Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

co myślicie o tym projekcie??- przed kominkiem w.I

25.10.09, 22:07
    wybieramy i wybieramy, aż tu w ostatnich dniach zobaczyliśmy ten
    projekt.
    Spełnia nasze wszystkie wymogi: ma duży salon, funkcjonalna kuchnia
    (przy garażu), duża ilość pokoi - dla 3 dzieci, gabinet i sporo
    miejsca. Jest kilka przerubek ale to jak w każdym.
    Ciekawi jesteśmy co Wy sądzicie o nim??!! To jest dość nowy projekt
    i nie znaleźliśmy nikogo kto by już zaczą budowę tego domu.
    Obserwuj wątek
      • kostka25 przed kominkiem wariant I M79a 25.10.09, 22:08
        a oto ten projekt::
        projekty.muratordom.pl/projekt?grupa=1&IdProjektu=1617&IdKolekcji=&dzial_s=news&nr=11
        • maglinka Re: przed kominkiem wariant I M79a 30.10.09, 09:41
          Kuchnia:
          przy tym ustawieniu drzwi trudno znaleźć miejsce na stół
          Salon:
          - brak spokojnego kąta przed kominkiem
          - brak spokojnego kąta na oglądanie TV
          - stół daleko od kuchni
          Wolałabym osobną pralnię niż 3 łazienki

Skomplikowana bryła domu
        • Gość: Moniq Re: przed kominkiem wariant I M79a IP: *.ghnet.pl 21.03.11, 17:52
          Też mi się wydaje że ta bryła domu jest skomplikowana...i za dużo tych łazienek, nie wiem czy nie lepsza 1 duża i druga mniejsza...tak jak tu:
          Neptun 5

i jeszcze duży salon połączony z kuchnią...
      • wojtek33 Re: co myślicie o tym projekcie??- przed kominkie 26.10.09, 10:18
        Jak macie z 1,5 mln do zmarnowania to bierzcie go bez zastanowienia.
        W każdym innym wypadku idźcie do architekta.
        • Gość: ewa Re: co myślicie o tym projekcie??- przed kominkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.09, 11:04
          Jesli szukacie parterowego, rozłożystego domu to OK. Salon wydaje mi się
          nieustawny. Skoro jest w nim miejsce na stół, ma sporo metrów to po co robić
          jeszcze stolik między kuchnią i pokojem? To rozwiązanie z ciaśniutkich
          kawalerek. Zrobiłabym pełną ścianę. Chociażby po to, żeby fajny obraz
          powiesic;). Projekt kojarzy mi się z tradycyjnym domem i wolałabym kuchnię
          oddzielną.
          • kostka25 Re: co myślicie o tym projekcie??- przed kominkie 26.10.09, 20:09
            właśnie myślę o oddzielonej kuchni, niezależnie od projektu gdyż mam
            w tej chwili kuchnię połącząną z salonem i nie jestem z tego powodu
            zachwycona.
            w zasadzie właśnie o parterowy dom nam chodzi więc szukamy coś w tym
            stylu.
            • bobimax Re: co myślicie o tym projekcie??- przed kominkie 28.10.09, 19:24
              generalnie podoba mi się, tylko jest duży a co za tym idzie drogi w
              budowie i utrzymaniu. Ale jeżeli macie kasę to jak najbardziej
              jedynie co to kuchnia zamknięta jak dla mnie musiałaby być.
      • Gość: jakob Re: co myślicie o tym projekcie??- przed kominkie IP: *.cdma.centertel.pl 29.11.09, 15:27
        Wg mnie bardzo fajny projekt. Jeden z niewielu parterowych domków z
        podwójnym garazem i miejscem dla trójki dzieci.
        Oczywiscie, jak każdy wymaga dostosowania do indywidualnych potrzeb,
        ale wg mnie bardzo przemyślany - poza nadmiarem łazienek.
        • Gość: uch Re: co myślicie o tym projekcie??- przed kominkie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.11.09, 17:18
          za dużo łazienek? Chyba nie zdajesz sobie sprawy co przy piątce osób dzieje się
          o 7 rano. Jedna dla rodziców, druga do mycia, a najmniejsza do smrodzenia i dla
          gości. Jest ok. Szkoda tylko że bez okien to duży minus.
      • Gość: Ryd Re: co myślicie o tym projekcie??- przed kominkie IP: 188.33.52.* 30.11.09, 12:06

No i co, będziecie mieć coś takiego: Jak ten dom i
        będziecie to musieli urządzić od zera> Jeśli byście mieli wizję tego jak to ma
        wyglądać to super, a jeżeli będziecie planować jak dom ma wyglądać już po jego
        skończeniu, to może warto się dobrze zastanowić :) Bo może to być fajne,
        wzmocnić Wasze małżeństwo przez dyskusje i snucie wspólnych planów etc. etc. ale
        może też skończyć się nie najlepiej, tzn. będziecie mili przypadkowy chaos w
        domu. Jeśli rzeczywiście spełnia wszystkie Wasze wymogi, to po co się pytacie o
        radę? Jeśli tylko po to żeby ktoś napisał jak się taki dom w praktyce używa, to
        chyba odradzał bym - każdy użytkownik podchodzi do swojego domu indywidualnie :)
        Ale powodzenia, tak czy inaczej!
      • Gość: MagdaSH Re: co myślicie o tym projekcie??- przed kominkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.09, 23:28
        cześć, mi też ten projekt wpadł niedawno w oko...jest funkcjonalny, jasny, czesc
        "sypialniana" oddielona od "dziennej"... wprowadziłabym kilka zmian... np.
        zmieniłam troszkę układ pokoji, powiększyłam salon likwidując łazienki, które
        przeniosłam do jednego z pokoji, gdyż nie potrzeba mi ich aż tyle... Zamknęłam
        kuchnię i przeniosłam kominek... jest tego trochę ale wydaje mi się że dom stał
        się jeszcze bardziej funkcjonalny. Jeszcze nie wiem czy zdecyduje sie na zakup
        tego projektu gdyż mam zamiar zacząć budowę za 1,5h i może mi się spodobać coś
        innego... na dzień dzisiejszy projekt jest najlepszy jaki znalazłam. Pozdrawiam
        i czekam na wasze pomysły.
      • Gość: k_a_t_k_a Re: co myślicie o tym projekcie??- przed kominkie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.09, 06:44
        Dla mnie kuchnia połączona z salonem jest nie do przyjęcia, chyba, ze się nie
        gotuje w domu. Nie chciałabym, żeby mi zapachy ze smażonych kotletów wisiały w
        salonie.
      • kostka25 Re: co myślicie o tym projekcie??- przed kominkie 08.12.09, 13:55
        a więc zdecydowaliśmy się na zaprojektowanie domku pod siebie. Nasza
        pani projektant dała nam kilka fajnych wskazówek, co może przynieść
        fajny efekt. Faktycznie ten projekt nam najbardziej pasuje lecz ma
        kilka wad.
        Bardzo dziękuję wam za uwagi, były celne.
        Co my byśmy zmienili: duże okna na przodzie i tyle domu
        zastąpilibyśmy na mniejsze takie jak w kuchenne. Kominek w salonie -
        zupełnie zbędny (kwestia do dystkusji-ale taka nasza decyzja),
        Przestawienie układu w sypialni - gabinetu i łazienki na drugą
        stronę. No i te nieszczęsne uskoki w dachu a raczej wcięcie na
        przodzie i tyle domu, Zupełnie niepotrzebny koszt (dodatkowy w
        obróbce dachu a tylko kilkanaście, -dziesiąt cm różnicy. Kuchnia
        oczywiście zamknięta (lub rozwiązanie z drzwiami - od strony
        salonu), Kuchnia powiększona i przedpokuj również. A z przedpokoju
        zrobione wejście do gabinetu. Jest mnustwo poprawek. Może ktoś widzi
        jeszcze kilka wad.
        Ale każdy buduje dom pod siebie i widzi inne wady.
      • minkapinka Re: co myślicie o tym projekcie??- przed kominkie 09.12.09, 08:07
        pierwsza rzecz na minus, która rzuciła mi się w oczy, to przejście z
        garażu przez spiżarnię (pomieszczenie 15), kuchnia mała i nieustawna -
        z każdej strony wejście. Brak pralni, a przy 5 osobach trochę tego
        prania jest. Kolejna rzecz- 3 łazienki, ale 2 bardzo małe, urządzenie
        ich będzie kosztować tylko trochę więcej niż łazienki o większej
        powierzchni, ale komfort użytkowania i wygląd będzie średni.
      • zetbys1 Re: co myślicie o tym projekcie??- przed kominkie 22.02.10, 01:12
        kostka25 i jak postępy w adaptacji projektu? Bardzo mi się on podoba i myślę o
        zakupie właśnie tego projektu.
        Na jakie zmiany ostatecznie zdecydowaliście się w projekcie?
      • Gość: Edytkaa Re: co myślicie o tym projekcie??- przed kominkie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.10, 12:00
        Mi do gustu przypadł jak najbardziej ten domek.
        www.pro-arte.pl/projekty-domy/268/
        Przestronny salon jak i kuchnia, do tego bardzo ładny wygląd sprawiają, że jest
        to mój faworyt do budowy.

Może i wam się spodoba
        • kostka25 Re: co myślicie o tym projekcie??- przed kominkie 25.02.10, 10:00
          niestety troszkę za mały dla naszej 4 osobowej rodzinki, i brak
          gabinetu oraz garażu.
          Ale, owszem ciekawy
          • Gość: Edytkaa Re: co myślicie o tym projekcie??- przed kominkie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.10, 09:47
            Jeżeli, tamten był zbyt mały polecam ten projekt
            www.pro-arte.pl/projekty-domy/45/
            Posiada garaż, przestronny salon, kuchnię. Do tego 2 pokoje np. dla Państwa pociech + sypialnia. Wspominali Państwo o gabinecie, idealnym rozwiązaniem jest tu pokój na piętrze, który jak najbardziej może być gabinetem, umieszczony na piętrze dla większego komfortu.
            • Gość: maveo Re: co myślicie o tym projekcie??- przed kominkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 22:12
              Załóżcie inny temat a nie wtykacie inne projekty do posta założonego na temat projektu 'przed kominkiem'

Zakupiliśmy ten projekt i zamierzamy śledzić innych w ich pracach przy tym projekcie.
              • Gość: maveo Re: co myślicie o tym projekcie??- przed kominkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 22:15
                tutaj jeszcze link do innego forum na temat tego projektu

www.forumbudowlane.pl/viewtopic.php?t=19050
                • Gość: gosc Re: co myślicie o tym projekcie??- przed kominkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 00:29
                  właśnie wyleliśmy strop :-)
                  moja uwaga na chwile obecna - gzymsy zaciemniają sporo pokoje
        • Gość: Ania Re: co myślicie o tym projekcie??- przed kominkie IP: *.icpnet.pl 16.03.11, 11:50
          Witam wszystkich. Nam również spodobał sie ten projekt. Sa trzy wersje tego projektu:
          www.tooba.pl/projekt-domu-Przed-kominkiem-wariant-II-etap-I-M79b/a,s_pd,idp,14715.html
          www.tooba.pl/projekt-domu-Przed-kominkiem-wariant-I-M79a/a,s_pd,idp,14704.html
          oraz najmniejszy:
          www.tooba.pl/projekt-domu-Przed-kominkiem-M79/a,s_pd,idp,14686.html
          jeżeli chodzi o koszty to mysle ze ten ostatni bedzie ok chodz oczywiscie jest pare rzeczy do przestawienia i powiekszenia (np garaż).
          A jeżeli chodzi o opinie na temat wchodzenia do garażu przez spiżarnie to mi osobiscie ten uklad jak najbardziej odpowiada - bardzo funkcjonalne znajomi sa bardzo zadowoleni z takiego polaczenia.
          Pozddrawiam
      • Gość: Majka Re: co myślicie o tym projekcie??- przed kominkie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 00:49
        Bryła domu jest bez sensu, ładu i składu. Z garażu wchodzi się przez spiżarnię?? Ciąg wąskich korytarzyków czego nie cierpię, jakby człowiek mieszkał w labiryncie.
        • Gość: Magda Polecam studio projektowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.11, 10:15
          Polecam studio projektowe www.st-udio.pl. - doradzają, projektują wnętrza.
      • Gość: Danus Re: co myślicie o tym projekcie??- opis projektu IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 21.03.11, 19:26
        muratordom.pl/budowa/przed-budowa/dom-idealnie-polaczony-z-ogrodem-czyli-projekty-domow-typu-bungalow,13_5337.html
        proszę, w muratorze jest dokładny opis tego projektu
        i omówione sa projekty podobne
        polecam
      • domujemy Re: co myślicie o tym projekcie??- przed kominkie 22.03.11, 12:52
        Witam,

Chciałabym Was serdecznie zaprosić do nowo powstałego portalu Domujemy.pl. Jest on skierowany do osób, które budują, remontują, dekorują lub po prostu chcą się pochwalić swoim domem bądź mieszkaniem.

Naszym celem jest zbudowanie społeczności internetowej, która będzie nawzajem się wymieniać doświadczeniami oraz pomysłami związanymi z budową i nie tylko.

Serdecznie pozdrawiam
        domujemy.pl/
      • Gość: piotrek87 Re: co myślicie o tym projekcie??- przed kominkie IP: 91.218.68.* 15.11.13, 16:37
        Witam nie wiem czy dobrze wrzucam posta ale czytając wszystkie wypowiedzi raz jestem zadowolony a raz waham się czy dobrze wybraliśmy z żoną. Jesteśmy na razie na etapie dachu ( chwilowo daj Boże papa). Budowę zaczeliśmy w tym roku w maju. Kilka zmianek typu drzwi od kotłowni zamurowane, korytarz poszerzony (bardzo wąski) okna zamurowane, dołożone... Większość można zobaczyć na foto poniżej... Czekam na opinie, a już wkrótce zamieszczę po posprzątniu oraz z okryciem dachowym, Pozdrawiam piotrpio87@interia.pl
        • Gość: Viola Re: co myślicie o tym projekcie??- przed kominkie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.13, 22:06
          Witam, nawiązując do wpisu piotra87, ja mam odwrotne odczucia... im dalej posuwa się budowa (a jesteśmy na podobnym etapie) tym bardziej jestem pewna że dobrze wybraliśmy. Choć jak przy realizacji każdego projektu koszty są dużo wyższe od zakładanych, myślę że już nie ma innego wyjścia jak zęby zacisnąć i spełniać marzenia. Życzę powodzenia i wytrwałości. Nie widzę zdjęć o których piszesz Piotrze...
          • Gość: piotrek87 Re: co myślicie o tym projekcie??- przed kominkie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.13, 16:26
            nie potrafie wrzucić je tutaj. Proszę o maila a prześle. Fajnie byłoby zrobić wymianę. Mój mail piotrpio87@interia.pl . pozdrawiam
      • Gość: piotrek87 re; IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.13, 14:31
        wrzuce je wkrótce...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka