Dodaj do ulubionych

&#&*--- M*A*J ---*&#&

01.05.26, 06:51
https://www.gify.net/data/media/1225/dzien-dobry-ruchomy-obrazek-0035.gif

>> Kto się w maju urodzi, dobrze mu się powodzi. <<
>> Na pierwszego maja szron, obiecuje hojny plon. <<

01.05 - Święto Pracy
02.05 - Dzień Flagi RP
03.05 - Święto Konstytucji 3 Maja
17.05 - Wniebowstąpienie
24.05 - Zielone Świątki
26.05 - Dzień Matki

Nie ma niedzieli handlowej
Obserwuj wątek
    • lusia_janusia Re: &#&*--- M*A*J ---*&#& 01.05.26, 07:02
      https://www.gify.net/data/media/278/slonce-ruchomy-obrazek-0838.gif

Hej !!!! ...
      Witam w pierwszy , sloneczny ,poranek maja,
      temp. za oknem +6..., zapowiada sie sloneczny dzien.

Zycze Nam relaksowego swiatecznego weekendu.
      • kendo Re: &#&*--- M*A*J ---*&#& 01.05.26, 09:53
        dzieki Lusia za Watek..zaspalam dzis by go zalozyc.

witam Wszystkie Dziewczyny,
        dzien pracy obchodzony pochodami w kraju ale chyba juz nie tak jak to kiedys pod grozba kar i zakazow od szfow.

tu w parkach beda politycy krotko przemawiac,zblizaja sie wybory jesienia wiec beda "lapac punkty" u wyborocow by dostac wiecej glosow

czekam na Lusie i pomaszerujemy po parku
        i posiedzimy sobie na balkonie.

miejmy milo spedzony 1dzien Maja

szafirki z ogrodu.
        • jaga_22 Re: &#&*--- M*A*J ---*&#& 01.05.26, 10:38
          Dzień dobry Vistulanki smile
          Maj zaczął nam się pięknie,wesołe słoneczko i błękit nieba.
          Ja odpoczywam,właściwie nie wiem po czym,ale jak trzeba to trzeba uczcić 1 Maja.
          • wedrowiec2 Re: &#&*--- M*A*J ---*&#& 01.05.26, 11:36
            Dzień dobrysmile
            Nowy miesiąc przed nami, nowe wydarzenia.
            Czy pamiętacie hasło „Czynem uczcimy 1 maja”? Ja pamiętam i zastosuję się do niegowink najwyższa pora, by wymienić odzież na lżejszą. Na weekend zapowiadają do 28 stopni. Puchowa kurtka raczej nie jest odpowiednia na tę temperaturęwink

Spokojnego dniasmile
            • maria88 Re: &#&*--- M*A*J ---*&#& 01.05.26, 13:29
              Kurcze ...uciekł mi wpis, więc teraz krótko się Witam z Wami i idę suszyć nakręcone loki oraz nastawic zupkę fasolową z jaskiem.
              Słonko dopiero wyszło.Tak jak Wędrówka będę zaglądać do szafy.

Dobrego i spokojnego świętowania zyczę.
              • jaga_22 Re: &#&*--- M*A*J ---*&#& 01.05.26, 13:44
                Nachodziłam się,ale nogi mi nie bolą big_grin mam 17st.
                • maria88 Re: &#&*--- M*A*J ---*&#& 01.05.26, 16:39
                  Piękna jest ta przyroda na fotkach JAGI.
                  U mnie więcej chmurek niz słonka.
                  • lusia_janusia Re: &#&*--- M*A*J ---*&#& 01.05.26, 18:42
                    Jaga podziekuj Ali za fotki, a Tobie tez nie bylo goraco spacerowac,
                    bo widac ze alejki w odpowiednim cieniu.

wedrowiec2, ze szkoly byla lista obecnosci na pochod pierwszomajowy-obowiazkowy,
                    chociaz w duchuu chcialo sie troche dluzej pobyc w domu.
                    A pobliskie sasiadki robily pranie i przy pogodzie suszylo sie na sznurach na zewnatrz.

Ciekawe co maria88 ciekawego znalazla w szafie, o ktorym ciuszku zapomniala?.
                    • maria88 Re: &#&*--- M*A*J ---*&#& 01.05.26, 19:35
                      Niestety Lusiu zmieniły mi się plany. Do szaf nie zaglądałam, bo zajęłam się sprzątaniem łazienki z wc.
                      Popołudnie pochmurne,senne, czas szykować kolację .
                      • wedrowiec2 Re: &#&*--- M*A*J ---*&#& 01.05.26, 21:51
                        Dobry wieczórsmile
                        Lusiu, piękna zieleń. To park, czy lasek?
                        Jest piątek, a mam wrażenie, że sobota. Nawet włączyłam radio, by posłuchać mojej ulubionej sobotniej audycji muzycznejbig_grin
                        Prace z zawartością szafy zakończone połowicznym sukcesem. Część rzeczy przygotowałam do oddania. To, co zostało nie pasuje do niczego. Niektóre rzeczy maja po kilkanaście lat, ale fason uniwersalnysad Pewnie niepotrzebnie je trzymam. Muszę jeszcze więcej wyrzucić i kupić coś nowego. Dwa razy do roku mam takie postanowienia i na tym się kończysmile

Dziś pełnia Księżyca. Postarajmy się, by noc była przespana.
                        Dobranocsmile
                        • kendo Re: &#&*--- M*A*J ---*&#& 02.05.26, 09:04
                          ech,nie spalam wcal noca,
                          nad ranem na chwile usnelam,
                          sliczna zielen juz w stolicy-dziekuje Jagusia,
                          ciekawe co u Kallisto sie wydazylo z projektem domku letniego?
                          moje ciuszki do oddania ,tez sukcesywnie oddaje skladam do jednej torby papierowej i oddaje ,
                          przedmioty,ktorymi sie juz znudzilam tez laduja w ta torbe,bedzie wszedzie moze wiecej luzu,

bardzo slonecznie mamy i takiekiej aury Nam na dzis zycze,

szafirki z ogrodu
                          • lusia_janusia Re: &#&*--- M*A*J ---*&#& 02.05.26, 10:28
                            Hej !!!
                            Kendo, piekne szafirki, zawsze przypominaja mi dom rodzinny.
                            Przegapilam pelnie ksiezyca, ale nocke mialam przespana.

Potwierdzam pogoda iscie letnia, ludziska przyjezdzaja do miasta, bo sobota,
                            wczoraj bylo spokojnie na ulicach, swietowali we wlasnych ogrodkach,
                            tarasach.
                            Przyjedzie wnuczka, to bedzie sie dzialo, nigdy nie ma nudow.

Zycze Nam slonecznej soboty w zadawalajacym zdrowiu.
                            • maria88 Re: &#&*--- M*A*J ---*&#& 02.05.26, 10:42
                              Witam z zapowiedzią dobrej majowej pogody. LUSIA i KENDO czekają
                              na wnuczkę i będzie się działo....
                              KALISTO na pewno zajęta urządzanie chatki dla relaksu i zapewne tez gosci.
                              Przyjemne słonko zachęca do wyjścia ale mam ochotę na pozostanie w domku przy otwartych oknach.
                              Dobrej soboty świątecznej życzę.
                              • wedrowiec2 Re: &#&*--- M*A*J ---*&#& 02.05.26, 11:02
                                Dzień dobrysmile
                                Szafirki rosną w naturalnym wachlarzyku. Lubię niebieskie kwiaty, a tak mało ich w przyrodzie.
                                Mimo pełni noc miałam przespaną, ale z dziwnymi snamiwink
                                Planowałam pojechać do ekoportu oddać elektrośmieci. Od paru dni są w bagażniku, ale jeszcze nie wiem, czy już jechać, czy jeszcze przeszukać mieszkanie pod kątem np. żarówek z dziwnym gwintem.
                                Mam już stulitrowy wór rzeczy do oddania. Zajmę się napełnianiem kolejnego. Dziwne, skąd to się bierze, a przecież niedawno sporo oddałam przy zbiórce ulicznej.
                                Kallisto nie odzywa się. Pewnie cieszy się kontaktem z przyrodą i nowym siedliskiem.

Miłej sobotysmile
                                • jaga_22 Re: &#&*--- M*A*J ---*&#& 02.05.26, 11:50
                                  Dzień dobry przy sobocie,która mi się myli dziś z niedzielą.
                                  Posiedziałam trochę na balkonie,jeszcze godzinka i słonko już sobie pójdzie na drugą stronę,a ja spokojnie posiedzę dalej na balkonie.Szkoda,że znowu straszą ochłodzeniem,
                                  ale w końcu nadejdzie lato.Ciągle nie mam kwiatów na balkonie,które mnie przyciągały.
                                  Też czekam na Kalisto,co tam u niej słychać i na działce.
                                  Lusia i Kendo mają zapewnioną sobotę w różne zabawy,zajęcia dzięki małej.
                                  Szafirowe szafirki są piękne.
                                  Teraz u mnie 22st i cudne słonko.
                                • maria88 Re: &#&*--- M*A*J ---*&#& 02.05.26, 11:52
                                  Moje Miłe moja rada nie pozbywajcie sie od razu za dużo rzeczy.Kolejne lata zycia nie będa tańsze tylko drozsze /leki, zywność, srodki czystosci/emerytury szybko nie wzrosną. Dzisiaj juz muszę sie zastanawiac co moge a czego nie dokupić.Wiele rzeczy ktore zatrzymałam wykorzystuję bo sa lepsze od nowych.
                                  • kendo Re: &#&*--- M*A*J ---*&#& 02.05.26, 12:13
                                    Witajcie Dziewczyny
                                    juz z marszu wrocilam,przyjemnie bylo,
                                    obserwowalam ptaszyny,juz nie chodza parami,
                                    pewnie jedno siedzi w gniezdzie i wysiaduje maluchy,
                                    drugie chodzi po trawie i szuka pozywienia,
                                    Mario,moze masz po czesci racje,
                                    oczywiscie pare rzeczy zostawiam co pasuja by w domu chodzi a na wyjscie juz nie,
                                    najgorze ze spodniami,duzo sie "pokurczyly wiszac w garderobie",ale ostanie zakupowalam na gumce w pasie i te wlasnie modele pasuja jeszcze,
                                    jezeli chodzi o zdawanie elektroniki,to mozemy oddac tu do "ciecia"
                                    grubsze gabaryty musimy same wywiezc do centrali,
                                    niemniej dwa razy do roku mamy podstawiany kontener wielki na rozne odpady z drzewa/plastykow o gabarytach mieszczacych sie w kontener,ale nie elektronika.

miejmy same przyjemnosci na dzis.
                                    • lusia_janusia Re: &#&*--- M*A*J ---*&#& 02.05.26, 19:34
                                      maria88, prawde piszesz i praktycznie dajesz rady, ale takie ciuszki
                                      co w szafie lezaly pare lat, a w pasie nic nie ubywa tylko przybywa, to chyba
                                      nie ma co pozostawiac?.

Jaga sympatyczny ten szczurek z bukiecikiem
                                      pieknych kwiatkow.

Kallisto pelna zapalu i w swoim zywioe, planuje, metyduje, jak najtaniej
                                      i jak najlepsze efekty, pratyczne rozwiazania, ciekawa jestem relacji z weekendu.
                                      • maria88 Re: &#&*--- M*A*J ---*&#& 02.05.26, 19:48
                                        KALISTO ma chyba problem z zasięgiem w lesie aby do nas się odezwać.
                                        LUSIU a jak wnusia? dotarła?
                                        Wszystkim spokojnego wieczorku zyczę
                                        • kendo Re: &#&*--- M*A*J ---*&#& 02.05.26, 20:34
                                          Mario,
                                          wnusia byla przeszczeliwa,
                                          opisze w watku o wnukach,
                                          dzionek zlecial w goracym sloneczku,

miejmy wyspaniala nocke,

tak Jagusi szczurek calkiem slodki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka