-
Hmm,, mój znajomy ostatnio coś wspominał, ze uwielbia smażony ser pleśniowy z
dżemem,,, Jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazic ;) Jak to się robi i czy to
w ogóle smaczne jest??
Co na to Wasze kubki smakowe?? Pzdr :-)
-
Witam, wasze forum przeglądam co jakiś czas, na razie tylko czytam, ale mam
nadzieję, że zacznę też wykorzystywać przepisy :) mimo iż kucharką jestem
żadną, a kuchnia to dla mnie wciąż najrzadziej odwiedzane miejsce w
mieszkaniu. Nie zawsze mam czas na dokładne czytanie, tym bardziej, że wątków
tu przybywa w tempie zastraszającym :)Mam nadzieję, ze będę mogła na Was
liczyć w razie czego? Wiem, że wyszukiwarka ułatwia szukanie, ale nie zawsze
jest czas, by to tak dokładnie studiowa...
-
Witam!
Uwielbiam smażony ser:)))chodzi o żółty ser w panierce, najlepiej z Tatarską
Omacką, mniam! jadam go tylko w Czechach, kiedyś podjęłam próbę "podrobienia"
go w domu, niestety, wyszła mała katastrofa...
Czy wiecie może jak sie do tego zabrać, jaki gatunek sera sprawdza się
najlepiej, jak smażyć itp, dziękuję z góry:)
Ahoj i Wesołych Świąt:)
-
witam wszystkich.
będąc w Czechach zawsze z chlopakiem wybieramy się na obiad składający się ze
smażonego sera, fytek i surówki.
obiadek jest pyszniutki i bardzo, bardzo tani.
smażony ser jest wyśmienity, tylko nie mam pojęcia jaki to ser ?
czy ktoś może wie ?
-
Czy można usmażyć ser feta tak jak camemberta tzn w panierce? I co do tego
pasuje?
-
Witam wszystkich!Piszę tu pierwszy raz,ale czytam z wielkim zaciekawieniem od
dłuższego czasu.
Pytanie mam takie,jak w tytule.Wczoraj robiłam wg przepisu,ale nie
wyszło.Tzn.twaróg nie doszedł do takiej konsystencji,jak powinien-czyli jak
ten osiągalny w sklepach.
-
Taki jak serwują w Czechach... mi się zawsze, albo wyleje z panierki, albo
jest za mało ciągnący, albo mu przypalę skórkę... Jak zrobić go dobrze??
-
Chodzi mi o tzw. "hauskejzę" kupowaną w sklepie. Z czym ją można łączyć, poza
tradycyjną kanapką?
-
Chcę go usmażyć samodzielnie w domu. W czym go obtoczyć i jak przygotować?
thanx
-
czy ktoś w Was próbował zrobić ten czeski przysmak. byłabym wdzięczna za
przepis