Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Reprywatyzacja w bonach!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 00:04
    Gazeta dotarła? Chyba w archiwum. Miesiąc temu pisał o tym Puls Biznesu
    Obserwuj wątek
      • Gość: Kamienicznik Reprywatyzacja w bonach! IP: *.sanarb01.mi.comcast.net 08.02.05, 00:07
        Nawet nie chcę mi się tego komentować... Sam mam trochę urzędowych papierów
        na nieruchomości zabrane dziadkowi, ale bonów nie odbiore, bo to jakis
        idiotyzm - 15% i to w bonach, którymi będzie można napalić w piecu, bo żadna
        gmina ani inna jednostka państwowa nie będzie chciała nic za to sprzedać.
        Myślę, że Strasburg dostanie jeszcze więcej roboty...Ale jak wiadomo
        czerwieńcy jeszcze chcą 'chleba i igrzysk dla ludu'. Jak afery i gospodarka
        nie chce iść, to się wymyśla temat zastępczy - aborcja już niemodna, to
        rozgrzebią reprywatyzacje. Moja rada na komunę - do dołu z wapnem i bulldozer.
        • openmind.desk.pl niech dadzą węgiel, 15% to złodziejstwo 08.02.05, 07:59
        • Gość: Zgryz Reprywatyzacja??? Kaszanka wyborcza !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 19:45
          Obawiam sie ,że po kilku latach produkowania legislacyjnych bubli,
          LSD & Co na finiszu będzie produkować wiecej takiej .... kaszanki
      • Gość: buba Re: Reprywatyzacja w bonach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 08:04
        GW powinna pracować jako prokuratura-ma wyjatkowa zdolność do " docierania " i " wykrywania " sensacji. Pismaki
        • michalfront głupi, kto weźmie te 15%... 08.02.05, 08:35
          w tej chwili droga administracyjno-sądowa nie jest już taka skomplikowana jak
          kiedyś. W ciągu kilku miesięcy, do roku, można odzyskac 100 % wartości
          zabranego mienia + (w niektórych przypadkach) utracone korzyści.
          Wiem, bo zajmuję się tym zawodowo. To już nie to co kiedyś, kiedy papiery
          krążyły latami od jednego urzędu do drugiego i każdy spychał na drugiego...
          • Gość: dar Re: głupi, kto weźmie te 15%... IP: 212.160.165.* 08.02.05, 08:48
            Pozdrawiam. To prawda zmiana kodeksu cywilnego w dochodzeniu roszczeń robi
            swoje. Ja "walczę" już 5 lat ( naprawdę 24 lata ) i znalazłem się w punkcie
            wyjścia. Najpierw wniosek o stwierdzenie nieważności dec. nacjonalizacyjnej
            złożyłem do SKO. SKO uznało się za niewłaściwe i przesłało wniosek wg.
            właściwości wojewodzie ( I inst. ) minister ( II inst. ). Po pięciu latach WSA
            orzekł że właściwe do rozpoznania wniosku jest właśnie to SKO. Widzicie jak
            tną. Co mogę zrobić ? Może ktoś się zna to nawet zlecę.
            • michalfront Re: głupi, kto weźmie te 15%... 08.02.05, 08:56
              jak chcesz to napisz na mój adres i dokładniej naświetl sprawę, może uda mi się
              jakoś pomóc, cos podpowiedzieć...
              co do zasady drogę sądowo-administracyjną trzeba przejść, ale już jeśli chodzi
              o terminy można sporo ugrać (i spróbować zamiast 5 lat - jak w Twoim przypadku -
              przejść całą procedurę w rok, góra dwa - akurat obecnie jeśli chodzi o
              zmuszenia urzędów żeby zajęły się sprawą, to jest to już do zrobienia)
              pozdrawiam
              • Gość: zabużanin Zgadzam się, ale .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 09:51
                pamiętajcie o tym, że rząd tak naprawdę gra na zwłokę (kolejne bezsensowne
                ustawy). Chyba decydujące znaczenie dla drogi tzw. "ustatwowej" (ile Państwo
                musi oficjalnie zwrócić) będzie miała decyzja Strasburga w sprawie P.
                Broniowskiego - to określi parytet procentowy i przetnie wszelkie dyskusje
                prawników, łącznie z interpretacją wyroków naszego TK. Pozdrawiam.
            • Gość: dekretowiec Re: głupi, kto weźmie te 15%... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.02.05, 21:20
              Znam sie, moge doradzić gratisowo.
              mkowalcz@mimuw.edu.pl
          • Gość: Mateusz Re: głupi, kto weźmie te 15%... IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.05, 16:47
            siema jak jesteś w tym temacie zawodowo to może dałbyś mi swoje namiary i byśmy
            to omówili ? do "michalfront"
          • Gość: dolega@fibertel.co TO OPTYMIZM CZY MARKETING ? IP: 200.69.247.* 08.02.05, 19:09
            wszelka droga "reprywatyzacyjna" w Polsce niestety jest kategorii "syzyfowej"
            i co prawda koncepcje sa ciut jasniejsze ale wymiar czasowy jest mierzony w
            piecioleciach.

Jesli cie dotknie bledny cykl administracyjny do WSA (z powodu skarg nowych
            wlascicieli) licz na 5 lat. Co do majatkow ziemskich, zespolow parkowych
            to w zasadzie nic sie nie dzieje - W najlepszym wypadku dostaniesz sprosna
            propozycje kupna swojego (taka to szutka leninowska)

w kazdym razie michal-e-front podaj swoj namiar to porozmawiamy

• Gość: Czytelnik Re: Reprywatyzacja w bonach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 12:14
        Komuna ukradła zrabowała ludziom ich mienie i nie powinna zajmować sie
        zwrotem . To tak jak złodziej decydował by co ma oddać obrabowanemu to chyba
        parodia. Panowie komuniści zostwcie te sprawy już dość żescie nakradli
        złodzieje.
      • Gość: dolega@fibertel.co uwaga na pokrycie "bonow" IP: 200.69.247.* 08.02.05, 19:30
        50% lub 15% reprywatyzacja moze nic nie znaczyc jesli obiecane bony nie beda
        mialy pokrycia, i jest duza obawa ze tak byc moze.
        zobacz sprawy zabuzan
        Bedzie mase dyskusji o procenty i o procedury, a pokrycie bonow zniknie jak to
        juz politycy i ich uklady to zrobili dosyc skutecznie do tej pory.
        Zostana lasy panstwowe, ale te napewno beda sprzedawane przez nastepne rzady
        jak bedzie potrzeba pieniedzy - ale tylko za gotowke.
        • Gość: gość Re: uwaga na pokrycie "bonow" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 21:32
          Żądacie zwrotu mienia za Bugiem - Idzcie na Ukrainę i Białoruś.Takiego majątku
          jakiego chcą Zabużanie nie było w całej II-Rzeczpospolitej.
          • Gość: zabużanin Przestań pisać głupoty i to nie na temat !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 21:35
            • Gość: gość Re: Przestań pisać głupoty i to nie na temat !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 22:13
              Zabużanin ! Jaki nie na "TEMAT" Chcesz zwrotu majątku idż na Ukrainę
              z żądaniami tam go wycenią!
              • Gość: zabużanin Jezu co za nieuctwo !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 22:37
                Zastanów się co wypisujesz. Na jakiej np. podstawie prawnej oparte są te
                roszcenia wiesz ? Pewnie nie przeczytałeś żadnego aktu z wynika, że którego
                można się domagać tych odszkodowań. Poprostu jakbyś je przeczytał to byś nie
                plótł takich farmazonów - do nauki !!!!
                • Gość: zabużanin przepraszam powinno być tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 22:41
                  Zastanów się co wypisujesz. Na jakiej np. podstawie prawnej oparte są te
                  roszczenia wiesz ? Pewnie nie przeczytałeś żadnego aktu prawnego, z którego
                  wynika, że można się domagać tych odszkodowań. Jakbyś je przeczytał, to byś
                  nie plótł takich farmazonów, tylko wiedział że PRL żył z tego co nakradł (i
                  niektórzy dołożyli do tego grube majątki wypracowane przed wojną), z tym że III
                  RP uprawia to dalej. Do nauki.
                • Gość: gość Re: Jezu co za nieuctwo !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 22:43
                  W/W pakty są tak ważne jak pakt Ribbentrof-Mołotow mój wielce uczony ?
                  adwersażu.
                  • Gość: zabużanin Czyżby pomyliły Ci się akty prawne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 00:13
                    bo nie przypominam sobie, by układ Ribentrop - Mołotow był uznany przez Polskę
                    jako akt prawny, natomiast układy republikańskie TAK !!! I Co Ty na to, mój
                    równie wielce uczony adwersażu ? Może trochę znajomości historii prawa ?
      • Gość: DJ Cudny aparat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 22:40
        Kodak CX 7330 po 610 zł! Taka okazja tylko tu:
        allegro.pl/show_item.php?item=41842849
      • Gość: Adam Puzio Re: Reprywatyzacja w bonach! IP: *.isep.pw.edu.pl 24.02.05, 14:04
        Ustawa przewiduje odszkodowania w bonach tam gdzie w akrach nacjonalizacyjnych
        nie bylo przewidziane zadne odszkodowanie dlatego te 15 procent rekompensaty.

Zas w Gruntach Warszawskich i Zabuzan przewidziano pelne odszkodowanie wiec
        bedzie to uregulowane odrebnymi 2 ustawami. Osobno Zabuzanie osobno Grunty
        Warszawskie. Dlatego mysle ze bedzie to 100% wartosci. W obecnym stanie prawnym
        istnieje szereg mozliwosci restytucyjnych z art 156 KPA i 145KPA jak i
        odszkodowawczych z art 417 KC w ziazku 67 KPC i zaniechania LEGISLACYJNEGO,
        czyli zaniechania wydania rozporzadzenia wykonawczego do dekretu, czy umowy
        republikanskiej.

www.dekretowiec.w.pl
        www.reprywatyzacja.info.pl
        www.reprywatyzacja.evot.org

Pozdrawiam Adam Puzio

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka