Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

co do kominka?

IP: *.lasy.com.pl / 22.6.71.* 26.11.02, 12:19
    Obserwuj wątek
      • Gość: zielony Re: co do kominka? IP: *.lasy.com.pl / 22.6.71.* 26.11.02, 12:21
        tzn. czym się najlepiej pali?
        proszę o sprawdzone opinie uzytkowników
        • Gość: zielony Re: co do kominka? IP: *.lasy.com.pl / 22.6.71.* 26.11.02, 15:12
          jak widzę wszyscy tylko olej opałowy i gaz i c.o.?
          ludzie ni wierzę że nikt nie ma kominka!

• default Re: co do kominka? 26.11.02, 15:24
            Ja mam kominek z rozprowadzeniem na cały dom + piec olejowy, ale dokąd nie ma
            mrozów piec ogrzewa tylko wodę, a palenie w kominku daje wystarczająco ciepła w
            domu. Palę brzozą - zdecydowanie najlepsze drewno do kominka. Próbowałam też
            inne (topola, dąb, akacja, jakieś klony - bo akurat dostałam tego sporą ilość),
            ale to nie to co brzoza, daje mniej ciepła i tak jakoś nieładnie się pali,
            więcej smoli. A znowuż takie specjalne brykiety są bardzo drogie i nie opłaca
            się.
        • Gość: Pablito Re: co do kominka? IP: *.payrollservice.pl / *.gazeta.pl 26.11.02, 15:51
          Nie wiem jak inni, ale ja palę w kominku tłuczone szkło, używaną folię
          aluminiową, blachę ocynkowaną, piach i pinezki.

P.
          • Gość: Tomek Re: co do kominka? IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 26.11.02, 21:50
            palę brzozą - wiązka drewna kosztuje 3,5 - 4 pln (z dostawą do domu), w
            marketach budowlanych drewno jest średnio 2 razy droższe. Życzę miłych zimowych
            wieczorów przy kominku!
          • Gość: zielony Re: co do kominka? IP: *.lasy.com.pl / 22.6.71.* 27.11.02, 14:11
            a ja słyszałem że akacja jest najlepsza, tylko że nie można jej kupić
          • Gość: zielony Re: co do kominka? IP: *.lasy.com.pl / 22.6.71.* 27.11.02, 14:20
            a ja słyszałem że akacja jest najlepsza, tylko że nie można jej kupić

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka