Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Którą pralkę?

IP: *.bphpbk.pl 29.10.02, 14:53
    Chcę kupić dobrej jakości pralkę, ladowaną od góry. Cena max. to 2300 PLN.
    Jaką wybrać? Siemensa, Boscha, Candy, Electroluxa, a może macie pralki innych
    firm, z których jesteście zadowoleni i możecie spokojnie polecić? Musi być
    koniecznie ładowana od góry.
    Obserwuj wątek
      • Gość: RG Re: Którą pralkę? IP: waprx* / 192.168.229.* 29.10.02, 16:22
        Ponad dwa lata temu kupiłem Whirlpoola - nie pamiętam w tej chwili który to był
        model, ale na pewno jeden z wyższych (1100 obrotów) i póki co (odpukać)
        wszystko jest w jak najlepszym porządku.
        • Gość: ala Re: Którą pralkę? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 16:59
          Whirpool po 3 latach zepsuł sie moim teściom (ładowany od góry, ponad 1000
          obrotów). Moim rodzicom kilkanaście lat chodził używany (w sumie miał ponad 20
          lat) Aeg- również ładowany od góry.
          Teraz maja Siemensa, ale ładowanego od przodu. Jest super. Polecałabym również
          Boscha. Natomiast NIGDY Candy- docierały do mnie same złe opinie.
          Generalnie- żadnej "włoszczyzny", natomiast Niemcom można zufać.

Pozdrawiam
          Ala
          • Gość: pikot Re: Którą pralkę? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 17:56
            mam candy i jestem b. zadowolony
      • Gość: Nina Re: Którą pralkę? IP: *.toya.net.pl 29.10.02, 19:13
        Kupilam polara.Ladowana od gory,pranie na 1/2,regulacja wirowki od 0 do 1000
        obrotow,regulacja plynna temperatury.Po paru latach padla pompa,ale generalnie
        moze byc.Czailam sie na innego polara,o nazwie chyba rosa,taka malenka ale z
        wsadem 5kg.Niestety,bylo po powodzi i nie udalo sie dostac.Bron Boze nie kupuj
        ardo-kuplam to cos w wersji z suszarka i przez 3 m-ce nie zrobilam jednego
        porzadnego prania-ciagle roznosil sie smrod palonej gumy.Wymienilam na polara.
        A piore na okraglo...
        Pozdrawiam.
        • Gość: rsad Re: Którą pralkę? IP: *.pbks.pl 30.10.02, 08:50
          Gość portalu: Nina napisał(a):

> Czailam sie na innego polara,o nazwie chyba rosa,taka malenka ale z
          > wsadem 5kg.Niestety,bylo po powodzi i nie udalo sie dostac.

Tych małych polarów już się nie produkuje, podobno ostatnio nie było zbytu (tak
          mówił serwisant Polara). A sprawowały się bardzo dobrze. U moich rodziców dziła
          od około 15 lat. No ale teraz przyszedł czas na wymianę (trochę korozji,
          szwankuje programator) i mam problem co wybrać, bo normalna ładowana od góry
          nie zmieści (stoi pod bojlerem i nie da się otworzyć pokrywy)

rsad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka