Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

koszty budowy domu

IP: *.gdynia.mm.pl 09.01.04, 20:45
    Witam! Buduję dom na wsi, posiadam już ziemię + media. Chciałbym się
    dowiedzieć jakich mniej więcej kosztów budowy 110 m. kw. domu mam się
    spodziewać? Dzięki za informacje.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Kris Re: koszty budowy domu IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.01.04, 00:36
        Witam,
        pytanie zbyt ogolne - zalezy to rodzaju zastosowanych materialow, technologii,
        ilosci i jakosci okien, drzwi, dachu(ilosc zalaman, rodzaj pokrycia).
        Najlepiej podac jakis link do tego projektu - jezeli typowy, badz jakis zblizony.
        Mysle, ze smialo mozesz liczyc od 200tys. do ...
        Wiosna tuz, tuz... ;)

Pozdrawiam
        • Gość: matiz Re: koszty budowy domu IP: *.gdynia.mm.pl 10.01.04, 10:12
          www.archstudio.pl/SKLEP/index.php?strona2=inside3.php&clos1=1&Liczba_pieter=z%
          20podd.użytk.&Elementy_dodatkowe=tak&dodatkowy=możliwość&pow_uzytkowa=3

Oto i link... niestety nie mam jeszcze informacji na temat materiałów, jest
          tylko projekt. Przewidywana min. cena to 155000 tyś zł ale wydaję mi się że
          jest ona mocno zaniżona. Mam nadzieję że rozjaśniłem trochę moje pytanie. Nadal
          liczę na sugestie. Pozdrawiam.
          • Gość: matiz Re: koszty budowy domu IP: *.gdynia.mm.pl 10.01.04, 10:15
            www.archstudio.pl/SKLEP/index.php?strona2=inside3.php&clos1=1&Liczba_pieter=z%
            20podd.użytk.&Elementy_dodatkowe=tak&dodatkowy=możliwość&pow_uzytkowa=3

Może teraz załapie
            • Gość: matiz Re: koszty budowy domu IP: *.gdynia.mm.pl 10.01.04, 10:18
              Do trzech razy sztuka... no cóż budowa domu to nie jest łatwa sprawa ;-)

www.archstudio.pl/SKLEP/index2.php?kodg=AR131&clos1=1&Liczba_pieter=z%20podd.użytk.&Elementy_dodatkowe=tak&dodatkowy=możliwość&pow_uzytkowa=3

Teraz będzie ok

Dzięki za cierpliwość.
      • Gość: szereg http://dom.gazeta.pl/dom/0,50788.html IP: *.imp.gda.pl 10.01.04, 12:51
        kliknij dom.gazeta.pl/dom/0,50788.html i znajdziesz kosztorys do
        porównania dość realistyczny. Trzeba tylko pamiętać ,że ceny od maja na
        wiekszość materiałow ida o 15% w górę , a ceny robocizny możesz negocjować z
        wykonawcami w jakimś tam zakresie.
        W twoim projekcie rzeczywiście podana cena okolo 125 tys.jest bardzo
        zachęcająca ale wywołujaca niedowierzanie , ale z drugiej strony w trójmiesie
        cały czas ogłaszaja się firmy które oferują budowę domków po okolo 990 za metr
        bez wykończeń ( podłogi zlewy itp) i 1250-1350 za metr pod klucz. Latem
        oglądałem szereg na obrzeżach który kosztował( bez wykończeń) 200 tys 150m**2
        ponad 300 metrów działka od dewelopera pieknie połozony pod lasem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka