Gość: marek IP: *.akademikium.futuroexito.pl 09.01.13, 16:44 jak wygląda sytuacja na farmaceutycznym rynku pracy? warto kształcić się w tym kierunku czy lepiej wybrać inną drogę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: praca w farmacji IP: *.play-internet.pl 16.01.13, 22:07 W tym momencie jest dośc cięzko z pracą, w aptekach raczej zwalniają niż zatrudniają... ale nie wiadomo w sumie jak będzie za 2-3 lata. Jeżeli myślisz o farmacji to radze studia niż technikum, podobno uprawnienia techników mają zostac bardzo okrojone i na pewno trudniej będzie im znalezc zatrudnienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgrfarm Re: praca w farmacji IP: *.skynt.pl 20.01.13, 23:38 Nie warto , lepiej isc na lekarski .W aptekach male zarobki,presja ze strony pracodawcy na sprzedawanie rozmaitego badziewia, duza rotacja pracownikow i zagmatwne przepisy. Nigdy bym na to nie poszedl znajac to od srodka, to bagno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: farm. Re: praca w farmacji IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.01.13, 21:55 Zgadzam się z przedmówcą.Pracuję 13 lat w tym zawodzie/apteka/ i stwierdzam,że jest coraz gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: praca w farmacji IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.13, 16:58 jestem mgr farmacji juz od kilku dobrych lat i na nic innego za zadne skarby bym nie zamienila przy czym nie pracuje w aptece i nigdy tego nie planowalam. jesli masz glowe na karku to mozna naprawde miec ciekawa prace i super zarobki. Fakt ze studia ciezkie ale jednak dalej calkiem prestizowe. ja jestem w kazdym razie zadowolona:) a to ze 90% mysli ze farmacja = apteka to juz inna sprawa...nienawdzilam szczerze obowiazkowego stazu i za takie grosze nie zdecydowalabym sie na tak oglupiajaca w gruncie rzeczy prace (choc szczerze zaangazowanych famraceutow aptecznych szczerze podziwiam, niestety w dobie sieciowek pozostaje to na ogol w sferze daleko idacej teorii) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: praca w farmacji IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.13, 17:01 PS przedstawicielem handlowym/farmaceutycznym/medycznym czy jak zwal tak zwal tez nie jestem - nie widzialabym sie w tej roli tak samo jak w roli sprzedawczyni w aptece Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: praca w farmacji IP: *.waldex.3s.pl 27.01.13, 13:16 no to napisz kim jesteś, bo nic z Twojego postu nie wynika... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: praca w farmacji IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.13, 19:08 badania kliniczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: praca w farmacji IP: *.akademikium.futuroexito.pl 29.01.13, 12:26 a mógłbyś zdradzić jak wyglądała Twoja ścieżka kariery? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: praca w farmacji IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.13, 17:47 od poczatku:) czyli od asystentki w malej firmie. a wlasciwie od praktyk studenckich a dopiero po uzyskaniu dyplomu od asystentki. A potem przez szereg roznych stanowisk i mozliwosci az do teraz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drmarta Re: praca w farmacji IP: *.internetia.net.pl 03.02.13, 20:21 hej moglabys podac mejla albo gg ? chcialabym sie co nieco dowiedziec o sciezce kariery innej niz apteczna pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: praca w farmacji IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.13, 19:45 podaj wlasnego odpisze, wole zeby do mnie rozni szalency z forum nie wypisywali:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: str Re: praca w farmacji IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.13, 19:21 Ja podobnie - po farmacji pracuję w Badaniach, ale mam wątpliwości czy to wszystko warte jest zachodu. Może kiedyś będzie lepiej - czy mogłabyś przybliżyć kilka z tego szeregu stanowisk? a mgr farm. w aptece - jeśli daleko od miasta akademickiego, to może być to dobry wybór. Pewnie inny trochę charakter pracy, zarobki w porządku, no ale nie każdy może, nie każdy lubi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: praca w farmacji IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.13, 19:52 sciezka mniej wiecej taka: asystentka projektu, koordynator projektu, asystentka Project Managera, Specjalista ds Badan Klinicznych, Starszy Specjalista ds Badan Klinicznych, Krajowy Ekspert ds rejestracji badania klinicznego, Krajowy Specjalista ds rozpoczecia badania klinicznego, Kierownik ds Umów w Badaniach Klinicznych - oczywiscie sa to wolne tlumaczenia stanowisk podawanych na ogol po angielsku ale o wszystkie udalo mi zachaczyc w ciagu ostatnich 6 lat, zarobki wzrosly o ok 700% od poczatku "kariery" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: str Re: praca w farmacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.13, 21:24 Niezły przegląd i faktycznie w krótkim czasie. Ja póki co "tylko" monitoruję, ale wybiegając w daleką przyszłość zastanawiam się co można robić dalej. Tak kiedyś kiedyś, gdy już będę mądrzejsza, wolałabym pewnie ruszać głową niż kierownicą i mieć trochę stabilniejsze życie. Jeśli mogłabym zadać dosłownie parę pytań (nic konkretnego - w którym kierunku i gdzie szukać, pewnie tylko stolica?), to proszę o kontakt: cykpykmyk@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: praca w farmacji IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.13, 10:48 Zmienił się zupełnie rynek. Jestem z woj.śląąskiego i rozgladałam sie za pracą. Obecnie mgr farmacji po stażu proponują na rękę wynagrodzenie w wysokości 1800 - 2000zł. i tyle .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: str Re: praca w farmacji IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.13, 11:29 ale już w zachodniopomorskim pewnie ze dwa razy tyle ;) w miastach akademickich i okolicach jest niestety fatalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zkaja17 Re: praca w farmacji 26.05.15, 09:41 Zarobki magistrów farmacji zależą teraz głównie od lokalizacji apteki. Jeśli chodzi o łódzkie to teraz dobrze płacą np. w Sieradzu. Na oia.lodz.pl jest ogłoszenie mojego szefa, który jest bardzo sympatycznym człowiekiem i otworzył aptekę właśnie w Sieradzu. Chce zapłacić po stażu magistrowi ponad 3 tysiące na rękę i pomóc z mieszkaniem. Poza tym jest to apteka niesieciowa, więc odpada wiele głupich obowiązków, kto pracował w sieci ten wie:) Wystarczy zdecydować się na pracę poza największymi miastami, a zarobki wzrosną, więc głowa do góry, nie jest a tak źle:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frania Re: praca w farmacji IP: *.231.9.161.koba.pl 10.02.13, 22:24 Taka praca to moje marzenie, jednak wszyscy mnie skutecznie hamują mówiąc "że bez układów nie mam szans na taką pracę". Powiedziałam sobie, że się nie poddam, i zrobię co tylko w mojej mocy, żeby znaleźć pracę w koncernie. Wiem, że jestem idealną kandydatką na takie stanowisko. Proszę o podpowiedź, jak zabrać się za szukanie takiej pracy. Niedługo kończę farmację i chciałabym już teraz zadbać o przyszłą karierę. Z góry dziękuję za odpowiedź :) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.ewa.k Re: praca w farmacji 26.02.13, 04:04 Czy można wiedzieć -jaki jest charakter twojej pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
clinical.trials Re: praca w farmacji 15.03.14, 16:46 Jeżeli jesteś zainteresowany pracą w badanich klinicznych, chciałbyś się dowiedzieć jak w praktyce wygląda praca CRA, czy warto szukać takiej pracy? zapraszamy na naszą stronę: www.facebook.com/badaniakliniczne Odpowiedz Link Zgłoś