Gość: zielony IP: *.lasy.com.pl / 22.6.71.* 26.11.02, 12:19 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zielony Re: co do kominka? IP: *.lasy.com.pl / 22.6.71.* 26.11.02, 12:21 tzn. czym się najlepiej pali? proszę o sprawdzone opinie uzytkowników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony Re: co do kominka? IP: *.lasy.com.pl / 22.6.71.* 26.11.02, 15:12 jak widzę wszyscy tylko olej opałowy i gaz i c.o.? ludzie ni wierzę że nikt nie ma kominka! Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: co do kominka? 26.11.02, 15:24 Ja mam kominek z rozprowadzeniem na cały dom + piec olejowy, ale dokąd nie ma mrozów piec ogrzewa tylko wodę, a palenie w kominku daje wystarczająco ciepła w domu. Palę brzozą - zdecydowanie najlepsze drewno do kominka. Próbowałam też inne (topola, dąb, akacja, jakieś klony - bo akurat dostałam tego sporą ilość), ale to nie to co brzoza, daje mniej ciepła i tak jakoś nieładnie się pali, więcej smoli. A znowuż takie specjalne brykiety są bardzo drogie i nie opłaca się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablito Re: co do kominka? IP: *.payrollservice.pl / *.gazeta.pl 26.11.02, 15:51 Nie wiem jak inni, ale ja palę w kominku tłuczone szkło, używaną folię aluminiową, blachę ocynkowaną, piach i pinezki. P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: co do kominka? IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 26.11.02, 21:50 palę brzozą - wiązka drewna kosztuje 3,5 - 4 pln (z dostawą do domu), w marketach budowlanych drewno jest średnio 2 razy droższe. Życzę miłych zimowych wieczorów przy kominku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony Re: co do kominka? IP: *.lasy.com.pl / 22.6.71.* 27.11.02, 14:11 a ja słyszałem że akacja jest najlepsza, tylko że nie można jej kupić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony Re: co do kominka? IP: *.lasy.com.pl / 22.6.71.* 27.11.02, 14:20 a ja słyszałem że akacja jest najlepsza, tylko że nie można jej kupić Odpowiedz Link Zgłoś