Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

rachunki za wodę

04.02.13, 09:51
    Ostatnio zapłaciłam dość spory rachunek za wodę. Może macie jakieś sposoby na zmniejszenie zużycia wody. Ja znalazłam coś takiego Jak ograniczyć zużycie wody
    Obserwuj wątek
      • Gość: gofunia Re: rachunki za wodę IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.13, 22:08
        A może wymień baterie na ekologiczne? Czy wiesz, że możesz w ten sposób oszczędzić nawet 85 proc.? Niedawno miałam zwykłą baterię jednouchwytową, a wymieniłam na taką z ekoprzyciskiem firmy Oras, dzięki któremu woda leci mniejszym strumieniem. Możesz też pomyśleć o baterii bezdotykowej - jest jeszcze bardziej oszczędna, w dodatku będzie zawsze czysta, bo nie trzeba jej dotykać, by leciała woda. Zajrzyj zresztą na stronę: www.oras.com po ciekawe rozwiązania
        • kol.3 Re: rachunki za wodę 31.05.13, 06:14
          Przysięgam, że w życiu nie kupię baterii firmy Oras, przez tę nachalną akcję prowadzoną we wszystkich niemal wątkach.
      • Gość: Kotauke Re: rachunki za wodę IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.13, 22:54
        Moim zdaniem tylko nowoczesne i dobrze wykonane baterie mogą pomóc oszczędzać rachunki za wodę. Dość dobre propozycje w tej dziecinie ma firma Oras. Sam korzystam z bezdotykowej baterii Electra właśnie tej firmy. Świetne i praktyczne rozwiązanie. Woda leci tylko wtedy kiedy jest potrzebna, więc automatycznie obniżamy rachunki za nią :) Warto przyjrzeć się temu rozwiązaniu :))
      • Gość: Magdalynka Re: rachunki za wodę IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.13, 21:41
        Dobrym sposobem na oszczędności jest wymiana baterii w kuchni i łazience np. na taką z fotokomórką ;) Dzięki temu możemy ograniczyć zużycie wody i obniżyć rachunki. Takie rozwiązanie ma same zalety. Woda ma zawsze stałe ciśnienie i jednakową temperaturę. Odpada także kwestia niedokręconego kranu i zmarnowanej wody. Wszystko wykorzystujemy na 100%. Ja w mieszkaniu używam produktów firmy Oras www.oras.com. Każdemu polecam ich rozwiązania ;) Są świetni.
      • Gość: Murakami Re: rachunki za wodę IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.13, 10:53
        Mieliśmy w domu problem z dużymi rachunkami za wodę. Udało nam się to zmienić dzięki instalacji baterii bezdotykowych firmy Oras. Są doskonałym wyposażeniem każdej kuchni i łazienki. Fotokomórka istotnie pozwala na rozsądne gospodarowanie wodą :)) To naprawdę fajne wiedząc, że używając takiej baterii możesz dbać o ekologię i swoje rachunki. Polecam każdemu :))
      • Gość: rocket Re: rachunki za wodę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.04.14, 15:50
        Polecam po prostu znaleźć najtańszego dostawcę ciepłej wody - my mamy z mężem podpisaną umowę z PGNiG na ogrzewanie i ciepłą wodę - mają chyba najlepszą ofertę według mnie.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka