Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    IP: 193.178.143.* 02.12.02, 16:59
    Estetyczna, najlepiej z tych, co ich nie widac. Nie mam
    miejsca na stojaca, rozkladana, a do sufitu strasznie
    daleko (2,90 m), poza tym sznurki niezbyt mnie
    pociagaja... Czy takie suszarki rozciagane od sciany do
    sciany sa stabilne i np. posciel tez na nich zawisnie?
    Moze ktos widzial, wie, ma pomysl na powieszenie prania?

PS Nie planuje kupna pralko-suszarki czy samej
    elektrycznej suszarki.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Monika Re: suszarka IP: *.acn.waw.pl 03.12.02, 11:02
        proponuje zakupic suszarke wolnostojaca, skladana. Jak nic nie suszysz to
        mozesz ja po prostu schowac do szafy. A te wiszace, nie dosc ze sa brzydkie, to
        jeszcze sa caly czas widoczne w lazience.

Pozdr.
        monika
      • Gość: kasia Re: suszarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.02, 11:59
        Widziałam na Bartyckiej i właśnie sama jestem taką zainteresowana. Przyczepia
        się ją z jednej strony (takie pudełko a w srodku schowane są sznurki). Gdy
        potrzebujesz powiesić pranie wyciągasz te sznurki i zaczepiasz na przeciwległej
        ścianie. Tylko też mam pewne wątpliwości czy te sznurki po jakimś czasie nie
        rozciągną sie i będa brzydko zwisały? Nazywaja się to cudo Rollfix. Czy ktoś ma
        takie coś założone? A może znacie jakieś inne firmy, które produkują takie
        suszarki?
        P.S. Czy taką suszarkę w łazience i np. na balkonie można odliczyć od
        podatku?????????????

Pozdrawiam
      • Gość: Jarek Re: suszarka IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 03.12.02, 13:35
        Moim zdaniem rozwiazanie jest do d...
        Albo zawiesisz ja tak, zeby pranie dalo sie rozwieszac bez pomocy
        taboretu/drabiny, ale wtedy poscieli juz nie wysuszysz, pozatym przysuszacym
        sie praniu kapiel bedziesz musiala brac miedzy rekawami koszuli a nogawkami od
        rajstop; albo powiesisz ja wysoko ale wtedy do wieszania prania niezbedny
        bedzie stolek.
        Idealne sa suszarki sufitowe: naprawde nie rzucaja sie w oczy, nie
        przeszkadzaja, na opuszczonych pranie wiesza sie komfortowo a potem podciaga
        pod sam sufit, jesli masz tak wysoka lazienke, to tym bardziej polecam!
        I tylko jedna uwaga: nie kupuj suszarek sufitowych z pretami w ksztalcie
        zaklesnietej litery U (taka lezka w przekroju), bo strasznie slabe, rzywia sie
        przy ciezszym praniu. Najlepsze sa te z okraglymi rurkami.
        • Gość: kasia Re: suszarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.02, 10:51
          Gość portalu: Jarek napisał(a):

>> Idealne sa suszarki sufitowe: naprawde nie rzucaja sie w oczy, nie
          > przeszkadzaja, na opuszczonych pranie wiesza sie komfortowo a potem podciaga
          > pod sam sufit, jesli masz tak wysoka lazienke, to tym bardziej polecam!
          > I tylko jedna uwaga: nie kupuj suszarek sufitowych z pretami w ksztalcie
          > zaklesnietej litery U (taka lezka w przekroju), bo strasznie slabe, rzywia
          sie
          > przy ciezszym praniu. Najlepsze sa te z okraglymi rurkami.

Tylko w tym jest problem, że mój mąż uparł się, że takiej nie chce i szukam
          innych rozwiązań. Nie mam ochoty syszyć prania np. w zimie na balkonie.
          Pozdrawiam
          • Gość: Jarek Re: suszarka IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 05.12.02, 12:00
            A on jest z tych nie-do-przekonania?
            Jesli tak, to widzialem po hipermarketach jeszcze jakies pantografowe mocowane
            do sciany, ale tu zostaje ten problem o ktorym pisalem wczesniej: na jakiej
            wysokosci to powiesic. Mimo wszystko sprobuj go przekonac do sufitowej
            • Gość: kasia Re: suszarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.02, 15:04
              Próbowałam i jest niestety nie ugięty.

Pozdrawiam

Gość portalu: Jarek napisał(a):

> A on jest z tych nie-do-przekonania?
              > Jesli tak, to widzialem po hipermarketach jeszcze jakies pantografowe
              mocowane
              > do sciany, ale tu zostaje ten problem o ktorym pisalem wczesniej: na jakiej
              > wysokosci to powiesic. Mimo wszystko sprobuj go przekonac do sufitowej
              • Gość: Dosia Re: suszarka IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 11.12.02, 14:32
                Gość portalu: kasia napisał(a):

> Próbowałam i jest niestety nie ugięty.
                >

No to moze niech sam ruszy cztery litery i przejedzie sie po sklepach w
                poszukiwaniu czegos lepszego?

Albo Ty moze badz nieugieta i zawies taka suszarke jak Ci sie podoba?
      • piegoosek Re: suszarka 06.12.02, 22:11
        dlugo szukalam dobrej suszarki, i znalazlam! moze nie kazdemu by odpowiadala,
        bo jest widoczna, tzn nigdzie sie nie chowa, tylko sklada na sciane,
        aluminiowe kratowniczki wydaja sie bardzo wytrzymale, firma Artweger, cena
        dosc duza (za suszarke o szerokosci 100cm-150zl!), ale mysle, ze sie oplaca,
        niezle znosi wieszanie nawet poscieli! powiesilam ja sobie na wysokosci takiej
        suszarki stojacej wiec jest wygodnie; mam jednak dosc duza lazienke; polecam
        tez dodatkowo, grzejnik-suszarke, rewelacja!
      • Gość: kasia Re: suszarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.02, 14:05
        Macie może jeszcze jakieś ciekawe rozwiązania?
        Pozdrawiam
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka