lidka_800 06.11.15, 14:52 Jesteśmy teraz z mężem w trakcie remontu i zastanawiamy się czy warto postawić na fototapetę do salonu czy będzie to tandetnie wyglądało ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aoala Re: Fototapeta do salonu 06.11.15, 21:47 Zależy od całej aranżacji, jedna ściana dobrze dobranej tapety może dobrze wyglądać;) Odpowiedz Link Zgłoś
brygida.g Re: Fototapeta do salonu 07.11.15, 15:17 Nie będę się wyróżniać, ale też napiszę, że to zależy. Jeśli to będzie jedyny taki mocny akcent w salonie to może wyglądać naprawdę super. My ostatnio kładliśmy fototapetę w sypialni. Zamawialiśmy ją w necie na stronie Fabryka tapet, a że tam jest chyba z milion różnych wzorów, to zajęło nam to kilka dobrych dni. W końcu wzięliśmy taki delikatny motyw z pastelową łąką, idealnie wygląda w naszej białej sypialni w stylu francuskim :D Odpowiedz Link Zgłoś
lin74 Re: Fototapeta do salonu 08.11.15, 18:52 Zależy jaki wzór wybierzecie i jaka jest cała aranżacja;) jak dobrze dobierzecie to będzie wyglądało ładnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz.krezlewicz Re: Fototapeta do salonu 09.11.15, 10:33 Wszystko w zależności od odpowiedniego wyboru fototapety. Moda na ściany ozdobione fototapetą wracają i ja jestem jak najbardziej za :) Polecam odwiedzić sobie topago.eu , mają dosyć fajne wzory i robią wszystko na wymiar. Odpowiedz Link Zgłoś
olena2525 Re: Fototapeta do salonu 09.11.15, 11:46 Moim zdaniem tandetne fototapety w stylu "wodospad" to przeszłość. :) To po pierwsze. Po drugie, są takie firmy na rynku, które oferują nie tylko produkty doskonałej jakości, ale i bezpłatną wizualizację. Wybierz wzór, zrób zdjęcie ściany, na której chcesz umieścić fototapetę i poproś o wizualizację. :) Sama korzystałam ze sklepu www.redro.pl i muszę powiedzieć, że ich doradcy przekonali mnie do zakupu, no i mimo wątpliwości, cieszę się już od ponad roku super widokiem w salonie! :) Fototapeta jest zmywalna i nic się z nią nie dzieje. Polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
lo.ri Re: Fototapeta do salonu 10.11.15, 17:59 Co kto lubi i co będzie na tapecie. Palemki, wodospad, zachód słonca to faktycznie tandeta. Można tez spróbować inaczej zaaranżować ścianę np połozyć strukturę. Ale tylko na jedną ścianę np Beton czy Glinka wenecka. Jest spory wybór takich struktur np w Magnacie. Odpowiedz Link Zgłoś
lidka_800 Re: Fototapeta do salonu 12.11.15, 21:28 A co sądzicie o fototapecie wykonanej z fotografii ? Odpowiedz Link Zgłoś
olena2525 Re: Fototapeta do salonu 13.11.15, 12:56 też fajny pomysł :) na pewno nikt nie będzie mieć takiej samej :) i tu znów polecę redro, widziałam że mają taką opcję redro.pl/zeZdjecia.php Odpowiedz Link Zgłoś
tersa_34 Re: Fototapeta do salonu 14.11.15, 18:41 Jak dla mnie taka fototapeta w salonie to świetna sprawa. Faktycznie te ?cudowne? wzory a la lata 90? to już raczej przeszłość. Jeżeli chodzi o fototapetę wykonaną ze zdjęcia to raczej do sypialni (tak jakoś intymniej). Bardzo wiele fajnych wzorów fototapet jest na stronie Sangraf. Ogólnie zdecydowanie lepszy pomysł niż tradycyjna tapeta. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-wozniak Re: Fototapeta do salonu 23.11.15, 14:20 Moje opinie :) Mysle, ze fototapety sa dzisiaj na czasie. Poza tym, wygladaja pieknie. Korzystalismy z uslug sklepu Uwalls. Ceny maja przyzwoite a produkty dobrej jakosci. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
ben-ia7 Re: Fototapeta do salonu 14.11.15, 15:02 bardzo podobają mi się fototapety, a w salonie będzie idealnie pasować :) najfajniejsze są te trójwymiarowe, przez które zdaje się, że pokój wychodzi na przykład na ulicę, wyglądają one fantastycznie i są bardzo modne ostatnio :) moja przyjaciółka niedawno remontowała sobie mieszkanie i zrobiła taką fototapetę w jadalni, wręcz nie mogę się na nią napatrzeć za każdym razem jak do niej pójdę, jest strasznie realistyczna, kosztuje trochę więcej od normalnej tapety, ale wygląda też dużo lepiej :) powodzenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
janka00t Re: Fototapeta do salonu 27.11.15, 17:50 Niby fototapety wracają do łask ale dla mnie to nie jest ładna dekoracja. Jak już to zdecydowałabym się na jakąś ciekawą, strukturalną tapetę na przykład na całej jednej ścianie Odpowiedz Link Zgłoś
divers.3 Re: Fototapeta do salonu 01.12.15, 17:23 Proponuję, aby zamiast popularnych krajobrazów motywem przewodnim była abstrakcja. Kiedyś fototapety przedstawiały najczęściej pejzaże naturalne, głównie lasy, góry czy morze. Dziś natomiast, wraz ze wzrostem popularności stylu modernistycznego, rośnie zainteresowanie wzorami abstrakcyjnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
fotoboard.com.pl Re: Fototapeta do salonu 01.12.15, 17:23 Proponuję, aby zamiast popularnych krajobrazów motywem przewodnim była abstrakcja. Kiedyś fototapety przedstawiały najczęściej pejzaże naturalne, głównie lasy, góry czy morze. Dziś wraz ze wzrostem popularności stylu modernistycznego, rośnie zainteresowanie wzorami abstrakcyjnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
bimago.pl Re: Fototapeta do salonu 02.12.15, 08:38 Nie, nie będzie :) Grunt, to dobrać ciekawy i oryginalny wzór, pasujący do reszty wyposażenia. No i nie kupować najtańszej tapety, wydrukowanej na byle jakim materiale. Zapraszamy na www.bimago.pl - chętnie pomożemy coś dobrać! Odpowiedz Link Zgłoś
oliwer001 Re: Fototapeta do salonu 02.12.15, 11:22 A może taka nietypowa fototapeta przypadnie Wam do gustu ? www.propertydesign.pl/technologie/139/trendy_w_wyposazeniu_wnetrz_fototapeta_do_domu_i_do_biura,2407.html Odpowiedz Link Zgłoś
olena2525 Re: Fototapeta do salonu 02.12.15, 13:10 Ja polecam fototapety samoprzylepne - są bardzo ładne, mniej papierowe niż tradycyjne, a w dodatku (wbrew pozorom) bardzo łatwe w aplikacji :) korzystałam ze sklepu www.redro.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tamari15 Re: Fototapeta do salonu 07.12.15, 11:05 Ja jakoś nie jestem przekonana, ale to oczywiście zależy od wystroju mieszkania i upodobań mieszkańców. Mnie się podobają stonowane kolory ścian albo takie z teksturą np. chropowatą ;) Może coś w tym kierunku? Odpowiedz Link Zgłoś
karmelove76 Re: Fototapeta do salonu 19.12.15, 20:47 ja swoją fototapetę wykłóciłam z mężem. marzył mi się pokój w stylu skandynawskim z jendą ścianą zabudowaną cegłami. niestety ze względu na cenę musieliśmy zrezygnować z cegieł. padło na fototapetę klik. i nie żałuję, bo salon wygląda wspaniale. Odpowiedz Link Zgłoś
manie.k444 Re: Fototapeta do salonu 03.01.16, 19:20 zależy co na niej będzie xd ale u nas w biurze są fototapety i wygląda to całkiem dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
jolucza Re: Fototapeta do salonu 03.01.16, 20:37 Moim zdaniem to fajny pomysł. Ja sama w domu mam fototapete przedstawiającą alejkę z drzewami. Czarnobiała, odrazu za sofą. Świetnie to wygląda i każdemu znajomemu się podoba ;) Rób, nawet nie myśl :) Odpowiedz Link Zgłoś
oliwer001 Re: Fototapeta do salonu 04.01.16, 14:53 Moim zdaniem nie jest to tandetne, a wręcz przeciwnie - zobacz zdjęcia jak fajnie się to komponuje, jeśli masz odpowiednie meble www.dobrzemieszkaj.pl/pokoj_dzienny/podlogi_i_sciany/97/modny_salon_fototapeta_z_motywem_natury,105566.html Odpowiedz Link Zgłoś
sabbik Re: Fototapeta do salonu 05.01.16, 15:55 Zgadzam się przedmówcami - to zależy. Zwróć się do jakiegoś dekoratora i poproś o wizualizację, dużo za to nie weźmie, a niektóre sklepy mają takiego "na wyposażeniu" za darmo, jeśli u nich kupisz tapetę. Odpowiedz Link Zgłoś
cis-ekk Re: Fototapeta do salonu 07.01.16, 11:21 W dużej przestrzeni może być w małej średnio. Odpowiedz Link Zgłoś
luk336 Re: Fototapeta do salonu 08.01.16, 23:55 Każdy ma inny gust. Jednemu się taka podoba,a drugiemu nie. Odpowiedz Link Zgłoś
michalinka72 Re: Fototapeta do salonu 18.01.16, 15:14 To zależy o jakiej fototapecie myślicie ;) Jeśli chcecie walnąć sobie plażę i palmę w salonie, to tak - będzie to tandetnie wyglądało, ale jeśli myślicie o czymś delikatnym, może o abstrakcyjnym wzorze, to moim zdaniem jak najbardziej będzie to ozdoba salonu. Mnie podobają się tego typu grafiki: fabrykatapet.com/fototapeta/54056901#kadr są nowoczesne, nie przytłaczają. Wszystko zależy też od reszty wystroju, ale myślę, że w sklepach, szczególnie tych online, można znaleźć tyle wzorów, że każdy coś sobie dopasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kuchnievena Re: Fototapeta do salonu 20.01.16, 09:03 Fototapety są obecnie bardzo modne. Za ich pomocą w aranżacji salonu można osiągnąć wrażenie przestrzenności i nowoczesności. Meble kuchenne Vena w Domixie - opinie porady, inspiracje Odpowiedz Link Zgłoś
e-rzecznik_sniezka Re: Fototapeta do salonu 31.01.16, 20:15 Wszystko zależy od pomysłu i sposobu realizacji. Nie w każdym wnętrzu sprawdzi się tapeta i nie każda tapeta jest fajna. Przy wybieraniu tapety dobrze jest mieć w głowie całościowy pomysł wnętrza, a więc uwzględniający połączenie tego elementu dekoracyjnego z wyposażeniem, stylem i kolorystyką. Jeśli planowanie aranżacji rozpoczynamy od wyboru tapety to mamy dużą swobodę, ale gdy już postawimy na jakiś motyw to należy się go trzymać konsekwentnie zarówno przy wyborze wyposażenia i dodatków jak i planowaniu oświetlenia. Jeśli jednak mamy już wyposażenie to wybierając tapetę kierujmy się raczej regułami kolorystycznymi i stylistycznymi narzuconymi przez meble, niż chwilowymi emocjami. Tylko wtedy mamy gwarancję powodzenia. Warto także dobrze przemyśleć kolorystykę pozostałych ścian pomieszczenia, powinna ona po prostu świetnie pasować do tapety by jej nie zagłuszyć i nie zdominować. Przyjrzyjmy zdjęciu na fototapecie, pomyślmy o tym jakie barwy przeważają i które z nich byłyby warte powtórzenia na pozostałych ścianach. Pozdrawiam serdecznie, E-rzecznik FFiL Śnieżka Odpowiedz Link Zgłoś