Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

dom przy lesie

IP: *.icpnet.pl 08.06.05, 17:26
    Czy warto budowac dom przy lesie? Czy nie zjedzą nas komary, czy oprócz
    robali są też inne mankamenty? A może to super miejsce na osiedlenie się?
    Obserwuj wątek
      • jacekm22 Re: dom przy lesie 08.06.05, 18:52
        Niestety nie ma nic za darmo !!
        My nie zalujemy , ze wybudowalismy sie pod lasem - piekny widok na las w kazdej
        porze roku - brak sasiadow z tej strony .
        Co do minusow to moze komary , a i to zalezy od roku .
      • kajmann Re: dom przy lesie 10.06.05, 22:18
        Dom przy lesie jest super. Ważne od której strony świata znajduje się las
        (jeśli jest to bezpośrednie sąsiedztwo). Mam okazję obserwować jak zimą dom
        który stoi na zachodniej ścianie lasu długo, długo jest w cieniu a więc i w
        szronie a więc i na ogrzewanie zużywają tam więcej opału.Ja preferowałbym mieć
        las od północnej ew. zachodniej strony. Co do komarów to zależy od rodzaju lasu,
        jesli iglasty i suchy to komarów nie będzie więcej niż gdyby lasu nie było.
      • nnike Re: dom przy lesie 11.06.05, 15:29
        Nie udało mi się zamieszkać przy lesie, więc robię go sobie sama w ogrodzie :)
        A komarów nie brakuje nigdzie, za to las pachnie jak marzenie.
        Mieszkaj :)
      • Gość: wera Re: dom przy lesie IP: *.acn.waw.pl 14.06.05, 13:50
        a jak z bezpecznoscia bo sie tego balabym przede wszystkim...
        • pola.76 Re: dom przy lesie 14.06.05, 16:35
          hej, ja własnie zrezygnowałam z zakupu działki pod lasem na rzecz innej z
          powodu sporego zacienienia. Działka piękna, las sosonowo-świerkowy, z niedużym
          podszyciem-widok z kuchenenego okna byłby super, ale niestety o godzinie 18
          około 50%było w cieniu. Teraz jest czerwiec, słońce jest wysoko, aż strach
          pomyślec, jak zacieniona ta działka będzie w sierpniu około godz. 18( a o tej
          porze wraca sie przeciez z pracy i siada na tarasie, np.)Może gdyby dzialka
          miała więcej niż 2000m i dom można byloby odsynąc od lasu , sprawa
          perezentowałaby sie inaczej, ale stawianie domu 10/15m od ściany lasu(las od
          strony północo-zachodniej) to kiepski, moim zdaniem, pomysł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka