Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

PROJEKT DOMU

IP: *.toyotamarki.com.pl / *.autotest.com.pl 01.07.04, 10:44
    MAM TAKIE PYTANIE
    CO MUSI ZAWIERAC PROJEKT DOMU JEDNORODZINNEGO?
    CZY POTRZEBNE JEST np ZAPROJEKTOWANIE WSZYSTKICH INSTALACJI?
    ILE KOPII PROJEKTU?
    CZY JEST W PROJEKCIE ZAWARTY SZACUNKOWY KOSZTORYS BUDOWY?
    ITP...
    Obserwuj wątek
      • Gość: roman Re: PROJEKT DOMU IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.04, 15:45
        projekt domu winien zawierać:
        1. konstrucję domu podpartą geologią gruntu
        2. rysunki architektoniczne
        3. uproszczone schematy instalacji wod-kan
        4. plan sytuacyjny uzgodniony z odpowiednimi instytucjami
        5. winien być w 4 egzemplarzach
        6. do celów uzyskania przez projektanta warunków dostawy mediów tj en.
        elektrycznej, gazu,wody, potrzeba podać mu szacunkowawielkość zapotrzebowania
        dodatkowe informację to mój email:office@poleltherm.com
      • bjg1 Re: PROJEKT DOMU 06.07.04, 22:14
        odpowiadam: potrzeba 4 egzemplarze projektu, projekt ze wszystkimi instalacjami
        wewnętrznymi i projektami przyłaczy, + zgody na wejscie w teren jeśli jakieś
        fragmenty np sieci przechodzą przez obce działki + najważneijsze decyzję
        prawomocną WZiZT + oswiadczenie o posiadanym prawie do dysponowania
        nieruchomością. To tyle. Powodzenia.
        • Gość: paweł Re: PROJEKT DOMU IP: *.toyotamarki.com.pl / *.autotest.com.pl 08.07.04, 09:30
          "potrzeba 4 egzemplarze projektu, projekt ze wszystkimi instalacjami"
          jesteś pewien że wszystkie instalacje są wymogiem do pozwolenia na budowe, u
          mnie np nie ma kanalizacji i gazu więc mam nadzieje, że nie musze płacić za
          wykonanie tych rzeczy w projekcie
          " najważneijsze decyzję prawomocną WZiZT "
          a cóż to takiego jest i po co ma to być w projekcie
          pozdrawiam
          • Gość: piotr Re: PROJEKT DOMU IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 09.07.04, 23:04
            WZiZT - Warunki Zabudowy i Zagospodarowania Terenu. Od uzyskania tego dokumentu
            powinieneś rozpocząć całe postępowanie (w skrócie - określi on co możesz
            budować, jakie uzyskać opinie i uzgodnienia). W wydziale budownictwa Twojego
            urzędu powinni udzielić Ci wszystkich informacji na ten temat. Potrzebna będzie
            też MAPA DO CELÓW PROJEKTOWYCH. Mając te dwa dokumenty można przystąpić do
            projektowania.
            Jeżeli teren jest nieskanalizowany konieczny będzie projekt szamba (gdzieś
            trzeba odprowadzić ścieki).
            Wewnątrznej instalacji gazowej nie projektujesz z oczywistego powodu. Musisz
            jednak zaprojektować alternatywne rozwiązanie centralnego ogrzewania, ciepłej
            wody oraz kuchnię.
            Powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka