Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jaki rabat od dewelopera?

IP: *.net.autocom.pl 19.04.12, 17:48
    Witam,

jestem z mężem na etapie kupowania mieszkania ok. 70 m2 , 3 pokoje. Póki co deweloper nie jest zbyt skłonny do negocjacji .

Z doświadczenia jaki rabat udało Wam sie wynegocjowac? Czy rzeczywiście można liczyć na obniżki rzędu 15%? A moze wiecej?

Zaznaczę,że wspomniane mieszkanie stoi puste od około roku, a łącznie w całej inwestycji deweloper ma ich chyba z 7 (wszystkie takie duze), więc chyba powinien pójśc na ustępstwa. Na dodatek mamy gotówkę (nie kredyt), no i razem z mieszkaniem jestesmy zainteresowani kupnem miejsca postojowego w garazu.

pozdrawiam,
    Obserwuj wątek
      • Gość: marek Re: Jaki rabat od dewelopera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.12, 23:43
        Co to znaczy 'nie jest skłonny do negocjacji'? Powiedz 20% i oddal się powolnym krokiem - zobaczysz, co zrobi.

Ja zażądałem 10% obniżki, deweloper się dąsał, w końcu dał obniżkę i z dzisiejszej perspektywy jestem prawie pewien, że i 20% by przeszło.
        • Gość: Mimi Re: Jaki rabat od dewelopera? IP: 109.107.0.* 10.05.12, 11:39
          Wszytsko zależy od lokalziacji - jakie woj. W pomorskim nie ma takich rabatów....
      • Gość: effka Re: Jaki rabat od dewelopera? IP: *.play-internet.pl 08.07.12, 00:23
        A myślałaś może o zatrudnieniu profesjonalnego negocjatora? U mnie to przyniosło pożądany efekt, czyli obniżkę ceny wyjściowej o 20%. Nawet po opłaceni prowizji zostało mi na wyposażenie kuchni :D Jakby co to namiary na "mojego" negocjatora znajdziesz na stronie
      • atomska Re: Jaki rabat od dewelopera? 27.01.15, 11:57
        Wszystko zależy od mieszkania, lokalizacji i wykończenia:) spróbujcie zawalczyć używając argumentów typu dojazd... itp

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka