puree ziemniaczane
(5 wyników)
-
Wiadomo: sol, maslo i mleko trzeba dodac.
Do tego mozna jeszcze przyprawic bialym pieprzem i/lub koperkiem.
Skwarki nigdy nie dodawalam, ale wiem ze tez mozna.
Ale CO jeszcze poza tym?
Mam tylko jeden przepis do podzielenia sie, ale za to jaki!
Dusimy ok. 5 min w 30-50g masla drobne pokrojona bibula wolskiego kopru, wraz s nasieniem (ja dodaje tylko ta biala czesc plus cieniutkie zielone lisci i nasienie). Mieszamy. Dodajemy ok.100ml smietanka do gotowania (moze i wiecej, jak ktos lu...
-
Z wczorajszej kolacji zostala mi dosc potezna resztka puree ziemniaczanego
(smietana, maslo, koperek, galka muszkatalowa..). czy ma ktos moze pomysl jak
to zrecyklingowac?
bede wdzieczna za wszystkie porady!
-
czym je uszlachetnić?
oprócz dodatku
- masła, mleka, śmietany, chrzanu...
czarna magia to dla mnie bo ja nie przepadam- mąż uwielbia. Niechże go zaskoczę na święta :)
-
byli u nas goście i niestety zostało nam dużo puree - nie mam pojęcia co z
nimi zrobić. czy ktoś może mi podać jakieś ciekawe przepisy? tylko nie
kopytka :). pozdrawiam
-
Przepis jest naprawde rewelacyjny(w ogole to jestem wielbicielka pierogow-
zwlaszcza mojej Babci)podsmazone na patelni sa naprawde pyszne.Sama nigdy nie
probowalam ich przygotowac ale musze sie w koncu odwazyc bo moj maz nie moze
sie doczekac.Trzymajcie za mnie kciuki!!!!!!