Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Z zycia pośrednika

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 14:43
    Wczoraj wysłałam oferty ze zdjęciami do *8 klientów. Wszystko z mls więc
    dokładnie opisane i obfotografowane. Nikt !!! nie odpowiedział. I tak sobie
    mysle- to po cholerę ja to wysyłam ? Lepiej p...... głupoty na forum jakie
    agencje sa złe. Ide se zrobic paznokcie, bo nic nikomu dzisiaj nie wysle.

pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: pośrednikStargard Re: Z zycia pośrednika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 15:04
        A ja wysłałem 4 oferty do 4 Klientów i wszyscy odpowiedzieli. Jedni maja
        Klientów, a drudzy "klientów"
        Grzesio
        • Gość: asia Re: Z zycia pośrednika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 16:43
          Ja za to mam ładne paznokcie :). Ale fakt klient klientowi nierówny.

pozdrawiam
          • Gość: inga Re: Z zycia pośrednika IP: *.bielsko.dialog.net.pl 01.06.05, 19:08
            zauważylam, że agencje rzadko aktualizują swoje strony www. Czy jest jakas
            przyczyna?
            • Gość: zuza Re: Z zycia pośrednika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 19:27
              > Czy jest jakas przyczyna?

- Niech zgadnę: paznokcie? :D
      • Gość: Boss Re: Z zycia pośrednika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 20:44
        A wiesz dziecko, że na 100 może odpowiedziec 1 lub 2?
        Jeszcze musisz troszkę popracować...
        • Gość: asia Re: Z zycia pośrednika IP: *.netten.pl / *.pl 01.06.05, 21:53
          Co do aktualności stron internetowych: aklualne są tylko oferty na wyłączność
          ztąd też aktualne oferty na stronie mają tylko agencje, które mają tzw. link z
          mls.
          Generalnie powodem bałaganu jest to. że 1 i ta sam oferta jest u 10 pośredników
          i bładzi gdzieś po świecie. a jak się znajdzie frajer co ją kupi to ona i tak
          dalej błądzi. Dopóki i klienci i pośrednicy nie zrozumieją, że 1 oferta + 1
          biuro. to będzie bałagan.

I niestety nie ma to nic wspólnego z moimi paznokciami, chociaż są bardzo
          ładne :)

• Gość: bzz Re: Z zycia pośrednika IP: 212.33.86.* 01.06.05, 23:34
            Dlaczego uważasz, że kupujący to frajer?
            Patrząc po Twoich postach, można rzec, że
            jesteś kretynką i dlatego nikt nie chce od
            Ciebie nic kupić. Naucz się najpierw pisać
            po polsku bez błędów ortograficzych!
        • dorota_l_r jestem klientką 23.06.05, 08:25
          szukając mieszkania korzystalam z pomocy agencji,choc to wymarzone znalazlam
          sama:) i bardzo sie z tego ciesze, bo widzac jakie szanowni maja podejscie do
          klientow-byloby mi przykro oddac im parę tysiecy. Ja tez jestem handlowcem i
          moi klienci moga miec jedna pewnosc-ze darze ich szacunkiem bez wzgledu na
          wszystko:)
          • al9 ważni Klienci 23.06.05, 10:19
            To dobrze, ze szanujesz swoich Klientów!
            My - znaczna część pośredników - mamy tez takie podejście. Nie wszystkie
            agencje zasługuja na krytykę. Sami zresztą - my jako śrdowisko - nie jesteśmy
            bez winy - to fakt. Ale obecni na tym forum posrednicy bez zachamowań potrafią
            o tym dyskutować i - mam nadzieję - wpływać choć trochę na innych!
            Pozdrawiam
            al - pośrednik
      • Gość: inga Re: Z zycia pośrednika IP: *.bielsko.dialog.net.pl 02.06.05, 08:12
        właśnie, byle złapac frajera, opchnac mu cos i skasowac prowizję, a potem
        posrednicy sie oburzaja, że ludzie maja o nich złe opinie.
        • Gość: asia Re: Z zycia pośrednika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 08:26
          Niestety zero poczucia humoru w narodzie. A wg Was na czym polega praca
          posrednika ? Bo mi się wydawało, że na sprzedawaniu tego co mu zlecono ? Czy
          może z pośrednictwem związane są jakieś wyższe idee ? Ma zbawiać świat ?
          Wspierać głodne dzieci w Afryce ?
          • al9 Re: Z zycia pośrednika 02.06.05, 11:47
            Asia, daj spokój, tu nikt sie nie pozna na Twoim poczuciu humoru.
            Tak. Jesteśmy krwiopijcami, wyzyskiwaczami, w dodatku zydami i cyklistami!
            Przyznajemy się, my cwani kapitaliści. I co teraz? Lepiej wam?
            • Gość: asia Re: Z zycia pośrednika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 12:25
              Ej, no nie tak pesymistycznie :). Ja dzisiaj z rana usłyszałam tekst tygodnia,
              a może i miesiąca:

klient przy płaceniu: Pani Asiu, przyznam się Pani, że chciałem Was pominąć.
              Ale Pani była na tyle (i tu uwaga) uczciwa ??? że stwierdziłem, że nie zrobię
              Pani świństwa.

I tym optymistycznym akcentem pozdrawiam wszystkich masonów, matki z dziećmi,
              pijaków, kochajacych inaczej i spadochroniarzy !!!
              Proletariusze wszystkich krajów łączcie się!!!

A ja idu do fryzjera, bo paznokcie już mam ładne :)
              • al9 Re: Z zycia pośrednika 02.06.05, 13:42
                nie zapomnij o masażu i kosmetyczce. I kup sobie szałowy ciuch. Mus to mus!!!
                Pozdrawiam
                al
      • Gość: AntekA Re: Z zycia pośrednika IP: 81.26.13.* 15.06.05, 18:00
        Serial zapowiadał się tak pasjonująco, a tu wątek urwany...
        Nie dowiemy się czy wybór padł na pasemka czy może na coś innego?
        • Gość: asia Re: Z zycia pośrednika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 21:12
          Wtedy nie padł na nic, dlatego i wątek się urwał :). Ale właśnie wczoraj były
          pasemka i do tego czerwone, żeby było mnie widac z daleka jak mi przyjdzie
          wystawać pod blokiem.

Niestety masaż i kosmetyczka będą, jak mi się uda chacjendę za 1 mln "opchnąć
          jakiemus murzynowi".

Tłumaczenie dla nie wtajemniczonych.
          "opchnąć jakiemuś murzynowi " - sprzedać grzecznemu i uprzejmemu klientowi
          kupującemu, który ze środków własnych dokona zakupu nieruchomości, bądź też
          ograniczonego prawa rzeczowego ew. uzytkowania wieczystego, jednoczesnie który
          ze względu na polityczną poprawność nie może być nazwany frajerem.
          • al9 mili Klienci 16.06.05, 13:52
            No własnie. Może założymy blog o naszych doswiadczeniach z miłymi, uprzejmymi i
            uczciwymi Klientami w rolach głównych. Dziś maiłem telefon od Klienta z
            Islandi (!!!), który wypatrzył na mojej stronie fajny dom i po wielu mailach i
            telefonach powiedział - ok, kupuję. Prosze rezerwować te ofertę. Będę grudzień,
            styczeń finalizować umowę!
      • joolanta Re: Z zycia pośrednika 16.06.05, 18:53
        a wiesz ze ja kiedys wyslalm oferte do....25 agencji i NIKT nie odpisal!!!!
        nikt do tej pory, a bylo to ze dwa miesiace temu!!!
        • zegmarek Re: Z zycia pośrednika 17.06.05, 09:06
          A może jednak zamiast do 25 agencji bardziej konstruktywnie byłoby zadzwonić do
          jednej. Umówić się na spotkanie i po zapoznaniu się z agencją, przedyskutowaniu
          możliwości realizacji, podpisać stosowną umowę. Przynajmniej wiedziałabyś ,że
          ktoś dla Ciebie pracuje i co od niego możesz wymagać.
          Pośrednik
          • joolanta Re: Z zycia pośrednika 17.06.05, 09:09
            wiesz, sama kiedys pracowalam w agenicji i wiem jak to wyglada. :-))) Myslalam
            ze sie cos zmienilo, ale NIESTETY.
            • zegmarek Re: Z zycia pośrednika 17.06.05, 09:52
              Jolu zmieniło się i to bardzo. Ale pamietaj ,że do tango jednak trzeba dwojga
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=30057
              • joolanta Re: Z zycia pośrednika 19.06.05, 13:59
                wątpię, bo co i raz mam kontakt z agencjami(tzn. nie mam bo nie odpowiadają,
                albo z 2 letnim opóźnieniem:-)))
        • al9 seryjna poczta 17.06.05, 18:22
          jak widzę po nagłówku, ze mail poszedł do iluś tam biur - NIGDY nie odpisuję. A
          jak tylko do mnie - zawsze.
          Może trace w ten sposób część Klientów. Trudno.
          Pozdrawiam
          al
      • zegmarek Re: Z zycia pośrednika 20.06.05, 10:35
        • zegmarek Re: Z zycia pośrednika 27.06.05, 11:21

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka