy mi tam w środku coś nie poszło.Przy zgięciu , nachyleniu też tak kłuje. Nie wiem co to jest . I czy to normalne? Czy to tak ma być, ale tak długo ? Pozdrawiam was.
    • OD CZAU DO CZASU MAM BOLE W DOLNEJ CZESCI PLECOW PO PRAWEJ STRONIE ,NIE WIEM CO TO MOZE BYC
    • przed chwila lezalam,bo bolala mnie watroba,zaczelam dotykac sie w tym miejscu i wyczulam cos twardego tak na ok 4 cm.nie rusza sie to,czy wy tez macie cos takiego czy to moze guz?ostatnio robilam badania krwi,ob,moczu i wyszly dobre.
    • Jakie badania należy zrobić aby sprawdzić czy ma się zdrową wątrobę? Nie wiem czy takie pobolewanie to może być skutek uboczny stosowania tabl. anty-. Pozdrawiam i dziękuję.
    • Witam wszystkich .Niech mi ktos pomoze ,bo do naszych lekarzy nie mam siły .Zmgam sie od 9 tygodni z bólem -kłocie po prawej stronie klatki piersiowej i pod żebrami.Byłam juz u 3 lekarzy ,miałm robione USG ktore nic nie wykazało badanie prób watrobowych wyszło w porzadku a mnie ciagle boli, nie wiem co robic.Jestem młoda i nie chciałabym reszte życia spedzic z tym bólem.Pozdrawiam
    • Co to może być? Nie jest to silny ból, ale dość często czuję jakby gniecenie pod lewym żebrem. Byłam niedawno w innej sprawie u lekarza i to zgłosiłam, ale zbagatelizował twierdząc, że to zwykła kolka. Poprosiłam o skierowanie na USG brzucha, ale usłyszałam, że profilaktycznie na NFZ nie robią... Ręce opadają! No cóż, zrobię prywatnie, ale może ktoś wie, co tam może być?
    • od 2 miesięcy doskwierają mi bóle brzucha, na początku myślałam, że to jajniki, więc byłam u dwóch ginekologów, którzy niczego nie wykryli. natomiast trzeci z nich zobaczył małą torbielkę, która zniknęła po miesiączce. bóle niestety nie minęły. w tym miesiącu miałam monitoring owulacji, żeby sprawdzić czy nie zrobi się kolejna torbiel, ale wszystko jest ok. a bóle brzucha mam nadal, teraz bardziej boli mnie po prawej stronie w okolicy żebra i promieniuje aż do obojczyka, lekarze w...
    • Czesc dziewczyny. Co znajduje sie po prawej stronie, na wysokosci pępka, mniej wiecej w srodku miedzy wlasnie pepkiem, a bokiem. Kamieni okazalo sie, ze nie mam. Torbiel krwotoczna zaniknela, wiec to nie ona chyba była winna bólowi. Mialam usg, ktore nic nie wykazalo. Ból pozostal. Co robic dalej ? :) Pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się