Forum   puree ziemniaczane

puree ziemniaczane

(5 wyników)
  • Wiadomo: sol, maslo i mleko trzeba dodac. Do tego mozna jeszcze przyprawic bialym pieprzem i/lub koperkiem. Skwarki nigdy nie dodawalam, ale wiem ze tez mozna. Ale CO jeszcze poza tym? Mam tylko jeden przepis do podzielenia sie, ale za to jaki! Dusimy ok. 5 min w 30-50g masla drobne pokrojona bibula wolskiego kopru, wraz s nasieniem (ja dodaje tylko ta biala czesc plus cieniutkie zielone lisci i nasienie). Mieszamy. Dodajemy ok.100ml smietanka do gotowania (moze i wiecej, jak ktos lu...
  • Z wczorajszej kolacji zostala mi dosc potezna resztka puree ziemniaczanego (smietana, maslo, koperek, galka muszkatalowa..). czy ma ktos moze pomysl jak to zrecyklingowac? bede wdzieczna za wszystkie porady!
  • czym je uszlachetnić? oprócz dodatku - masła, mleka, śmietany, chrzanu... czarna magia to dla mnie bo ja nie przepadam- mąż uwielbia. Niechże go zaskoczę na święta :)
  • byli u nas goście i niestety zostało nam dużo puree - nie mam pojęcia co z nimi zrobić. czy ktoś może mi podać jakieś ciekawe przepisy? tylko nie kopytka :). pozdrawiam
  • Przepis jest naprawde rewelacyjny(w ogole to jestem wielbicielka pierogow- zwlaszcza mojej Babci)podsmazone na patelni sa naprawde pyszne.Sama nigdy nie probowalam ich przygotowac ale musze sie w koncu odwazyc bo moj maz nie moze sie doczekac.Trzymajcie za mnie kciuki!!!!!!
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się