Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

PRALKA CANDY - POLECACIE CZY NIE?

IP: *.kety.sdi.tpnet.pl 14.10.02, 11:09
    Upatrzyłam sobie pralkę Candy i chciałabym się się dowiedzieć jak się wam
    spisują te pralki w praktyce. Jak z serwisem tego sprzętu. Dzięki za pomoc.
    Obserwuj wątek
      • Gość: literad Re: PRALKA CANDY - POLECACIE CZY NIE? IP: proxy / 217.153.15.* 14.10.02, 13:00
        jak najbardziej.
        • maga16 Re: PRALKA CANDY - POLECACIE CZY NIE? 14.10.02, 16:21
          Mam juz 10 -lat.Sprawuje sie bez zarzutu.Ani razu nie byla w naprawie.Polecam !
          • mea25 Re: PRALKA CANDY - POLECACIE CZY NIE? 15.10.02, 16:35
            Ja mam Candy (3 kg) już ponad 3 lata, polecam bardzo, też nigdy nie musiałam
            wzywać serwisu.
      • Gość: Ania Re: PRALKA CANDY - POLECACIE CZY NIE? IP: proxy / 10.30.1.* 17.10.02, 08:00
        Ja ostatnio zamówiłam HOL 800/TL, 33 cm głębokości. Podobno dobra ale sama
        jeszcze nie miałam okazji się przekonać.
      • Gość: Dekar Re: PRALKA CANDY - POLECACIE CZY NIE? IP: *.hygea.pl 17.10.02, 09:31
        Jestem posiadaczem od niedawna pralki Candy CSBL 100 i mam szczerze mówiąc
        mieszane uczucia. Nie mam jeszcze doświadczeń co do jej awaryjności (na
        szczęście), ale nurtuje mnie inna sprawa. Strasznie głośno pracuje, a jak już
        włączy się wirówka to wydobywający się dźwięk przypomina startujący
        odrzutowowiec. Kiedy wezwałem serwis, usłuszałem, że te wysokoobrotwe pralki
        mają takie silniki i kropka. Aż mi się wierzyć nie chce, bo miałem pralkę Ardo
        również wysokoobrotową (1000 obr/min) i była cichutka. Czy ktoś korzysta z tego
        modelu lub ma podobne doświadczenia? Ciekawy jestem czy to faktyczna wada a
        serwisant po prostu mnie zbył, czy też miał rację?

Pozdr.
        • Gość: ala Re: PRALKA CANDY - POLECACIE CZY NIE? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.10.02, 14:47
          "Kiedy wezwałem serwis, usłuszałem, że te wysokoobrotwe pralki mają takie
          silniki i kropka."

Kurcze, moi rodzice mają najnowszego Siemensa (40 cm gł), ma 1200 obrotów, a
          ledwie go słychać! Sama się zdziwiłam. I taką samą kupię :-)

Pozdrawiam
          ala

Ps. Zastanawiam się nad tymi fachowcami z serwisów i dochodze do wniosku, że
          nie warto ich słuchać. Ost. był jeden u teściów (zepsuł się Whirpool, po 3
          latach)- powiedział, żeby nie kupować pralek pow. 600 obrotów, bo maja inna
          budowę bębna i się szybciej psują! Cos mi się zdaję, że te wysokoobrotowe
          pralki powinny mieć lepsze bębny z uwagi na szybkość- stąd też ich cena.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka