milena_elizka 11.07.05, 12:42 Ściągnęłam kilka zipów z sieci do wykorzystania w scrapbookingu komputerowym. Okazuje się, ze są one za duże i mi się nie otwierają. Można temu jakoś zaradzić? Milena Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lula25 Re: [OT] Wninzip - za duży obraz 11.07.05, 14:02 Jak to sie nie otwieraja, a rozpakowalas je? Odpowiedz Link
milena_elizka Re: [OT] Wninzip - za duży obraz 11.07.05, 15:06 Tak. Po rozpakowaniu, jak klikam na jeden z jpg-ów pojawia się informacja: Obraz jest za duży (za dużo bajtów). Milena Odpowiedz Link
lula25 Re: [OT] Wninzip - za duży obraz 11.07.05, 18:32 Dziwne, nigdy nie mialam takiego komunikatu, a przez co otwierasz ten obraz? Odpowiedz Link
yasmeen Re: [OT] Wninzip - za duży obraz 11.07.05, 19:49 Najparwdopodobniej masz tak skonfigurowae, ze obrazki otwiera Ci jakis bardzo prosty program, dla ktorego sa one rzeczywiscie za duze. Jesli masz Corela, Photoshopa, Paint Shop Pro, AcdSee, Xview itd. wejdz do ktoregos z tych programow i otworz w nim plik z obrazkiem. Druga mozliwosc jest taka, ze archiwum bylo uszkodzone i Ci bzdurne komunikaty wyswietla pozdr yas Odpowiedz Link
milena_elizka Re: [OT] Winzip - za duży obraz 12.07.05, 12:38 Dziewczyny, jeszcze Was pomęczę. Ściągnęłam kilka zestawów do scrapbookingu z tej strony: www.shabbyprincess.com/Downloads.asp i część mi się otwiera, a część niestety nie (w obrębie tego samego pliku). Otwieram przez Microsoft Photo Editor. Mam Paint Shop Pro, ale jak próbuję otworzyć przez niego, to pojawia się informacja: 'The specified file cannot be identified as a supported type'. Nie mam pojęcia jak temu zaradzić. Milena Milena Odpowiedz Link
lula25 Re: [OT] Winzip - za duży obraz 12.07.05, 12:42 Ja tez sciagalam sobie z tej strony, i byc moze czesc ci sie nie otwiera bo maja rozszerzenie .png ,moze one wlasnie nie moga sie otworzyc, ale w sumie powinny, bo te programy chyba obsluguja takie pliki, sama nie wiem, ja otwieram przez Fast Stone Image Viewer i raczej nie ma problemow. Moze inni cos ci podpowiedza. Odpowiedz Link
milena_elizka Re: [OT] Winzip - za duży obraz 12.07.05, 13:13 Część .png i .jpg otwiera się. Konkretnie ściągnęłam sobie z tej strony Shabby Mommy i tam niektóre nie odpalają. Jeśli też to ściągałaś, to proszę, sprawdź czy wszystkie da się otworzyć. Milena Odpowiedz Link
lula25 Re: [OT] Winzip - za duży obraz 12.07.05, 13:23 ściagnelam Entire Kit o pojemnosci 40, 6 mb i z tego co widze wszystko mi sie otwiera, jak chcesz to moge ci to poprzesylac folderami na gazetowy? Odpowiedz Link
milena_elizka Re: [OT] Winzip - za duży obraz 12.07.05, 14:17 Też ściągnęłam, ale właśnie tam niektóre pliki nie ładują się. Prześlij mi bardzo proszę. Z góry dziękuję. Milena Odpowiedz Link