Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dom Development

IP: *.waw.cdp.pl 29.05.01, 14:49
    Kupiłam mieszkanie w Akacjach VI - pod klucz. Teraz zaczynam sądzić, że nie do
    końca słusznie wybrałam. Czy ktoś może ćwiczył wyplątywanie się z tego? Albo,
    czy rezygnacja z mozaiki lub drzwi wewnętrznych jest jakoś rozliczana - może
    ktoś ma takie doświadczenia. Proszę o informacje
    Obserwuj wątek
      • Gość: grzesiek Re: Dom Development IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.05.01, 17:30
        Witam Dorotko
        O twoim wpisie powiedzial mi znajomy bo ja tu nie bywam, ale za to jestem z DD.
        Nie ma problemu z rezygnacja z wykonczenia pod klucz, musisz jednie podpisac
        aneks do umowy zmieniajacy załącznik, jesli to jest w kredycie to zmiejszy Ci
        się ostatnia transza kredytu.
        Proponuje kontakt z p. Aneta z działu sprzedaży tel. 860-68-80
        Pozdrawiam
        pracownik dd
        • Gość: gosia Re: Dom Development IP: *.waw.cdp.pl 30.05.01, 09:30
          A jesli podpisze ten aneks, to zmniejsza sie rata, czy wczesniej koncze splacac
          kredyt? Czy wykonczenie pod klucz opoznia termin oddania?
      • Gość: Ala Re: Dom Development IP: *.wardynski.com.pl 05.06.01, 11:05
        Cześć, Gosiu. Ja też kupiłam mieszkanie na Akacjach VI i zastanawiam się co
        sprawiło, że chcesz się wycofać z podpisanej umowy. Długo głowiłam się zanim
        podjęłam decyzję o kupnie ale teraz już za nic nie cofnęłabym czasu.
        • Gość: gosia Re: Dom Development IP: *.waw.cdp.pl 05.06.01, 13:38
          Droga Alu- Sąsiadko, po przeczytaniu posta któregoś z kolegów dowiedziałam się,
          że jakość wykonania pod klucz pozostawia wiele do życzenia, stąd myśl o
          przejściu na wykończenie standardowe. Wtedy, jako "Pani sytuacji" wiedziałabym,
          że nie wetkną mi jakiegoś drugiego gatunku drzwi lub glazury. Ale po
          przemyśleniach i konsultacjach z najbliższymi pozostanę jednak przy tym kluczu
          (ryzyk-fizyk). Chyba nie miałabym czasu i nerwów sama biegać po sklepach i
          pilnować robotników. Absolutnie nie mam zamiaru wycofać się z umowy, bo
          niesamowicie się na nie cieszę i nie mogę się doczekać marca. Czy Ty też masz
          tyle obaw, jak to będzie wyglądąć i funkcjonować? Ja dopiero teraz zdałam sobie
          sprawę ile jest problemów z przeniesieniem własności, zarejestrowaniem gazu i
          wody. A ile czeka się na telefon i kablówkę?
          • Gość: greg Re: Dom Development IP: *.pl 15.06.01, 12:32
            czy ktoś orjentuje się jak wydląda pozwolenie na budowę osiedla Akacji VI?
            • Gość: mm Re: Dom Development IP: *.ipartners.pl 15.06.01, 14:08
              DOM DEVELOPMENT POSIADA POZWOLENIE NA BUDOWĘ OSIEDLA AKACJE VI, WIĘC NIE MA SIĘ
              CZEGO OBAWIAĆ - JEST TO BARDZO RZETELNA FIRMA .
              • Gość: Przemek Re: Dom Development IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.01, 20:43
                Gość portalu: mm napisał(a):

&#62 DOM DEVELOPMENT POSIADA POZWOLENIE NA BUDOWĘ OSIEDLA AKACJE VI, WIĘC NIE MA SIĘ
                &#62
                &#62 CZEGO OBAWIAĆ - JEST TO BARDZO RZETELNA FIRMA .
                Niestety, słyszałem wiele opinii bardzo krytycznych o jakoSci budów DD. Wystarczy
                poczytać sobie powyżej o kłopotach z jakością na Akacjach VI. Nie wystarczy więc,
                napisać, że się jest bardzo rzetelną firmą. O DD panuje opinia taka, ze niegdyś
                budowali dobrze, ale póżnie łatwe powodzenie ich zepsuło i zaczeli partolić
                pracę. Mamy tu wiec do czynienia z procesem odwrotnym do tego, jaki stał się
                udziałem, drugiego giganta, JW Construction. JW kiedys koszmarnie partolilo, ale
                póżniej wzięło sobie do serca krytykę i teraz, jak wynika choćby z glosów
                pojawiajacych sie w portalu Gazety - buduje wreszczie porządnie. Przestrzegam
                więc przed kupowaniem kota w worku w DD.

• Gość: Miecia Re: Dom Development IP: *.ipartners.pl 15.06.01, 14:15
            Kochani przyszli mieszkańcy Akacji IV!
            Jeżeli nie macie samochodu, to będziecie biec do pętli 2 km. Kablówkę i telefon
            możecie mieć bardzo szybko pod warunkiem, że zapłacicie około 400 zł. Jeśli
            chodzi o gaz i energię, to umowy z odpowiednimi zakładami podpisywane są tuż
            przed odbiorem kluczy do mieszkania.
            Nie ma się co martwić wszystko będzie dobrze!!!!
            • Gość: Grzegorz Re: Dom Development IP: 195.136.95.* 25.07.01, 16:38
              W ostatnim czasie przeniesion zstała pętla autobusowa o blisko 1 km
              bliżej "akacji" - dzięki temu teraz do autobusu zostaje tylko kilkaset metrów.
              przyszły mieszkaniec akacji6
              • Gość: Piotrek Re: Dom Development IP: *.man.polbox.pl 02.08.01, 09:00
                Do pętli rzeczywiście jest kilkaset metrów, ale z lotu
                ptaka. Idąc normalnie ulicą (bez chodnika) tracimy na
                tym 11 minut i nie ma skrótów ! Z metra na Nowodwory
                też zrezygnowano.
      • Gość: lidka Re: Dom Development IP: 212.160.138.* 01.08.01, 14:08
        Proponuję założyć klub osób, które wykupiły mieszkania w Akacjach VI (lub
        wcześniejszych), uważam, że to forum to świetny sposób na wymianę informacji
        dotyczących postępów w budowie i opinii o Developerze. Ja będe lokatorką bloku
        D, Akacje VI i wczoraj bardzo się stresowałam, że Wisła zaleje nam budowę, ale
        chyba opanowali przeciek przy Mehoffera. Zanim się tam wprowadzę to
        podejrzewam, że wszystko już uszczelnią.
        • Gość: Ala Re: Dom Development IP: *.wardynski.com.pl 01.08.01, 15:02
          Ja też się martwiłam, że nas zaleje, ale póki co zagrożenie zażegnane. Mam
          koleżankę, która mieszka na Grzymalitów i na bieżąco mnie o sytuacji
          informowuje.

Klub jak to klub - musi mieć przewodniczącego. Jest ktoś chętny?
          • Gość: gosia Re: Dom Development IP: 213.134.130.* 02.08.01, 09:07
            Ja raczej chętna nie jestem, chyba że nikt inny się nie znajdzie ;). Chętnie
            natomiast zauczestniczę w klubie.
            Ale może tu zostanie zauważony mój problem z kuchnią elektryczną (pisałam posta
            w inny wątku o DD). Otóż zabrakło mocy na przyłączenie kuchni w moim
            mieszkaniu, o czym powiedziano mi po 1,5 miesiąca od złożenia wniosku. Czy ktoś
            jest w podobnej sytuacji, ewentualnie, do kogo można się zwrócić w tej kwestii?
            Proszę o pomoc.
            Małgosia (budynek G)
        • Gość: jacek Re: Dom Development IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.01, 09:39
          Świetny pomysł z tym klubem! To macie już następnego człowieka w klubie. Będę
          mieszkał w "G", jak Gosia.
          jacek
          • Gość: Grzegorz !!!!! STRONA WWW MIESZKAŃCÓW OSIEDLA AKACJE 6 !!!!! IP: 195.136.95.* 03.08.01, 10:31
            Jestem w trakcie przygotowywania naszej strony. Zarezerwowałem nam całkiem
            ładny adres http://www.akacje.hg.pl
            Jeżeli macie jakieś pomysły, co powinno znaleźć się na tej stronie, ewentualnie
            jakieś zdjęcia naszego osiedla (w wersji elektronicznej) przysyłajcie to na
            adres akacje@hoga.pl.
            Pierwsza wersja strony powinna pojawić się na serwerze w ten weekend.
            Pozdrawiam
            gn

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka