Gość: mario IP: 195.136.95.* 15.10.02, 17:27 czy ktos z was wie cos nt takiego parkietu, moze ktos ma taki parkiet ? czy cena w okolicach 66-82 za m2 to duzo czy malo. bedze wdzieczyn za wszelkie wiadomosci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Arek Re: parkiet z drewna KEMPAS IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.02, 22:10 Mamy taką podłogę i jesteśmy bardzo zadowoleni.Podłoga twardsza niż dąb o pięknym rysunku słoi.Każda deska ma inne słoje, co tworzy piękną mozaikę po ułożeniu. Przed ułożeniem powinna leżeć ok. 2 tygodnie w pomieszczeniu w którym będzie układana rozpakowana. Lakieruj lakierem półmatowym. Cena którą podajesz jest wyjątkowo korzystna, także jak masz okazję to kupuj.Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: parkiet z drewna KEMPAS IP: 195.136.95.* 17.10.02, 08:17 dzieki za wiadomosci. chyba sie zdecyduje !! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: parkiet z drewna KEMPAS IP: 217.8.164.* 17.10.02, 10:16 Czy możesz coś bliżej powiedzieć o tym parkiecie, więcej szczegółów? Zbieram aktualnie informacje na temat parkietów, bo na początku przyszłego roku odbieram mieszkanie. Nie mam na razie koncepcji jaki parkiet położyć - szukam czegoś innego, oryginalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: parkiet z drewna KEMPAS IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.02, 22:18 Witam, więcej szcegółów mogę podać, ale musiałbym tu przepisać całą ulotkę, więc może ci ją przefaxuję lub coś w tym stylu. Podaj proszę jakiś kontakt. A propos mieszkania. Jestem projektantem wnętrz, więc może jakieś porady lub współpraca. Moj numer to 0602775518 lub mail arkadiuszolszanka@poczta.onet.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirka Re: parkiet z drewna KEMPAS IP: 195.205.73.* 18.10.02, 09:28 w pełni zgadzam się z pierwszą opinią Arka. ja też mam taką podłogę i jest super. twarda i o niesamowicie pięknym kolorze. jeżeli chodzi o cenę to zawsze jest uzależniona od długości desek, ale i tak jest korzystna. osobiście polecam długie deski. przed zdecydowaniem się na wzór układania proponuje ułożyć duży kawałek podłogi w każdym ze wzorów. w zależności od efektu jaki pragnie się osiągnąć możliwych jest wiele wariantó: długość deski najlepiej oddaje układanie na okrętówkę, jednak wzrój jest nieregularny i lekko chotyczny, więcej symetri mają: na cegłę, angielski i na trzy z przesunięciem, jednak powoduja one optyczne srócenie długości deski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: parkiet z drewna KEMPAS IP: 217.8.164.* 18.10.02, 10:14 witam, chętnie skorzystam z pomocy przy projektowaniu. podaję swój mail: Sierzan.K@acn.waw.pl Jeżeli mogę prosić o przesłanie faxem ulotki w ciągu dnia, to podaję fax: 22/ 781-33-59. Dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: parkiet z drewna KEMPAS IP: 195.136.95.* 22.10.02, 16:21 Zadnych negatywow !?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmosik Re: parkiet z drewna KEMPAS IP: *.acn.waw.pl 26.03.03, 15:21 Skoro Kempas jest taki fajny, to dlaczego odradzają mi w sklepach kupienie takiej podłogi? Kiedy zapytałam jak ta podłoga wygląda w używaniu, odpowiedziano "Jeśli Pani lubi szpary...". Bardzo podoba mi się kolor i współczynnik twardości tego drewna. Czy może znajdzie sie ktoś, kto mi poradzi, opinie na forum są dosyć pozytywne. Nie wiem co mam robić :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirka Re: parkiet z drewna KEMPAS IP: 195.205.73.* 18.10.02, 09:29 proponuję przejrzec ofertę parkietów egzotycznych można znaleźć wiele interesujach rozwiązań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodek Re: parkiet z drewna KEMPAS IP: *.acn.waw.pl 27.10.02, 20:33 Słyszałem, że kempas jest bardzo higroskopijny i pracuje - szczególnie przy zmianie wilgotności. Jest około 30 procent twardszy od dębu. Ta różnorodnośc może byc tez wada - jak ktoś nie lubi łaciatych podłóg - nie ma tu gwarancji kooru - (przynajmniej z tego co wiem) - czyli w jednej paczce bedziesz miał klepki w kilku róznych odcieniach. Troche sie interesowałem, bo tez chce sobie połorzyć. Btw. Gdzie znalazłes kempas w takiej cenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: parkiet z drewna KEMPAS IP: 212.106.6.* 28.10.02, 16:34 Ja widzialam wczoraj ten parkiet w Castoramie po 89/m. Czy moglibyscie powiedziec czy sa jeszcze inne miejsca gdzie mozna go kupic po rownie atrakcyjnej cenie? Dzieki. Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: parkiet z drewna KEMPAS IP: 195.136.95.* 29.10.02, 08:44 kempas jest tez w DLH Drewno ...w okolicach 80- 90 PLN ...mozna tez znalesc oferte w internecie ...ale jako to w necie ...roznie bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anu Re: parkiet z drewna KEMPAS IP: *.itpp.pl 26.03.03, 15:41 a ja zamierzam położyć Dąb i pomalować go specjalnym lakierem , podłoga będzie miała kolor "ciepłego miodu" pozdr anu Odpowiedz Link Zgłoś