Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

SASZA PLUS ??? Proszę o opinie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.10, 09:42
    Zdecydowaliśmy się z mężem na zakup projektu SASZA PLUS! Przed zakupem chcielibyśmy jednak usłyszeć fachowe opinie, co o nim sądzicie!?

www.domna5.pl/index.php?opcja=details&id=60&more=widoki&nazwa_projektu=SASZA%20PLUS&autor=Pawe%B3%20Pi%B1tka

Przy okazji; czy ktoś zna pracownie DOM NA 5 z Wrocławia? Co o niej sądzicie?
    Z góry dziękuję za wszelkie rady i opinie!!!
    Obserwuj wątek
      • karolina79_pl Re: SASZA PLUS ??? Proszę o opinie 22.12.10, 11:02
        Witam!
        Pomimo że jest tu aż 150 m to zupełnie tego nie widać, dom jest "zbity" i sprawia wrażenie naprawdę małego. Ja wykorzystałabym różne materiały typu drewno czy kamień i dużo przeszkleń- wtedy dom sprawi wrażenie przestrzennego i nowoczesnego. Poniżej podaję przykłady projektów, które mam na myśli:

Projekt Amber
        Projekt Amarant
      • Gość: engi nie ma nic przyjemniejszego jak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.10, 16:31
        wnosić meble na poddasze użytkowe po kręconych schodach... A zlecieć znich po ciemku to przyjemność
      • Gość: architekt CHAOS w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.10, 10:08
        Osoba ktora "projektowala" ten dom powinna zostać pozbawiona uprawnień projektowych... jedne wielki chaos w układzie pomieszczeń. Całkowita niefunkcjonalność.
        WADY:
        1. Schody kręcone (totalne nieporozumienie)
        2. Labirynt w "komunikacji" parter
        3. Komin z kominka na parterze przechodzi przez środek pomieszczenia nr 14 na piętrze !!!!
        4. Słupy konstrukcji dachu to samo - wypadają w środku pomieszczeń (pom 14 oprócz komina ma jeszcze !!! SŁUP !!! w srodku)
        5. Całkowicie niewykorzystana przestrzeń nad garażem... ktora smiało mogła by być dodatkowym pokojem...
        itd itd...

Daruj sobie ten "projekt" bo jakościowo wygląda jak zaliczenie studenta na 1szym roku... Pamietaj to TY będziesz w nim mieszkać i TOBIE będą przeszkadzać błędy które w nim popełniono.
        • Gość: budujący saszę plu Re: CHAOS w domu IP: *.lublin.hypnet.pl 12.02.11, 13:29
          Zgadzam się z wypowiedzią ww architekta wszystkie jego uwagi w moim domu zostały uwzględnione a są też i inne tyczące się funkcji domu ja mam podpiwniczony garaż, inne schody , wyjście na taras z wykuszu, strop nad garażem teriwę i tam duży pokój ale projekt jest do dużych zmian mnie akurat kształt działki trochę obligował do takiego projektu ale trzeba go bardzo dokładnie prześledzić bo ma dużo złych rozwiązań jeśli możesz szukaj innych projektów pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka