Forum Praca Praca za granicą Praca - Europa
ZMIEŃ
      ubezpieczenia

ubezpieczenia

(28 wyników)
    • witam,od trzech lat prowadze dzialalnosc gospodarcza w niemczech,i do tej pory,to znaczy do 01.01.09 ub.zdrowotne w niemczech,bylo nie obowiazkowe,mam pytanie,co sie stanie,i jakie groza mi konsekwencje,gdy w razie kontroli,nie bede mial tego ubezpieczenia.napiszcie tez w jakich firmach ubezpieczeniowych,wy wykupiliscie swoje polisy,i jakie sa waszym zdaniem godne polecenia.pozdrawiam.
    • czy pracodawca w Irlandii ma obowiázek placic mi skladke zdrowotna? slyszalam, ze nie. Jak zatem sobie to inaczej poukladac. jestem zatrudniona, nie mam placonej skladki zdrowotnej, a jestem w Irlandii z malym dzieckiem? jak wyglada opieka lekarska w naszej sytuacji. poki co (niedawno wyjechalam) mam formularz E111, ale co potem? poradzcie i nie krzyczcie jesli juz o tym bylo.
    • troche nie na temat pracy, ale ile kosztuje w uk ubezpieczenie samochodu i jaki najlepiej kupic zeby sie jak najmniej placilo? jakie sa kary za brak ubezpieczenia?
    • Czy wyjeżdżając do pracy w Anglii, warto się ubezpieczyć, jeżeli tak, to gdzie?
    • Witam wszystkich Chcialbym zasiegnac porady tym razem nie odnosnie pracy - od pewnego, krotkiego zreszta czasu pracuje w Anglii,z tym ze do pracy jest kawalek i zastanawiam sie nad kupnem samochodu. Zanim wciagne sie w takie wydatki, wole jednak zapytac tych ktorzy juz tu sa dluzej- wiadomo, bryke mozna wyrwac za niewielkie pieniadze, ale podobno cholernie drogie jest ubezpieczenie, nie wiem tez dokladnie jak wyglada tu sprawa z przegladem. No i pytanie - czy warto? Moze lepiej...
    • Mam pytanie jeśli chodzi o ubezpieczenie zdrowotne w Anglii- Wyjeżdzam do pracy na rok (na czarno). Co musze zrobić żeby miec ubezpieczenie??? Czy karata euro-26 wystarczy? Bo formularz E-111 ważny jest tylko przez 2 miesiące.
    • WItam wszystkich Zastanawiam sie nad kupnem samochoduw Anglii,wiem juz mniej wiecej z jakimi oplatami to sie wiaze-najdrozsze jest ubezpieczenie. Polecono mi przede wszystkim 3 firmy- Tesco, Direct Line i TheAA. Wiem tez ze akceptuja oni polskie znizki na ubezpieczenie z tym tylko ze musza byc przetlumaczone na angielski. Mam pytanko- jesli mam tylko znizke w polsce na OC (60%) a chcialbym tu kupic "comprehensive insurance" to jak to wyglada w praktyce? CZy tylko obniza proporcjo...
    • Ubezpieczenie w Niemczech to koszt 300 euro, jezeli ubezpiecze sie w Polsce to rownoczesnie jestem ubezpieczony w Niemczech? A i które polskie zakłady ubezpieczeniowe swiadczą takie usługi?
    • Bardzo proszę o pomoc, jak jest z państwową służbą zdrowia w Anglii? Będę pracowała legalnie, odprowadzała podatki, czy muszę dokonać jakiś formalności jeszcze w Polsce, zdobyć jakieś papiery, by leczyć się bezpłatnie w państwowej służbie zdrowia w UK? Czy mam się tam na początku jak tylko przyjadę jakoś zarejestrować. Z góry dziękuję za informacje:-)
    • Hej, Czy ktoś może kupował i ubezpieczał auto w Wielkiej Brytanii? Jakich kosztów można się spodziewać? Wiemy, że auta są dość tanie, ale co z rejestracją i ubezpieczaniem?
    • Witam serdecznie na wstepie opisze rodzaj,miejsce,waruki pracy i zamieszkania potem wyjaśnie kwestie którą każdy porusza tj czy to nie oszustwo ! wiec tak praca jest zarówno dla kobiet jak i dla meszczyzn lecz dla kobiet ilośc miejsc jest ograniczona z powodu zbyt malego zapotrzebowania na kobiety panowie maja wieksze szanse bo standartowo jest potrzebne około 40 meszczyzn.Praca jest u osoby prywatnej prowadzącej wraz z synami firme która zajmuje sie obsługą imprez/świąt organizow...
    • Wyjezdzam w najblizszym czasie na kilka miesiecy do Anglii. W tej chwili jestem zarejstrowana w Urzedzie Pracy, bez prawa do zasilku ( ze wzgledu na ubezpieczenie). Nie wiem co mam z tym fantem zrobic, czy sie wyrejstrowac, czy zglosic wyjazd. W przeciwnym razie nie bede mogla przeciez chodzic po "podpis". Poradzcie cos, prosze.
    • Co myslicie? Pojechac swoim samochodem do Angli czy nie? Moze ktos tak zrobil?
    • Witajcie jesli ktos z was sie orientuje bardzo prosze o pomoc. Mialem z zona zabukowane bilety na powrot do Polski z Airpoloni ale wiadomo nie poleci.Zdecydowalismy sie wracac samochodem.Wyjezdzamy 22 grudnia rano zrobimy nocleg w polowie drogi(ja tylko prowadze)na granicy niemieckiej powinnismy byc 23. Jade pierwszy raz wiec mam kilka pytan: samochod jest mojego szefa (pozycza mi) jestem na niego ubezpieczony takze na Europe czy w zwiazku z tym potrzebuje jakies dodatkowe ubezpie...
    • Jestem świeżo upieczoną absolwentką, dostałam ciekawą ofertę rocznego kontraktu - praca dla małej organizacji międzynarodowej poza granicami kraju. Z góry przyznaję się, że nie pracowałam nigdy na umowę o pracę, jedynie jakieś krótkie zlecenie, no i staże, i nie mam pojęcia jak wygląda regulacja pewnych kwestii. Może ktoś mi doradzi? A mianowicie: jak wygląda sprawa płacenia wszelkich składek (domyślam się, że sama mam coś gdzieś;-)) odprowadzać...?, ale co dokładnie i gdzie?), ...
    • Jesli ktos kupi samochod w Szwecji np na dojazdy do pracy, to moze go ubezpieczyc tylko na JEDEN miesiac, tzw ubezpieczenie exportowe. Jesli ktos planuje pracowac kilka miesiecy i miec tu ubezpieczony samochod, musi zarejestrowac sie w Szwecji = wyrobic sobie szwedzki pesel. Bez tego zadna firma nie ubezpieczy samochodu. Po kupnie samochodu nalezy sie zglosic do vagverket ( vägverket) aby samochod zarejestrowac. Dopiero wtedy mozna go ubezpieczyc. Zgaduje, ze vägverk...
    • Jakie są koszty utrzymania takiego skutera - ubezpieczenie jeśli jest potrzebne - tax road jeśli dotyczy - cokolwiek innego?? Co jest wymagane ( może jakeś prawko lub kurs ? ) aby móc czymś takiem poruszać się po drogach (w Polsce wystarczy dowód osobisty... Posiadam prawo jazdy "B" jeśli ma to jakieś znaczenie...
    • Czy to prawda że w Irlandii trzeba płacić za usługi w slużbie zdrowia ? Czy pracując legalnie ( umowa o pracę ) muszę płacić ? Jak funkcjonuje tamtejsza Kasa Chorych ? MOże ktoś zna odpowiedzi na te pytania . Będę wdzięczna .
    • Czytałem, że całkiem sprawnego grata w UK można kupić już za 200-300Ł. Byłoby miło (bo się wybieram), ale mam pytanko jak jest z ubezpieczeniem. Ile trzeba policzyć za kilkunatoletnie auto z małym przebiegiem? Czy trzeba wykupować ubezpieczenie na cały rok, czy można na krótszy okres? Będę dźwięczny za odpowiedź. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się