qlka_79 05.12.04, 19:07 Ja już nie mam siły. Jak oglądam te wszystkie fotki, to nie mam siły już się zachwycać i wpisywać zachwytów. Też tak macie? Ostatnie puszki Greglis... Powinna być stała opcja wklejania zachytwów, np. "Śliczne". Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loriaan Re: Fotki naszych dzieł 05.12.04, 19:14 nie wiem jak ona to robi , ale to jest przepiekne Odpowiedz Link
nefer1 Re: Fotki naszych dzieł 05.12.04, 19:17 Qlka, ja mam to samo - te przedmioty są świetne. Jak pisałam nt rzeczy Greglis to pomyślałam, że jak tak dalej pójdzie to słów mi zabraknie Odpowiedz Link
qlka_79 Re: Fotki naszych dzieł 05.12.04, 19:23 A na drzewko Carli nie mogę się napatrzeć po prostu!!! Odpowiedz Link
kasiaba1 Re: Fotki naszych dzieł 05.12.04, 19:27 Ja przez te fotki już mam kompleksy jak stąd do Warszawy... aż mi wstyd zamieszczać własne. Ale przyjemnie oko nacieszyć cudzymi wyrobami. Odpowiedz Link
kragmel Re: Fotki naszych dzieł 05.12.04, 19:56 zobaczcie bombki greglis i dopiero zaczniecie jęczeć Odpowiedz Link
kosda Re: Fotki naszych dzieł 05.12.04, 20:05 Greglis dla nas pozostanie niedoscigniona - bo ona jest p r a w d z i w a artystka miłe panie )) Ona wie, ze nie wystarczy nakleić- wie co i gdzie w trawie piszczy Nie widziałam w jej galerii zadnej mniej udanej rzeczy, wszystko przepiekne. Odpowiedz Link
greglis Re: Fotki naszych dzieł 05.12.04, 20:25 Ha ,a ja się zastanawiam dlaczego uszka mnie tak pieką.Ślicznie dziękuję za słowa uznania.Ale możecie mi wierzyć że pierwsze moje prace,szczególnie po zastosowaniu krakelierlacku nie wyglądały zbyt dobrze,ale się zawziełam Wasze prace są równie cudowne.Ja np nie mam szans z masą solną,kiedyś próbowałam ,a że jestm perfekcjonistką do bólu,wszystkie prace wylądowały w koszu i zapowiedziałam sobie że nigdy więcej ))) Odpowiedz Link
kerstin_wow Re: Fotki naszych dzieł 05.12.04, 22:02 ale opowiedz jak robilas te bombki i puszki... jestes dla mnie niedoscigniona!!! Odpowiedz Link
ogi1 Re: Fotki naszych dzieł 06.12.04, 01:00 Greglis prosze (a pewnie sie nie pomyle jak powiem prosimy) o maly kurs decupage. Decupage, nie wiem czy dla Was, tez byl dla mnie zawsze troche na granicy kiczu, ale to co tworzy greglis to ogromne dziela. Brak slow. Odpowiedz Link
greglis Re: Fotki naszych dzieł 06.12.04, 12:37 Hmm, kurs ,najlepszy byłby pokaz,bo słowami ciężko przekazać. Na pewno mocno ograniczam krakelierlack,wg mnie za dużo dobrego w jednej pracy. Staram się odobre wzory do decoupeage'u. Od dwóch lat jestem natrętną zbieraczką.Z moich wojaży po świecie przywożę różne materiały.Przeważnie kupuję je w przymuzealnych sklepach .Ostatnie zdobycze to książki z ilustracjami z Luwru i Muzeum Mody z Paryża.Serwetki też ale naprawdę mocno je selekcjonuję i wybieram wzory które wyglądają jak namalowane .Po naklejeniu wzoru dopiero wtedy zaczyna się prawdziwa praca,ponieważ farbami akrylowymi domalowywuję tło na przedmiocie z srwetki lub ilustracji.Czasem trwa to kilka godzin.A na koniec lakieruję.Tak naprawdę ile jest osób zajmujących się decoupage, tyle jest rodzjów technik.Byłam kiedyś prywatnie u Wendy- ta która mieła ostatnio pokaz w Blue city , zajmuje się tą techniką kilka już lat (piękne meble robi) i ona pracuje zupełnie inaczej.Pozdrawiam Odpowiedz Link