Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zapłata developerowi za przyłacza do sieci miejski

IP: 143.26.81.* 13.09.02, 12:17
    W mojej umowie wstepnej z developerem jest napisane, ze przewidziana tam cena
    nie obejmuje m.in. przylaczenia do sieci miejskich (prad, woda, itd.). Nie
    dziwi wiec, ze developer zazadal z tego tyt. kasy. Zaskoczeniem natomiast
    jest to, ze nie przewiduje on zwrotu tej kasy mieszkancom, bo twierdzi, ze
    gmina mu jej rowniez nie rekompensuje.
    Tego wlasnie dotyczy moje pytanie. Czy naprawde gmina (albo moze dostawcy
    mediow) nie maja obowiazku rekompensaty, chocby w czesci, kosztow
    przylaczenia mieszkan w nowowybudowanym budynku do sieci miejskich? Od
    spelnienia jakich warunkow to zalezy?
    Pomozcie!
    Obserwuj wątek
      • Gość: Pepon Re: Zapłata developerowi za przyłacza do sieci mi IP: 143.26.81.* 17.09.02, 10:04
        Moze zadam pytanie w inny sposob. Czy w Waszych umowach (tych wstepnych, nie
        ostatecznych, ktore przenosza wlasnosc) z developerami bylo napisane, ze cena
        za metr nie obejmuje przylacza do sieci miejskich? Jezeli tak, to czy developer
        zwrocil Wam calosc lub czesc tej oplaty extra?

Dzieki
        • Gość: AniaSK Re: Zapłata developerowi za przyłacza do sieci mi IP: *.katowice.agora.pl / *.kato.gazeta.pl 17.09.02, 11:13
          W mojej umowie był oddzielny punkt, mówiący, że za wszelkie przyłącza płacę ja
          developerowi w kwocie...... (była precyzyjnie ustalona).
      • lord_peter Re: Zapłata developerowi za przyłacza do sieci mi 17.09.02, 13:08
        Jeżeli wycofanie się z tej umowy wstępnej "nic nie boli" - to radzę Ci zrobić
        to jak najszybciej...
        • Gość: Pepon Re: Zapłata developerowi za przyłacza do sieci mi IP: 143.26.81.* 17.09.02, 16:39
          Oczywiscie, ze boli. Ale gdyby nawet nie bolalo, to sama koniecznosc zaplaty
          extra za przylacze, chocby bezzwrotnie, nie jest powodem do odstapienia od
          umowy! Skad w ogole taki pomysl?
          ---------------
          "My tu gadu gadu, a chlop śliwki rwie", jak mawia moja babcia. Wracajac do
          sedna zagadnienia, czy gmina lub inny podmiot (np. dostawcy mediow) zwracaja za
          przylacze do ich sieci?
          Pepon

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka