Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

UBEZPIECZENIE KREDYTU HIPOTECZNEGO

IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.02, 20:14
    Wiele banków udzielając kredytu hipotecznego wymaga ubezpieczenia na życie w o
    sumie ubezpieczenia w wysokości udzielanego kredytu. Jestem specjalistą w tego
    rodzaju ubezpieczeniach. Jeśli potrzebujesz dokładnych informacji na ten temat
    zadzwoń: 609 409-801
    lub mail: adm_biala_podlaska@royalpbk.com
    Obserwuj wątek
      • Gość: VN Re: UBEZPIECZENIE KREDYTU HIPOTECZNEGO IP: *.proxy.aol.com 31.03.02, 07:26
        Po co bankowi takie ubezpieczenie. Przeciez ma zabezpieczenie w
        nieruchomosci.Taki pomysl moze miec bank, ktory takie ubezpieczenie oferuje. W
        ten sposob obdziera ze skory klienta dwukrotnie. Co o tym sadzisz?
        • Gość: gigi Re: UBEZPIECZENIE KREDYTU HIPOTECZNEGO IP: *.tpi.pl 09.04.02, 17:10
          Gość portalu: VN napisał(a):

> Po co bankowi takie ubezpieczenie. Przeciez ma zabezpieczenie w
          > nieruchomosci.Taki pomysl moze miec bank, ktory takie ubezpieczenie oferuje. W
          > ten sposob obdziera ze skory klienta dwukrotnie. Co o tym sadzisz?

Zdaje się, że chodzi o ubezpieczenie na okres, w którym mieszkania jeszcze nie ma
          (więc nie ma też hipoteki), a musisz wziąć kredyt na nie kredyt. Wtedy
          zabezpieczeniem dla banku jest Twoja polisa (jeśliby coś Ci się, odpukać, stało,
          bank zaspokoi swoje roszczenia z polisy).
          • Gość: polisa Re: UBEZPIECZENIE KREDYTU HIPOTECZNEGO IP: *.pl 09.04.02, 21:31
            ale prawda jest ze banki niezle zdzieraja od klientow jezeli oferuja
            ubezpieczenie wszelkiej masci czy to na życie, nw do karty czy hipoteki...
            • Gość: plotka Re: To jest bajer UBEZPIECZENIA NA ŻYCIE A KREDYT IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.02, 22:22
              Zabezpieczenie kredytu w formie wykupionej polisy na życie wymagane jest bardzo
              rzadko, jedynie w przypadku np. osób samotnie przystępujących do umowy kredytu
              hipotecznego lub osób starszych biorących wspólnie z dziećmi kredyt lub
              pożyczkę hipoteczną. Banki nie są zainteresowane zabieraniem nieruchomości
              będącej zabezpieczeniem kredytu. Nieruchomość należy się spadkobiercom kredyt
              pokrywa się z polisy.(przecież rodzic biorący kredyt na kupno domu dla dziecka
              pragnie aby to dziecko miało dom). Często jednak spotyka się w śród ludzi
              sprzedających produkty bankowe "AGENTÓW" ubezpieczeniowych którzy wyłudzają od
              klientów kredytowych polisy tłumacząc tę konieczność warunkiem otrzymania
              kredytu stawianym przez bank. To są bzdury! To samo próbuje zrobić osoba która
              rozpoczeła ten temat. Przykładowo Agent Royal PBK sprzedając dwie polisy na
              życie "Kolory Życia" w miesiącu zarabia ~2000 złotych polskich. powiedzcie czy
              gra nie jest warta świeczki jeśli prowadzi się kredyty.
              Jestem fachowcem jeśli chodzi o wszelkiego rodzaju kredyty, a w szczególności
              hipoteczne, sprzedaje czasami kilka miesięcznie, zdarzają się takie do których
              należało by wykupić kilka pojedyńczych polis "Kolory Życia". Nigdy nikomu nie
              zaproponowałem polisy jeśli nie była wymagana a wymagana w całej mojej karierze
              była tylko raz. Mam wielu znajomych wśród agentów ubezpieczeniowych którzy
              proponują mi różne formy współpracy czyli wciskanie polis - POWIEM I MÓWIĘ IM
              KRÓTKO << JEŚLI NIE POTRAFICIE LEGALNIE I UCZCIWIE SPRZEDAĆ POLIS WEŻCIE SIĘ ZA
              WIDŁY LUB LOPATĘ - DOTYCZY TO RÓWNIEŻ ROZPOCZYNAJĄCEGO TEN TEMAT >> wszelką
              korespondencję kieruj : plotka@hoga.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka