Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

GAWRA2 (Ursus) pawilon handlowy

IP: *.army.mil.pl / *.army.mil.pl 20.01.04, 09:35
    Krótkie pytanie do mieszkańców GAWRY na Ursusie: Za chwilę stanę się
    współwłaścicielem niedużego lokalu handlowego w nowym pawilonie na
    Warszawskiej. Jakimi usługami bedziecie zainteresowani jako moi :-)
    potencjalni klienci??? Nie chciałbym wchodzić w cos, co zadnej ze stron nie
    przyniesie korzysci :-( Dlatego proszę o pomoc, bo jak dotychczas wszystkie
    pomysły "biorą w łeb"...
    pozdrawiam
    darek
    Obserwuj wątek
      • Gość: gołąbek Re: GAWRA2 (Ursus) pawilon handlowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.04, 14:27
        Przede wszystkim bank, normalny sklep spożywczy, ale to pewnie nierealne w
        małym lokalu i u małego inwestora. Jeszcze pomyślę...

A czemu nie myślisz o klientach z Niedźwiadka?

A na pewno będziesz miał ten lokal? A kiedy jeśli można wiedzieć?

życzliwy gołąbek
        • Gość: midarek Re: GAWRA2 (Ursus) pawilon handlowy IP: *.army.mil.pl / *.army.mil.pl 20.01.04, 14:42
        • Gość: midarek Re: GAWRA2 (Ursus) pawilon handlowy IP: *.army.mil.pl / *.army.mil.pl 20.01.04, 14:50
          wlasciwie to mam(y) go juz dzis. Lokal jest odebrany, ale trzeba w nim
          zrobic...prawie wszystko :-)
          Dlaczego nie mysle o ludziach z Niedzwiadka? Bo trudno jest walczyc z
          przyzwyczajeniami, wiec beda raczej klientami "przy okazji", a nastawiac sie
          chyba trzeba na nowych mieszkanców Gawry- jak czytałem, odbieraja juz nowe
          mieszkania. Dla nich będą to najblizsze sklepy, a przy okazji mozna powiedzieć,
          że "struktura" społeczna jest prosta: młodzi, z dzieckiem lub chwilkę przed-, w
          miare zamożni. Niby proste, nie???
          • Gość: gołąbek Re: GAWRA2 (Ursus) pawilon handlowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.04, 17:18
            Witam
            Nie miałąm czasu zajrzeć wcześniej, a mam jeszcze jeden pomysł.
            W okolicy nie ma sklepu papierniczego, z artykułami szkolnymi. Jełśi połączyć
            to z salonikiem prasowym (też nie ma w najbliższej okolicy), to może to niezły
            pomysł.

Ja bym jednak uwzględniła mieszkańców Niedźwiadka.

Pozdrawiam i życzę sukcesu.

• altu Re: GAWRA2 (Ursus) pawilon handlowy 05.05.04, 11:42
              sklep z artykulami paierniczymi jest w Galerii Ursus, działa od niedawna...

ja optowałabym za klubem, ew. klubokawiarnią: bilard, snooker, lotki, miejsce,
              gdize mozna posluchac muzyki, posiedziec z przyjaciolmi, pobawic sie, moze
              nawet potanczyc, jakies urodziny wyprawic albo cos takiego...
              w zaleznosci od wielkosci lokalu...
          • Gość: Sasiad Re: GAWRA2 (Ursus) pawilon handlowy IP: 5.5R* / 212.121.135.* 09.02.04, 11:50
            Bardzo nieladne nastawienie do mieszkancow Niedzwiadka.

Hm, a co z dostepem Twojego sklepu dla wozkow? Czy bedzie mozna do niego bez
            problemu wjechac? Jesli nie, to sie nie klopocz i sprzedaj ten lokal, bo 80%
            mieszkancow Gawry ma male dzieci i ich w wozkach pod sklepem nie zostawi, ani
            nie bedzie wozkow wciagac po schodach.

Kolejnym dobrym pomyslem moze byc wlasnie sklep z artykulami dla dzieci
            (kaszki - tylko ceny nizsze niz w Tesco, sloiczki, pieluchy itd).

Poza tym, dobry sklep z wedlinami i miesem (bez sztucznosci), warzywniak (tak-
            tak, poki co ganiamy na Zagloby lub Keniga).

Przydalby sie tam bankomat (PKO BP lub Euronet) - na Niedzwiadku i Golabkach
            jest tylko jeden.
            • Gość: midarek Re: GAWRA2 (Ursus) pawilon handlowy IP: *.army.mil.pl / *.army.mil.pl 25.04.04, 10:44
              >Bardzo nieladne nastawienie do mieszkancow Niedzwiadka
              Przepraszam :-) przepraszam jeszcze raz

> Hm, a co z dostepem Twojego sklepu dla wozkow? Czy bedzie mozna do niego bez
              > problemu wjechac?
              niestety wjechać na kilkunastometrowy sklepik jest sztuką samą w sobie :-)

> Kolejnym dobrym pomyslem moze byc wlasnie sklep z artykulami dla dzieci
              > (kaszki - tylko ceny nizsze niz w Tesco, sloiczki, pieluchy itd).
              pomysł niezły, naprawdę. Patrząc na liczbę młodych małżeństw i dzieci... jest OK

> Poza tym, dobry sklep z wedlinami i miesem (bez sztucznosci), warzywniak (tak-
              > tak, poki co ganiamy na Zagloby lub Keniga).
              sam mieszkam na Gawrze1 i warzywka w sobote kupuje na bazarku pod fabryką
              Ursusa lub w Piasecznie. Rozważaliśmy i ten temat, jako chyba najprostszy, ale
              przegrał z innymi :-(

> Przydalby sie tam bankomat (PKO BP lub Euronet) - na Niedzwiadku i Golabkach
              > jest tylko jeden.
              I to właśnie była moja propozycja, ale PKO BP i PKO SA nie były za bardzo
              zainteresowane tematem. Euronet podjął rozmowę, ale niestety... wybrał sklep na
              Wojciechowskiego. Czasami moja kobieta boi się tam podejść sama, bo wiecozrami
              stoją tam całe tabuny pojaczków. Ale cóż, argumenty, że ten pawilon będzie
              najlepszy jakoś Panowi_Z_Euronetu nie odpowiadały. Wolał zainwestować w
              Niedźwiadek a nie w ten pawilon. Szkoda, naprawdę. Jedyna korzyśc z moich
              starań jest taka, że Pan_Z_Euronetu zainteresował się tą częścią Ursusa. Dał
              się przekonać, że Factory to nie jest wystarczająca lokalizacja, ale
              zainwestował w Wojciechowskiego... I tyle moich starań tylko po to, żeby
              zarobił na tym ktoś inny :-))

• uwursus Re: GAWRA2 (Ursus) pawilon handlowy 05.02.04, 12:52
        hmm
        a czym będziesz się również zajmował?

----------------
        www.skorosze.pl forum dla mieszkańców Ursusa, Michałowic, Okęcia, Włoch
      • Gość: Sasiad Re: GAWRA2 (Ursus) pawilon handlowy IP: 5.5R* / 212.121.135.* 09.02.04, 11:34
        Witam,

Papierniczych na Niedzwiadku jest od groma i ciut-ciut. Gazety moga byc przy
        okacji. Co sie marzy mieszkancom Gawry - to sklep ze zdrowymi artykulami
        spozywczymi, z dobrym pieczywem bez konswerwantow (chleb na zakwasie, wedliny
        bez chemii), zeby nie trzeba bylo rano biegac po pieczywo na Niedzwiadek. Nie
        chodzi o sklep z ziolami, tylko z artykulami spozywczymi, ktore beda bez chemii.

I prosze nie lekcewazyc mieszkancow Niedzwiadka, oni chetnie ruszaja na zakupy
        do nowych sklepow.

Aha do obuwniczego, papierniczego, czy tez ksiegarni raczej nie zajrze, bo
        takowe mam w Centrum, a po buleczki (zdrowe) rano biegam bardzo daleko.

Pozdrawiam,
        Sasiad
        • Gość: midarek Re: GAWRA2 (Ursus) pawilon handlowy IP: *.army.mil.pl / *.army.mil.pl 25.04.04, 10:53
          > Papierniczych na Niedzwiadku jest od groma i ciut-ciut. Gazety moga byc przy
          > okacji
          tym tematem zaskoczył nas pewien Pan, chcący wynająć sklep właśnie na salonik
          prasowy. Dawał nawet NIEZŁĄ stawkę!!! Aż nie weirzyłem, że można tyle płacić
          opłat i jeszcze wyjść na swoje!

>Co sie marzy mieszkancom Gawry - to sklep ze zdrowymi artykulami
          > spozywczymi, z dobrym pieczywem bez konswerwantow (chleb na zakwasie, wedliny
          > bez chemii), zeby nie trzeba bylo rano biegac po pieczywo na Niedzwiadek. Nie
          > chodzi o sklep z ziolami, tylko z artykulami spozywczymi, ktore beda bez
          chemii
          To był mój pierwszy pomysł. Chleb na przykład z piekarni Lubaszka lub podobnej.
          ale właściciele piekarni, w których próbowaliśmy coś załatwić albo nie
          dojeżdżali jusz na Gołąbki (za daleko) albo jeśli juz chcieli wejść, to
          podawali przybliżoną wielkość sprzedaży, przy której to się opłaca. KOSMOS!
          Sami nie uwierzycie, ile trzeba sprzedać (według nich) kilogramów chleba, żeby
          wyjść na swoje. A w planie były, oprócz pieczywa, także "zestawy" do pracy,
          czyli gotowe świeże kanapki, słodkie bułeczki, ewentualnie szklanki ciepłego
          mleka, żeby wypić i zjeść coś rano w drodze na przystanek, zamiast pędzić
          głodnym do pracy... Ale koniec końców- odpadło to wszystko :-( Sam chyba
          żałuje...
          • Gość: cobytu... Re: GAWRA2 (Ursus) pawilon handlowy IP: *.inetia.pl 28.04.04, 09:34
            A może sklep z karmą i akcesoriami dla zwierząt?
            Na pewno na Niedźwiadku jakieś są, ale na Gołąbkach nie ma, a zwierzaków na Gawrze już jest całkiem sporo. Oczywiście mam na myśli sklepik, który będzie oferował coś więcej niż Whiskas i Pedigree Pal, bo to można kupić w Tesco ;-)

pozdr,
            cbt
            • sonatime Re: GAWRA2 (Ursus) pawilon handlowy 04.05.04, 20:41
              Witam

Sklep misz masz ale PLATNE KARTA by sie przydal bo jak nie mam kasy to musze
              jechac do tesco lub innego wiekszego. A moze bankomat by ustawil ktos?
              Euronetu.Poza tym jakis przyjemny fitness z silownia...jacuzzi ehhhh tez w
              marzenia wpadlam. A moze sklep farmaceutyczny (bo kosmetyczka to w sumie obok
              nas jakas jest...)takie male spozywcze tez sa w zasiegu ale PIEKARNIA...SUPER
              POMYSL z dobrym pieczywem. Apteka? Nie widzialam tu zadnej jakos blizej jak na
              Niedzwiadku...

ilona
              Dobry warzywniak tez niezly pomysl. Fryzjer? A moze szefc?
              • Gość: midarek Re: GAWRA2 (Ursus) pawilon handlowy IP: *.army.mil.pl / *.army.mil.pl 07.05.04, 14:27
                widzę, że ludzie z Niedzwiadka chetnie przyjda do tego pawilonu, ale ludzie z
                Gawry nie chca z kolei "wyprawiac" sie az do Niedzwiadka :-) A to Aapteka jest
                az na Niedziwadku (teraz juz otwarto 2-gą), a to pokarm dla psów jest za daleko
                (boje sie, ze hurtownia na Skoroszach zabilaby mnie), a to bankomat tez jest
                nie tam gdzie trza, czyli na Niedzwiadku...
                To ja juz nic nie rozumiem...
                pozdrawiam i dzieki za pomysły
                mi-darek
        • ania.bartek2d22 Re: GAWRA2 (Ursus) pawilon handlowy 08.06.04, 10:00
          Witam!
          Popieram pomysł ze sklepem z pieczywem. Nie wiem, jak to jest z opłącalnością
          takiej piekarni (podobno faktycznie trzeba sprzedać straszną ilość, bo ceny
          narzucone przez supermarkety są dumpingowe), ale widzę też jakie kolejki
          ustawiają się przed piekarnią obok moich teściów, kiedy rzucą świeży chlebek ;-)
          Myślę, że jeśli pieczywko byłoby naprawdę dobre (nie na zasadzie baltonowskiego
          klajstra, tylko wyrób własny) to klientów nie zabraknie. Sama próbowałam
          pieczywa z różnych sklepów w pobliżu (tych na Wojciechowskiego też) i jeśli mam
          coś wybrać to i tak zostają mi "Miśki", bo przynajmniej blisko...
          Całym sercem jestem za PIEKARNIA!!! Klientów nie zabraknie, i z Gołąbków, i z
          Niedźwiadka!

Pozdrawiam i życzę powodzenia :-)
          Ania
          • ania.bartek2d22 Re: GAWRA2 (Ursus) pawilon handlowy 08.06.04, 10:14
            PS. A jedzonko dla dzieci może być przy okazji - soczki, zupki, kaszki i mleko w
            proszku. Tym tematem jestem też osobiście zainteresowana. I pewnie jeszcze będę
            przez jakieś trzy lata :-) !
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka