Gość: Bacz IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 10:28 Pytanie posła do kolegów: Co by tu jeszcze Panowie spie.rzyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Archie Re: Zaplanowane budownictwo IP: *.aster.pl 29.09.04, 11:41 nie dość że już jest chos przestrzenny, to dla jego pogłębienia lobbyści budowlani probują jeszcze wprowadzić chaos prawny w tej dziedzinie: dwie ustawy dot. planowania i trzy źródła prawa w gminie ! a tryb pracy nad tym projektem - takiej hucpy w legislacji jeszcze nie było !!! wszystko po to, żeby p.premier mógł się za dwa tygodnie pochwalić przed Sejmem swoimi "osiągnięciami" ... widzę w perspektywie kolejną komisję śledczą do wyjaśnienia, kto stał za tym skandalicznym projektem ... Archie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konsultant Re: Zaplanowane budownictwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 19:48 To zupełnie bezcelowe pisanie, ponieważ zarówno Prawo budowlane, jaki i ustawa o planowaniu przestrzennym w Polsce są pozostałością systemu komunistycznego. Wszystkie uregulowania prawne w nich zawarte podporządkowane są temu systemowi, na przykład: pozwolenie na wykonanie przyłacza mediów. Proszę sobie wyobrazić, że ktoś chce handlować odzieżą i załatwia sobie w sejmie ustawę, że każdy, kto chce mieć odzież musi sobie wybudować ścieżkę do sklepu, albo każdy, kto chce się napiś piwa, musi sobie jechać do browaru. Czy to ma sens? A tak jest z mediami: każdy kto potrzebuje napiś się wody musi sobie wybudować rurociąg. A przecież korzyści z tego, że ludzie chcą pić, muszą na czymś ugotować obiad mają sprzedawcy tych mediów, więc to oni za to powinni płacić, nie odbiorca, tylko że w tych komunistycznych głowach takie myślenie wolnorynkowe im się nie mieści. Oni byli wychowani w komunie i są jej zasadami przesiąknięci. Musi chyba nastąpiś zmiana kilku pokoleń. żeby to najmłodsze zrozumiało zasady gospodarki rynkowej. Ten inwestuje, kto osiąga korzyści finansowe. Powoli takie myślenie dociera już do małych kupców i producentów: np. już boiler łazienkowy czy kuchenkę producent instaluje na własny koszt. Butle gazowe dystrybutor gazu kupuje na swój koszt. Ale ci wielcy, monopoliści, jeszcze tego nauczyć się nie chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Archie Re: Zaplanowane budownictwo a sprawa przyłaczy IP: *.aster.pl 29.09.04, 22:02 ... to bzdury, w obecnej ustawie o planoweaniu i zagospodarowaniu przestrzennym nie ma słowa o przyłaczach ... Archie Odpowiedz Link Zgłoś
adasha Re: Zaplanowane budownictwo 26.10.04, 18:34 Nareszcie można bedzie znależść porządną tanią działkę budowlaną . Jest to dobra wiadomóść dla innych. Ja już kupiłem działkę siedliskową k/ Zakroczymia za 40 000 zł. Jest tam jeszcze przez moment tanio. Łomianki były za drogie standard 150 000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
adasha Re: Zaplanowane budownictwo 26.10.04, 18:37 Tańsze są działki siedliskowe pod W-wą. Ja kupiłem za Łomiankami , za 40 000 zł z pozwoleniem na budowę działkę 1000 m2, koło Zakroczymia Odpowiedz Link Zgłoś