Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

300 metrow od morza

IP: *.lv.lv.cox.net 22.01.06, 01:28
    wraz z rodzicami planujemy kupic blizniaka w lukecinie.polowa blizniaka
    kosztuje 280 tys, czyli calosc 560 tys.rodzice w swojej czesci beda mieszkac,
    a nasza polowe wynajmowac.osiedle na ktorym polozony jest blizniak bedzie
    strzezone i znajduje sie 300 metrow od morza.prosze o opinie, czy uwazacie,
    ze to dobra inwestycja?
    Obserwuj wątek
      • Gość: popopo Re: 300 metrow od morza IP: *.acn.waw.pl 22.01.06, 06:28
        jesli go wynajmą za 5000 zł to zwróci sie po...
      • Gość: a Re: 300 metrow od morza IP: *.acn.waw.pl 24.01.06, 21:55
        a co to jest lukecin? bo moze tez sie skusze..300m od morza..super
        • Gość: Kasia Re: 300 metrow od morza IP: *.lv.lv.cox.net 25.01.06, 10:14
          moja mama znalazla na www.domynadmorzem.pl, kilka km do pobierowa
          • dkosso Re: 300 metrow od morza 25.01.06, 11:10
            mam mieszane uczucia, o sprzedaży domków w Łukęcinie czytam od dwóch lat, jeśli
            to jest okazja, to czemu ludzie nie kupują- sprawdziłaś stan prawny gruntu?
            • Gość: Kasia Re: 300 metrow od morza IP: *.lv.lv.cox.net 25.01.06, 18:45
              cholera, nie.ale nawet sygnalu nie bylo,ze tam moze byc jakis problem.z tego co
              wiem, to to jest drugie osiedle,ktore oni buduja.
            • Gość: Kasia Re: 300 metrow od morza IP: *.lv.lv.cox.net 25.01.06, 19:00
              czy twoje mieszane uczucia maja jakies podstawy w innych fakatch, niz ten, ze
              ludzie tego jeszcze nie wykupili? :) mieszkam za granica, a umowe przedwstepna
              podpisywali rodzice,ktorzy wczesniej nigdy nie kupowali domu, skusilismy sie ta
              10% obnizka.lukecinowi do do metropolii "troszke" brakuje ;))) wiec moze to
              jest przyczyna mniejszego zainteresowania?
            • adasha Re: 300 metrow od morza - odpowiedz 30.01.06, 09:57
              myślę,że to nie jest okazja. Poza tym co tam robić po sezonie. Praca decyduje o
              tym czy warto się tam osiedlać. Ci innego turystyka. To jest dobry biznes.
              Myślę ,że pewniejszy biznes to tania lokalizacja pod dużą aglomeracją miejską.
              Jeśli do W-wy przybywa rocznie do pracy 200 tys. ludzi, to siłą rzeczy muszą
              gdzieś mieszkać i zć. To jest biznes. Polecam wieczory inwestorskie w W-wie , ,
              www.bbnieruchomosci.pl ,pozdrawiam biznes kobiety.
              • Gość: Kasia Re: 300 metrow od morza - odpowiedz IP: *.lv.lv.cox.net 30.01.06, 11:36
                trafiaja do mnie twoje argumenty.teraz moj: jezeli dom nad morzem to nie jest
                dobra inwetycja, to dlaczego domy np na zachodnim wybrzezu w usa ida w grube
                miliony dolarow? zgadzam sie ze dobra inwetycja jest nieruchomosc w szybko
                rozwijajacej sie aglomeracji, z mojego podworka np w vegas :)) ale moim
                skromnym zdaniem absolutnie nie oznacza to, ze dom nad morzem dobra inwetycja
                byc nie moze.gdyz pewnie zawsze znajda sie ludzie, ktorzy-jak np moi rodzice,
                pracowac juz nie musza, maja dosyc miasta i od zawsze marzyli o mieszkaniu nad
                morzem.poza tym kupno takiego mieszkania w warszawie, dla osob ktore nie
                mieszkaja w poblizu stolicy, wiazaloby sie z wieloma klopotami, natury wynajmu
                itp.
                • Gość: kruczek17@OP.PL Re: 300 metrow od morza - odpowiedz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 17:48
                  Moi rodzice chcą sprzedać mieszkanie trzypokojowe nad morzem, morze jesteście
                  zainteresowani.300m do plaży, miejscowość Mrzeżyno.Są tu ośrodki
                  wypoczynkowe,szkoła,poczta, cicha i spokojna okolica.
              • Gość: Kasia Re: 300 metrow od morza - odpowiedz IP: *.lv.lv.cox.net 30.01.06, 11:37
                i rowniez serdecznie pozdrawiam :))
      • al9 znam tę inwestycję 25.01.06, 22:51
        Łukęcin to piękne, nieskażone plastikową cywilizacja miejsce, z najpiękniejsza
        nad Bałtykiem i w dodatku zupełnie pusta plażą. Jeżdzę tam od lat..
        Domy buduje poważny developer, stan prawny ok.
        Jeśli Cie stać - kupuj i korzystaj! Piekne miejsce, fajne domy. Jedyna wada -
        mało miejsca na auta gości :-))))
        Pozdrawiam
        al
        • Gość: Kasia Re: znam tę inwestycję IP: *.lv.lv.cox.net 27.01.06, 03:58
          Dziekuje za podtrzymaniena duchu. a co do miejsc na auta to fakt.do blizniaka
          potrzebne sa dwa wjazdy, bo inaczej 4 auta sie nie zmieszcza:))))))
          • Gość: abc KASIA OPAMIĘTAJ SIĘ co nagle to ........ IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 27.01.06, 10:56
            Radzę - SPRAWDŹ dokładnie całą inwestycję. W sytuacji gdy na rynku
            developerskim jest "pogoń za każdym kawałkiem zabudowanego metra" TA inwestycja
            dziwnie długo znajduje się w ofercie w wielu poczytnych piśmidłach. Na mój nos
            coś tu nie gra......... Niech Cię nie zwiodą uspokajające wpisy na forum,
            dokonują ich (to jest reguła)rodziny właścicieli lub pracownicy firm
            developerskich usiłujący bagatelizować lub łagodzić powstałe problemy na forach
            internetowych.Sprawdź DOKŁADNIE wszelkie pozwolenia, wpisy w księdze wieczystej
            terenu, opinię o firmie która WYKONUJE budowę,teren na którym zostały
            posadowione (czy przypadkiem nie są zalewane piwnice), czy w pobliżu nie ma
            jakiejś przetwórni ryb lub innego potwornie śmierdzącego zakładu, lotniska
            wojskowego itp itd.Podyskutuj na forum z różnymi ludźmi którzy coś wniosą do
            ogólnego oglądu inwestycji. SPRAWDŹ, bo coś mi się tam nie podoba.
            • Gość: Kasia Re: KASIA OPAMIĘTAJ SIĘ co nagle to ........ IP: *.lv.lv.cox.net 27.01.06, 20:35
              hmm....rodzice zalatwiaja kredyt w banku i z tego co bank sprawdzal, to
              wszystko ok? mozna na tym polegac?
              • Gość: villac Re: KASIA OPAMIĘTAJ SIĘ co nagle to ........ IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 27.01.06, 23:47
                W 90% banki idą "ręka w rękę" z developerami gdyż każdemu zależy dokładnie na
                tym samym, złapać klienta. Sprawdź to dokładnie gdyż "fachowcy" bankowi
                mogą "nie zauważyć drobnych rozbieżności"..............
                • Gość: al9 dwa słowa do Kasi IP: *.chello.pl 28.01.06, 00:49
                  Kasia, daj spokój. Jestem ze Szczecina. Kupa ludzi z mojego miasta kupiłam
                  domy. Inwestycja jest duża, kilkuetapowa i wymaga dużej reklamy (idiotyczny ten
                  post, że jest sporo reklam, więc to podejrzane...
                  Nie byłaś tam? Nie widziałaś jak pieknie położone jest osiedle? Dookoła las, do
                  morza dwa kroki.. Wszystko jest gotowe, stoi kilkadziesiat domów. Każdy ma
                  własną księgę. Co tu podejrzanego?
                  Czy kupisz czy nie - ganz egal p nie moja sprawa. Ale jestem ze szczecińskiego,
                  sam działam w branży nieruchomościowej (jestem pośrednikiem w obrocie
                  nieruchomościami - nie mam tych domów w ofercie - dla jasności) i podpisuję sie
                  pod swoim zdaniem imieniem i nazwiskiem.
                  Artur Leszczyński
                  al9
                  • Gość: Kasia Re: dwa słowa do Kasi IP: *.lv.lv.cox.net 28.01.06, 06:48
                    Nawet nie masz pojecia jak zaluje, ze nie mialam okazji tam byc.widzialam tylko
                    zdjecia na stronie, ale rodzice byli 4 dni temu i sie zakochali.w
                    zimie!!!!!!!:))))))))wydaje mi sie, ze oferta jest dlugo na rynku, gdyz
                    najpierw budowane bylo osiedle zubry I, teraz zubry II, a w planach sa jeszcze
                    zubry III.wyszlam z pewnie bardzo prostego i naiwnego zalozenia, ze jezeli
                    ludzie mieszkaja na osiedlu nr I, a na osiedlu II juz prawie wszystkie domy sa
                    gotowe a wiele z nich sprzedanych, to nie ma sie czego obawiac.tak to jest jak
                    sie kupuje pierwszy raz :))))pewnie niektorych niezle rozbawilam
                    naiwnoscia:)))))
                    • Gość: al9 i bardzo dobrze! IP: 87.207.255.* 29.01.06, 02:05
                      Kupujcie! A latem sie pewnie spotkamy - kto mądry jeżdzi na plaże do Łukęcina!!!
                      :-))
                      Pozdrawiam
                      al
                      • Gość: KAsia\\ Re: i bardzo dobrze! IP: *.lv.lv.cox.net 29.01.06, 02:46
                      • Gość: Kasia Re: i bardzo dobrze! IP: *.lv.lv.cox.net 29.01.06, 02:50
                        mam jeszcze jedno pytanie do ciebie, jesli mozna.co sadzisz na temat tej ceny?
                        560-10%=500 tys zl za blizniaka w tej okolicy?juz i tak musztarda po obiedzie,
                        ale jestem ciekawa twojej opinii.z gory dziekuje za odp.
                        • Gość: al9 jaka cena IP: *.chello.pl 29.01.06, 22:10
                          Długo wydawało mi się, że to nieco za drogo. Ale developer miał rację...
                          Właściciele są z Berlina, Warszawy, Poznania...
                          Cena jest jednak za dom. Tyle samo kosztuja apartamenty wmodniejszych
                          miejscach, np Juracie czy Miedzyzdrojach. Zależy czego sie szuka.. Ja wolę
                          spokojniejsze miejsca, a Łukęcin jest jeszcze (i bardzo dobrze) nieodkryty...
                          Pozdrawiam
                          al
                  • Gość: villac Re: dwa słowa do Kasi IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 31.01.06, 23:16
                    Twój post jest potwierdzeniem mojego ZAWSZE ostrożnego podchodzenia do TAKICH
                    spraw, dilernia developerska wnikliwie czyta fora internetowe dotyczące
                    inwestycji.............czego jesteś jaskrawym przykładem. To tyle w temacie.
                    • Gość: Kasia Re: dwa słowa do Kasi IP: *.lv.lv.cox.net 01.02.06, 00:40
                      nio ale my kupujemy :))))
                      • Gość: al9 no ale ja kupuję..... IP: *.chello.pl 01.02.06, 00:56
                        no właśnie - on sugeruje, że ja po nocach śledzę posty i jestem dilernią
                        inwestorską....
                        :-)))
                        dobre. jeszcze tak o sobie nie myslalem...
                        al
                        • Gość: Kasia taras IP: *.lv.lv.cox.net 10.02.06, 17:02
                          al! czy znasz moze jakas firme w twojej okolicy zajmujaca sie budowa tarasu? w
                          szczegolnosci interesuje mnie wylozenie kamieniami i wiatrolap.dzieki.
                          • Gość: al9 Re: taras IP: 87.207.255.* 10.02.06, 21:40
                            :-(
                            mieszkam 110 km od Łukęcina....
                            w półmilionowym mieście. Wożenie ludzi ze Szczecina, noclegi... za dużo by Cie
                            to kosztowało.
                            Szukaj w Kamieniu Pomorskim, Gryficach, Trzebiatowie...
                            pozdr
                            al
      • Gość: bu Re: 300 metrow od morza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 13:44
        podczas odpływu jest 300m od morza a jak jest przypływ to właściwie parter
        zalewa ale da sie żyć trzeba się tylko przyzwyczaić
        • Gość: Kasia Re: 300 metrow od morza IP: *.lv.lv.cox.net 30.01.06, 18:38
          hahahahaha.dobre:)))))
          • jkammer Re: 300 metrow od morza 31.01.06, 15:14
            Dzialam w branzy... projektowej.
            Jesli nie skusisz się na ta oferte to chyba niewiele stracisz, takich ofert z
            czasem bedzie więcej, rowniez w wielu innych miejscowościach nadmorskich z
            lokalizacjami z których do morza bedzie nawet 50-100 m.
            Apartamenty, domki itp. - do wyboru.
            • Gość: Kasia Re: 300 metrow od morza IP: *.lv.lv.cox.net 01.02.06, 08:03
              Lukecin skusil mnie do siebie wlasnie miedzy innymi polozeniem blisko granicy
              polsko-niemieckiej i bliskoscia do Berlina.
              • jkammer Re: 300 metrow od morza 03.02.06, 08:40
                Doskonale to rozumiem, w 50 km pasie od Lukecina jest i Kolobrzeg i Swinoujscie
                i granica z Ahlbeck.
                O ile dobrze pamietam brzeg morza jest tam klifowy, dla laika jest to malo
                istotne, ale dla eksperta tak (plaza!!! i czasem typ lasu przybrzeznego).
                • Gość: al9 Re: 300 metrow od morza IP: *.com / *.teleton.pl 03.02.06, 10:55
                  no właśnie, piekny klif (wysoki na 50-80m), BARDZO szeroka plaża, gesty iglasty
                  las.... Niewiele jest piekniejszych miejsc nad Bałtykiem... Moze na
                  Bornholmie...
                  ale tamtejsze cen....
                  :-)
                  al
                  • jkammer Re: 300 metrow od morza 03.02.06, 13:02
                    Nie wiem czy tam mieszkasz czy tylko bywasz w sezonie.
                    Jesli to drugie to nie wiesz co potrafi silny zimowy sztorm zrobic z takim
                    wysokim klifem. Efekty mozna zobaczyc chocby w Jaroslawcu gdzie zaszla
                    koniecznosc umocnienia tzw. gwiazdoblokami wysokiego klifowego brzegu morskiego
                    - w praktyce nie ma plazy. Na szczescie w poblizu jest brzeg wydmowy z pieknym
                    pokrytym mchem i chrobotkiem lasem sosnowym i jeszcze piekniejsza plaza (Rusinowo).
                    Wracajac do Lukecina - rownie piekne plaze sa chocby w Mrzezynie, Rogowie,
                    Dzwirzynie, Grzybowie, Lazach, Dabkowicach, Dabkach, Bobolinie, Zachodnim
                    Darlowku, Rusinowie, Orzechowie, Paddabiu, Rowach. W kazdym razie Lukecin nie
                    jest jakims wyjatkiem. Zauwaz, ze nie wymienilem popularnych kurortow nadmorskich.
                    • al9 najpiękniejsza polska plaża jest w ... 03.02.06, 16:43
                      Zauważam!!
                      :-))
                      Mamy taki sam gust. Ale w Łukęcinie klif jest wyższy, a morze nie zabiera w tym
                      miejscu plaży...
                      Jęzdzę tam od 35 lat prawie na każde wakacje, a jeszcze często w weekendy.
                      Przyjaciele kupili sobie tam domek, polibuda ma (miała) swój osrodek, obok jest
                      pole golfowe, na któe ciagna mnie znajomi...
                      więc mogę śmiało powiedzic ze znam tam każady kąt..
                      Ale, ale!
                      plaża w Mrzezynie, Rowach i Dabkach - nie umywa sie nawet, naprawdę.
                      A najpiekniejsza polska plaża jest w Świnoujściu!
                      Pozdrawiam
                      al
                      • Gość: Kasia Re: najpiękniejsza polska plaża jest w ... IP: *.lv.lv.cox.net 06.02.06, 01:25
                        WOW.z waszych wypowiedzi, mozna wysunac prosty wniosek, ze mielismy z rodzicami
                        wiecej szczescia niz rozumu :))))
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka