Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wiszące schody

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.11, 12:27
    Planuję montaż wiszących schodów w moim domu, zastanawiam się, czy taka konstrukcja sprawdzi się w domu, gdzie są dzieci? Może lepiej zdecydowac się na cos innego
    Obserwuj wątek
      • rocksky91 Re: wiszące schody 30.04.11, 20:38
        nie sądzę, żeby były jakimś zagrożeniem, jeśli będą dobrze zamontowane. Chodzi Ci o schody tego typu, prawda?
        www.domplusdom.pl/rozwiazanie/wisz%C4%85ce-schody
      • cyklina-klimkiewicz Re: wiszące schody 02.05.11, 09:55
        Dla dzieci tradycyjne są zdecydowanie bezpieczniejsze. Dla dzieci i ludzi starszych, lepsze są z poręczą i szczególnie dla maluchów, lepiej jak się można z boku o coś oprzeć (np. balustrada, tralki ). B.Klimkiewicz.
      • anna-778 Re: wiszące schody 02.05.11, 11:11
        wiszące są super! ja nie wiem, ale i tak trzeba dzieci pilnować na schodach to może lepiej wybrać takie które sie tobie podobaja.

polecam www.sks.pl
        • Gość: AniaSK Re: wiszące schody IP: *.trans.net.pl 02.05.11, 22:00
          Ja mam takie samonośne podobne jak na rysunku, ale z poręczą. Ze dwa razy młody by mi z tych schodów wyleciał, ale poręcz podtrzymała.
      • niedokonca_naserio Re: wiszące schody 10.05.11, 18:51
        Na Twoim miejscu zdecydowałabym się na standartowe schody,wiszące robią wrażenie ale są mniej bezpieczne, dzieci dorastają i będą dużo po nich biegać, w końcu to ciąg komunikacyjny. Pomimo zamontowania poręczy może wtedy dojść do wypadku. Schodów nie wymienia się raczej co kilka lat to inwestycja na dłuższy okres czasu dlatego warto sie zastanowić czy inwestować w design czy w design i bezpieczeństwo. jeżeli Cie stać to zawsze możesz je niedługo wymienić.
      • grobur Re: wiszące schody 12.05.11, 10:39
        Myślę, że dobrym rozwiązaniem byłoby wybrać coś co połączy zalety schodów "wiszących" i będzie bezpieczne. Co byś powiedziała na tego typu schody spiralne? Moim zdaniem są one dużo bezpieczniejsze i nie zajmują wiele miejsca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka