kasia6607 04.02.13, 09:51 Ostatnio zapłaciłam dość spory rachunek za wodę. Może macie jakieś sposoby na zmniejszenie zużycia wody. Ja znalazłam coś takiego Jak ograniczyć zużycie wody Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gofunia Re: rachunki za wodę IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.13, 22:08 A może wymień baterie na ekologiczne? Czy wiesz, że możesz w ten sposób oszczędzić nawet 85 proc.? Niedawno miałam zwykłą baterię jednouchwytową, a wymieniłam na taką z ekoprzyciskiem firmy Oras, dzięki któremu woda leci mniejszym strumieniem. Możesz też pomyśleć o baterii bezdotykowej - jest jeszcze bardziej oszczędna, w dodatku będzie zawsze czysta, bo nie trzeba jej dotykać, by leciała woda. Zajrzyj zresztą na stronę: www.oras.com po ciekawe rozwiązania Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: rachunki za wodę 31.05.13, 06:14 Przysięgam, że w życiu nie kupię baterii firmy Oras, przez tę nachalną akcję prowadzoną we wszystkich niemal wątkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kotauke Re: rachunki za wodę IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.13, 22:54 Moim zdaniem tylko nowoczesne i dobrze wykonane baterie mogą pomóc oszczędzać rachunki za wodę. Dość dobre propozycje w tej dziecinie ma firma Oras. Sam korzystam z bezdotykowej baterii Electra właśnie tej firmy. Świetne i praktyczne rozwiązanie. Woda leci tylko wtedy kiedy jest potrzebna, więc automatycznie obniżamy rachunki za nią :) Warto przyjrzeć się temu rozwiązaniu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalynka Re: rachunki za wodę IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.13, 21:41 Dobrym sposobem na oszczędności jest wymiana baterii w kuchni i łazience np. na taką z fotokomórką ;) Dzięki temu możemy ograniczyć zużycie wody i obniżyć rachunki. Takie rozwiązanie ma same zalety. Woda ma zawsze stałe ciśnienie i jednakową temperaturę. Odpada także kwestia niedokręconego kranu i zmarnowanej wody. Wszystko wykorzystujemy na 100%. Ja w mieszkaniu używam produktów firmy Oras www.oras.com. Każdemu polecam ich rozwiązania ;) Są świetni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Murakami Re: rachunki za wodę IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.13, 10:53 Mieliśmy w domu problem z dużymi rachunkami za wodę. Udało nam się to zmienić dzięki instalacji baterii bezdotykowych firmy Oras. Są doskonałym wyposażeniem każdej kuchni i łazienki. Fotokomórka istotnie pozwala na rozsądne gospodarowanie wodą :)) To naprawdę fajne wiedząc, że używając takiej baterii możesz dbać o ekologię i swoje rachunki. Polecam każdemu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocket Re: rachunki za wodę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.04.14, 15:50 Polecam po prostu znaleźć najtańszego dostawcę ciepłej wody - my mamy z mężem podpisaną umowę z PGNiG na ogrzewanie i ciepłą wodę - mają chyba najlepszą ofertę według mnie. Odpowiedz Link Zgłoś