Dodaj do ulubionych

[OT] Wninzip - za duży obraz

11.07.05, 12:42
Ściągnęłam kilka zipów z sieci do wykorzystania w scrapbookingu
komputerowym. Okazuje się, ze są one za duże i mi się nie otwierają. Można
temu jakoś zaradzić?

Milena
Obserwuj wątek
    • lula25 Re: [OT] Wninzip - za duży obraz 11.07.05, 14:02
      Jak to sie nie otwieraja, a rozpakowalas je?
      • milena_elizka Re: [OT] Wninzip - za duży obraz 11.07.05, 15:06
        Tak. Po rozpakowaniu, jak klikam na jeden z jpg-ów pojawia się informacja:
        Obraz jest za duży (za dużo bajtów).

Milena
        • lula25 Re: [OT] Wninzip - za duży obraz 11.07.05, 18:32
          Dziwne, nigdy nie mialam takiego komunikatu, a przez co otwierasz ten obraz?
        • yasmeen Re: [OT] Wninzip - za duży obraz 11.07.05, 19:49
          Najparwdopodobniej masz tak skonfigurowae, ze obrazki otwiera Ci jakis bardzo
          prosty program, dla ktorego sa one rzeczywiscie za duze. Jesli masz Corela,
          Photoshopa, Paint Shop Pro, AcdSee, Xview itd. wejdz do ktoregos z tych
          programow i otworz w nim plik z obrazkiem.

Druga mozliwosc jest taka, ze archiwum bylo uszkodzone i Ci bzdurne komunikaty
          wyswietla

pozdr
          yas
          • milena_elizka Re: [OT] Winzip - za duży obraz 12.07.05, 12:38
            Dziewczyny, jeszcze Was pomęczę. Ściągnęłam kilka zestawów do scrapbookingu z
            tej strony:
            www.shabbyprincess.com/Downloads.asp i część mi się otwiera, a część
            niestety nie (w obrębie tego samego pliku). Otwieram przez Microsoft Photo
            Editor. Mam Paint Shop Pro, ale jak próbuję otworzyć przez niego, to pojawia
            się informacja: 'The specified file cannot be identified as a supported type'.
            Nie mam pojęcia jak temu zaradzić.

Milena

Milena
            • lula25 Re: [OT] Winzip - za duży obraz 12.07.05, 12:42
              Ja tez sciagalam sobie z tej strony, i byc moze czesc ci sie nie otwiera bo
              maja rozszerzenie .png ,moze one wlasnie nie moga sie otworzyc, ale w sumie
              powinny, bo te programy chyba obsluguja takie pliki, sama nie wiem, ja otwieram
              przez Fast Stone Image Viewer i raczej nie ma problemow. Moze inni cos ci
              podpowiedza.
              • milena_elizka Re: [OT] Winzip - za duży obraz 12.07.05, 13:13
                Część .png i .jpg otwiera się. Konkretnie ściągnęłam sobie z tej strony Shabby
                Mommy i tam niektóre nie odpalają. Jeśli też to ściągałaś, to proszę, sprawdź
                czy wszystkie da się otworzyć.

Milena
                • lula25 Re: [OT] Winzip - za duży obraz 12.07.05, 13:23
                  ściagnelam Entire Kit o pojemnosci 40, 6 mb i z tego co widze wszystko mi sie
                  otwiera, jak chcesz to moge ci to poprzesylac folderami na gazetowy?
                  • milena_elizka Re: [OT] Winzip - za duży obraz 12.07.05, 14:17
                    Też ściągnęłam, ale właśnie tam niektóre pliki nie ładują się. Prześlij mi
                    bardzo proszę. Z góry dziękuję.

Milena
                    • lula25 Re: [OT] Winzip - za duży obraz 12.07.05, 14:50
                      Przesle wieczorem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka