Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Na odleglosc?

IP: *.chem.tamu.edu 20.10.01, 04:21
    Mam sporo doswiadczenia, jestem informatykiem, kieruje kilkuosobowym zespolem, znam bardzo dobrze
    mnostwo systemow komputerowych w tym SGI (Silicon Graphics), ale pracuje w USA. Bylbym zainteresowany
    praca typu IT manager. W grudniu bede w Polsce ok. 2 tygodni. Chcialbym wrocic do kraju ze wzgledow
    rodzinnch. Od czego zaczac? Jak szukac?
    Goraco pozdrawiam i dziekuje,
    Aggie
    Obserwuj wątek
      • marcin.balcerzak Re: Na odleglosc? 24.10.01, 16:45
        Witam,

Nie wiem dokładnie, w czym się Pan specjalizuje, ale na tym etapie nie jest to
        najważniejsze. Jeśli jeszcze Pan nie wrócił do Polski, trudniej będzie Panu
        zbudować zaufanie u pracodawców i firm doradczych, gdyż będą oni zakładać, że
        mogą się Panu jeszcze zmienić plany i np. zostanie Pan w USA dłużej.
        Jeśli pracował Pan w swoim zawodzie w USA, radzę zwrócić się do firm
        amerykańskich, które mają oddziały w Polsce, by te Pana ewentualnie poleciły w
        polskich oddziałach (byłby Pan kimś w rodzaju "expata").
        Rynek IT/Telecom nie miewa się w Polsce najlepiej, bardzo dużo się zwalnia...

Pozdrawiam,

MB
      • Gość: Azawa Re: Na odleglosc? IP: *.acn.waw.pl 30.10.01, 20:27
        Ja z kolei uwazam, ze rynek IT miewa sie w Polsce dobrze. Owszem zwalnia sie
        ludzi, ale najwyzszej klasy specjalisci zostaja, wiec prosze byc spokojnym.
        Od czego zaczac? Ogloszenie w Wyborczej, na grupach dyskusyjnych
        pl.praca.szukana, na serwisach np. www.jobpilot.pl, www.mostwanted.pl itp.
        W przyplywie nadmiaru czasu, zawsze mozna wyszukac w necie polskich firm (np.
        providerow internetowych) i jezdzic do nich ze swoim CV. Ma pan duza szanse
        (Sun, angielski, zarzadzanie ludzmi, itp.)
        Powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka