Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    IP: 157.25.86.* 13.09.02, 10:56
    Czy meble te są dobrymi meblami, meble kuchenne, sypialnie? No i gdzie
    znajdują się sklepy z tymi meblami w Warszawie?
    Za wszelkie wskazówki z góry dziękuję.
    Obserwuj wątek
      • Gość: r2d2 Re: Meble BRW IP: *.compensa.pl / 10.1.4.* 13.09.02, 12:05
        dobre złe kwestia gustu - a na temat gustów się nie dyskutuje,
        dla mnie złe - kulawe wzornictwo!
        co do adresów - poszukaj w sieci - przecież te infromacje są ogólno dostępne.
        • Gość: kasia Re: Meble BRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.02, 12:39
          Widziałam.Niestety mnie się też nie podobają. Okropne wzory.
          PZDR
      • Gość: pas1 Re: Meble BRW IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 13.09.02, 13:19
        było wiele razy

Mam sypialnię od ponad roku - polecam
        kupuję kuchnie - mam nadzieję, że za kilka lat będę polecał
        GS
      • mammilaria Re: Meble BRW 13.09.02, 14:03
        Jesli chodzi o ich jakosc - to nie sa rewelacyjne (to nie jest drewno), ale tez
        nie rozpadaja sie. Mam kilka elementów z serii Małgosia,
        Co do sklepów w Wa-wie to są m.in. w Jupiter Centrum na Towarowej, w Landzie na
        Wałbrzyskiej i sklepie Rafał na Wołoskiej. wszystkie te sklepy czynne są
        również w niedziele.
        • Gość: karol Re: Meble BRW IP: 194.29.176.* 13.09.02, 15:06
          Zwracam uwagę, że ceny w różnych punktach różnią się między sobą dość znacznie.
          Gdy kupowałem synowi 2 lata temu zestaw Małgosia różnice dochodziły 12% (np.
          między stoiskiem w Emilce a punktem na Redutowej przy Olbrachta - wtedy to było
          miejsce z najniższymi cenami, dziś chyba też). Jeśli chodzi o trwałość to mój 8
          letni syn kopiąc w pokoju w piłkę w ciągu ostatnich 2 lat nie narwyrężył
          zestawu, nic nie odpadło i nie odbarwiło się mimo, że faktycznie to płyta
          paździerzowa z okleiną drewnopodobną. Jeśli chodzi o wygląd to jest oczywiście
          kwestia gustu (np: nie podoba mi się zestaw Retro choć go matce składałem). Co
          trzeba jednak przyznać meblom BRW to świetne z punktu widzenia samodzielnego
          składania dopasowanie elementów, zawsze pełne ukompletowanie niezbędnych
          elementów i czytelne instrukcje (składałem w sumie w ostatnich latach 13
          elementów z różnych zestawów BRW oraz około 10 innych firm, przy czym z BRW nie
          było żadnych problemów, w tych innych to tak sobie). Jeśli można powiedzieć o
          pewnych mankamentach niektórych z mebli BRW to: nóżki z tworzywa sztucznego
          imitującego drewno - może to i praktyczne, ale czasami może prowadzić do
          niespodziewanych kłopotów - po wbiciu w płytę dolną, w przypadku próby lekkiej
          zmiany położenia (obrót o parę stopni) niebezpiecznie skrzypią. Inne niezbyt
          wygodne rozwiązanie (dla składacza a czasem i użytkownika jeśli mebel stoi
          swobodnie przy ciągu komunikacyjnym) to ozdobne listewki obramowujące front
          szafy czy półki (np. zestaw Małgosia czy Retro) przyklejane do reszty za pomocą
          drewnianych deszczułek. Gdy szafa ma blisko 2 m wysokości to precyzyjne
          umiejscowienie listwy do czasu związania kleju wymaga dłuższego dociskania ręką
          (tracisz ładnych parę minut na każdą listwę). Najlepiej poradzić sobie używając
          innego niż dostarczony przez producenta (Wikol lub coś podobnego) kleju
          (najlepiej bezbarwnego i szybko wiążącego). Jeśli listew dobrze nie przykleisz,
          w przypadku oparcia się o nią może odpaść. Z pozytywów należy odnotować, że
          praktycznie każdy z elementów można złożyć samemu (bez pomocy drugiej osoby jak
          sugeruje instrukcja). Dość dobre są również rozwiązania prowadnic do szuflad
          (dość sztywne, pozwalają wyciągnąć ją naprawdę daleko bez ryzyka wypadnięcia).
          Na koniec przestrzegam jeszcze, że zamówione zestawy przywozi często sam
          kierowca, zatem jeśli nie ma w domu w momencie dostawy silnego chłopa to może
          być problem - niektóre paczki mogą ważyć przeszło 40 kg a kierowca nie zawsze
          kwapi się do pomocy.
          Pozdrawiam, (nie jest to tekst reklamowy - na tym forum goszczę już od wielu
          miesięcy, niestety wątek War Inwestu, co możecie sprawdzić)- karol
          • Gość: Marcel Re: Meble BRW IP: *.zzgnig.com.pl 18.09.02, 08:56
            Materiały użyte do nich są niskiej jakości. Płyta wiórowa sypie się w rękach.
            • Gość: Chrąch Re: Meble BRW IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.09.02, 11:28
              Facet, co ty opowiadasz, tymi płytami można zabić. Cięzkie jak drewno. Mówię o
              zestawach pokojowych , nie dziecięcych typu Małgosia. Tam faktycznie płyta nie
              za bardzo.
              • Gość: greg Re: Meble BRW IP: *.pl 18.09.02, 21:07
                myślę że cena BRW jest bezkonkurencyjna względem innych producentów. Mam 2
                pokoje złożone z ich mebli, mija 3 rok i wszystko jest w porządku.
      • Gość: ocean22 Re: Meble BRW IP: 212.182.123.* 20.09.02, 17:59
        Jeżeli BRW to Black Red White to jest to totalna tragedia. Te "meble" mają
        tylko jedną zaletę - są. Poza tym nie ma w nich nic naturalnego, "okleina"
        odłazi pod wpływem wilgoci, niemal całość wykonana jest z jakiejś tektury,
        nigdy już tego nie kupię.
        • jares017 Re: Meble BRW 30.09.02, 18:00
          a kto meble traktuje woda?
      • kika_kika Re: Meble BRW 24.09.02, 14:48
        ja kupiłam sypilanię, retro - sosna zielona. Wyglada nieźle, natomiast pod
        względem jakości niekoniecznie najlepiej. Niestety, ale akurat potrzebne były
        meble na gwałt no i cóż można ładnego kupić za 1000zł? A łóżko było już z
        materacem (w opisach ma 160cm, w rzeczywistości 175 :() - niestety miałam
        problem z tym rozmiarem... no ale... wkrótce wykończę prawdziwą sypialnię na
        pięterku więc łoże tam będzie pasować :)
        Ja o wiele bardziej wolę meble z ikei (mój mąż który to składa też :-)),
        kupiliśy meble kuchenne własnie tam, z najprostszych, najtańszych zrobiliśmy
        wspaniałe meble, które wyglądają jak te, które kosztują ok 6- 10 tysiaków. A
        wszystko to zmiana uchwytów, blatów i zestawienie mebli, nie sztuka kupować
        meble, gdy ma się sporo gotówki....
      • Gość: pas1 Re: Meble BRW IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 26.09.02, 17:55
        wczoraj miałem montaż kuchni. kilka małych potknięć nie zakłóciło ogólnego
        zadowolenia mojego i mojej żony ;-). Kuchnia wygląda lepiej niż sobie
        wyobrażaliśmy, fachowcy byli kompetentni i mieli dobre pomysły do rozwiązania
        nietypowych problemów.
        potknięcia to:
        1. godzinne spóźnienie
        2. brak dwóch niestandardowych elementów
        i w zasadzie nic więcej... A brakujące elementy pomierzyli raz jeszcze i mają
        sami zadzwonić, w co wierzę bo za montaż jeszcze nie zapłaciłem (sami
        powiedzieli, że po skończeniu całości)

co do trwałości tych mebli - pożyjemy, zobaczymy.
        • Gość: Jot Re: Meble BRW IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 03.10.02, 13:22
          Zaletą jest łatwość skaładania - to wyjątek w mebach od polskich producentów -
          oraz niezły wybór - sporo cześci do zestawów - fronty MDF faktycznie sa ciężkie
          i twarde ale płyty boczne dość kruche
          Pólki na ksiązki nie są w stanie unieśc obciązenia - wyginają sie łuk - a
          przeznaczone są wyrażnie na ksiązki - to największa wada
          • Gość: pas1 Re: Meble BRW IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.10.02, 15:16
            Gość portalu: Jot napisał(a):

> Zaletą jest łatwość skaładania - to wyjątek w mebach od polskich producentów -

jeżeli o kuchnie to jedynie najtańszy model jest do samodzielnego montażu.
            Pozostałe są składane fabrycznie.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka