Dodaj do ulubionych

ubezpieczenie samochodu w UK

IP: *.server.ntli.net 03.06.05, 22:21
Witam wszystkich

Chcialbym zasiegnac porady tym razem nie odnosnie pracy - od pewnego,
krotkiego zreszta czasu pracuje w Anglii,z tym ze do pracy jest kawalek i
zastanawiam sie nad kupnem samochodu. Zanim wciagne sie w takie wydatki, wole
jednak zapytac tych ktorzy juz tu sa dluzej- wiadomo, bryke mozna wyrwac za
niewielkie pieniadze, ale podobno cholernie drogie jest ubezpieczenie, nie
wiem tez dokladnie jak wyglada tu sprawa z przegladem. No i pytanie - czy
warto? Moze lepiej sprowadzic tu samochod z Polski i korzystac z polskiego
ubezpieczenia? Czy ktos orientuje sie czy tutejsze firmy akceptuja wyrobione
w Polsce znizki? Z gory thx za wszelkie info
pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: Raf Re: ubezpieczenie samochodu w UK IP: 62.233.234.* 03.06.05, 22:33
      z tego co wyczytałem w jednej broszurce, to kupując samochód w UK trzeba się
      liczyć z następującymi kosztami (co rok):
      - podatek drogowy (155-170Ł, w zależności od poziomu emisji CO2)
      - przegląd techniczny - 25Ł, pod warunkiem, ze samochód jest w nienagannym stanie
      - ubezpieczenie - najtańsze to wydatek rzędu ok. 700Ł, przy czym jest taki myk,
      że ubezpieczenie obejmuje jedynie samochód podany w polisie, oraz że nikt inny
      tego samochodu nie może prowadzić, chyba że też wykupi na niego polisę.

No i normalne wydatki, czyli benzyna.
    • Gość: teo Re: ubezpieczenie samochodu w UK IP: *.ipt.aol.com 03.06.05, 23:53
      Mam samochod, silnik 1,4l; ukonczone 25l, mieszkam w malym miescie ponizej
      25tys. Ubezpieczenie wynosi 400, podatek drogowy 110, przeglad 30-40 zalezy
      gdzie.
      • Gość: Auriane Re: ubezpieczenie samochodu w UK IP: *.server.ntli.net 04.06.05, 00:41
        silnik 1.4- ubezpieczenie ok. 600/rok, tax drogowy 120/rok, przeglad- nie wiem,
        bo jeszcze nie musze
    • deadeasy Re: ubezpieczenie samochodu w UK 04.06.05, 07:53
      Poszukaj przez "wyszukiwarke". Bylo sporo postow na temat kupowania i
      ubezpieczenia samochodu w UK.
      :)

Bezwypadkowa jazda w PL liczy sie.
      • Gość: Basia Re: ubezpieczenie samochodu w UK IP: *.server.ntli.net 04.06.05, 20:22
        ja place za moja Corse (poj. 1.2) 300 na rok (ubezpieczenie comprehensive,
        czyli cos jak polskie Autocasco). Mieszkam w Cambridge - cena ubezpieczenia
        zalezy tez od tego:
        - gdzie meiszkasz
        - gdzie parkujesz
        - ile lat masz prawko
        - czy nasz prawko wydane w UK
        • Gość: jess Re: ubezpieczenie samochodu w UK IP: *.bulldogdsl.com 04.06.05, 22:18
          Licza sie nastepujace kryteria:
          wiek i plec kierowcy
          ile lat posiadasz pelne prawo jazdy
          miejsce zamieszkania
          gdzie trzymasz samochod w nocy (na jezdni, driveway, garage etc)
          czy samochod ma zainstalowany immobiliser, alarm
          ilosc mil przejezdzanych rocznie
          uzytek: prywatny czy dla business
          wartosc samochodu
          Ile lat bez claims

Dla przykladu:
          Fully comprehensive: West London,Toyota Avensis 1.8, valued at £6K, private
          use, garaged, immobiliser and alarm, 10 000 miles/year, mature female driver
          with 60% non-claims bonus - £380 per year

Third party, fire and theft: West London, Renault Clio 1.1, valued at £1K,
          private use, garaged, immobiliser, NEW driver under 21 years of age - £1400
          • Gość: asda Re: ubezpieczenie samochodu w UK IP: *.server.ntli.net 04.06.05, 22:43
    • Gość: leo Re: ubezpieczenie samochodu w UK IP: *.lns2-c11.dsl.pol.co.uk 04.06.05, 23:32
      mozesz zrobic wycene ubezpieczenia on-line,polecam direct line ,polisa obejmuje
      bez dodatkowych kosztow, uzywanie pojazdu do dzialalnosci gospodarczej i nawet
      bez znizek skladka jest przyzwoita ale musisz placic przez direct debit z konta
      • Gość: t Re: ubezpieczenie samochodu w UK IP: 193.108.78.* 08.06.05, 14:20
        t

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka