Gość: matiz IP: *.gdynia.mm.pl 09.01.04, 20:45 Witam! Buduję dom na wsi, posiadam już ziemię + media. Chciałbym się dowiedzieć jakich mniej więcej kosztów budowy 110 m. kw. domu mam się spodziewać? Dzięki za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kris Re: koszty budowy domu IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.01.04, 00:36 Witam, pytanie zbyt ogolne - zalezy to rodzaju zastosowanych materialow, technologii, ilosci i jakosci okien, drzwi, dachu(ilosc zalaman, rodzaj pokrycia). Najlepiej podac jakis link do tego projektu - jezeli typowy, badz jakis zblizony. Mysle, ze smialo mozesz liczyc od 200tys. do ... Wiosna tuz, tuz... ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matiz Re: koszty budowy domu IP: *.gdynia.mm.pl 10.01.04, 10:12 www.archstudio.pl/SKLEP/index.php?strona2=inside3.php&clos1=1&Liczba_pieter=z% 20podd.użytk.&Elementy_dodatkowe=tak&dodatkowy=możliwość&pow_uzytkowa=3 Oto i link... niestety nie mam jeszcze informacji na temat materiałów, jest tylko projekt. Przewidywana min. cena to 155000 tyś zł ale wydaję mi się że jest ona mocno zaniżona. Mam nadzieję że rozjaśniłem trochę moje pytanie. Nadal liczę na sugestie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matiz Re: koszty budowy domu IP: *.gdynia.mm.pl 10.01.04, 10:15 www.archstudio.pl/SKLEP/index.php?strona2=inside3.php&clos1=1&Liczba_pieter=z% 20podd.użytk.&Elementy_dodatkowe=tak&dodatkowy=możliwość&pow_uzytkowa=3 Może teraz załapie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matiz Re: koszty budowy domu IP: *.gdynia.mm.pl 10.01.04, 10:18 Do trzech razy sztuka... no cóż budowa domu to nie jest łatwa sprawa ;-) www.archstudio.pl/SKLEP/index2.php?kodg=AR131&clos1=1&Liczba_pieter=z%20podd.użytk.&Elementy_dodatkowe=tak&dodatkowy=możliwość&pow_uzytkowa=3 Teraz będzie ok Dzięki za cierpliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szereg http://dom.gazeta.pl/dom/0,50788.html IP: *.imp.gda.pl 10.01.04, 12:51 kliknij dom.gazeta.pl/dom/0,50788.html i znajdziesz kosztorys do porównania dość realistyczny. Trzeba tylko pamiętać ,że ceny od maja na wiekszość materiałow ida o 15% w górę , a ceny robocizny możesz negocjować z wykonawcami w jakimś tam zakresie. W twoim projekcie rzeczywiście podana cena okolo 125 tys.jest bardzo zachęcająca ale wywołujaca niedowierzanie , ale z drugiej strony w trójmiesie cały czas ogłaszaja się firmy które oferują budowę domków po okolo 990 za metr bez wykończeń ( podłogi zlewy itp) i 1250-1350 za metr pod klucz. Latem oglądałem szereg na obrzeżach który kosztował( bez wykończeń) 200 tys 150m**2 ponad 300 metrów działka od dewelopera pieknie połozony pod lasem. Odpowiedz Link Zgłoś