Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

drzwi antywłamaniowe?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.03, 13:14
    Pomóżcie mi wybrać, jakiej firmy kupić drzwi zewnętrzne antywłamaniowe? Jak
    na razie mam na uwadze drzwi Gerda. Co sądzicie o ich zabezpieczeniach? Jakie
    sa plusy i minusy w stosunku do innych producentów?
    Które polecacie i które dobrze zabezpieczą mieszkanie?
    Dziękuję za wszelkie sugestie.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Artek Re: drzwi antywłamaniowe? IP: *.oltex.net / 192.168.0.* 16.01.03, 13:58
        tak samo ja jestem na etapie kupna drzwi mam juz wybrana firme kolega sobie
        zalowyl u niech sa solidne i nie drogie z dwoma zamkami ok 1800zł i co
        najwazniejsze badrzo dobrze wytlumiaja dzwiek z klatki. CO do gerdy tez mialem
        juz je kupic ale jak zobaczylem jak one sa cienke i jak salobo wyciszaja dzwiek
        to znich zrezygnowalem. NIE kupuj witexu bo ostatnio jest zamieszanie z
        kluczami.
        • Gość: robi Re: drzwi antywłamaniowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.03, 14:27
          No właśnie mam już założone przez spółdzielnię drzwi z Witexu (dlaczego w
          większości nowych mieszkań zakładają te drzwi?!) i słysząc o ostatnich ich
          wpadkach chcę zamontować drugie, dodatkowe drzwi.
          Najbardziej zależy mi na wygłuszeniu i b.dobrym zabezpieczeniu mieszkania. Czy
          są takie, które dają 100% pewności?

Pozdrawiam
        • kasiapro1 Re: drzwi antywłamaniowe? 17.01.03, 19:01
          Ja ogladalam,radzilam sie i "wachalam">
          W koncu prawie pod blokiem zauwazylam sklep z drzwiami,oknami.
          drzwi Gerdy kosztowaly ok. 3-3.5 tys.Wcale nie sa lekkie jak ktos tu
          przytoczyl.Waza cos ok. 80 kg.maja wszytski bolce a i tak wiemy ze dla
          chcacego nic trudnego

polecam
      • Gość: Virgin Re: drzwi antywłamaniowe? IP: 4.2.* / *.gdynia.mm.pl 16.01.03, 23:34

Goraco polecam drzwi Gardesa. Moj model kosztowal 2400,-
        Maja bardzo duzo ciekawych rozwiazan, znizki ubezp. itd, certyfikaty i ciekawe
        rozwiazania. Drzwi nie chodza na tradycyjnych trzpieniach tylko na łozyskach
        (nie do zajezdzenia) posiadaja zamek dzienny - super sprawa, uszczelke na
        spodzie nieprzepuszczajaca zapachow z klatki, sztywny lancuch, waza prawie
        100kg, bardzo ciche itd.

Tez chcialem kupic na poczatku drzwi Gerdy, izraelskie czy porty. Poniewaz
        wprowadzalem sie do nowego mieszkania wiec liczyla sie dla mnie kazda zlotowka.
        i kiedy tak ogladalem te wszystkie drzwi klient ktory stal za mna w sklepie
        doradzil mi ta marke. Gosc byl developerem i twierdzi, ze jak zaklada te drzwi
        na osiedlach nigdy wiecej nie musi do nich wracac. dolozylem kilka stowek ale
        przynajmniej mam komfort udanego zakupu.

...zreszta i tak zlodziej wchodzi przez okno ;-)

dla zainteresowanych sluze informacja
        • Gość: pol Re: do Virgin. IP: 213.77.125.* 17.01.03, 08:03
          Gość portalu: Virgin napisał(a):

>
          > Goraco polecam drzwi Gardesa. Moj model kosztowal 2400,-

To najtańszy model, ale myslę że autor wątku szuka drugich drzwi. Więc mają byc
          otwierane na zewnątrz. Ten model Gardesa otwiera się tylko do wewnątrz.
          Ja zdecydowanie polecam Gerda Star S - możliwość montażu na zewnątrz i do
          wewnątrz. Cena niecałe 2100 zł z montażem (1690+390). Pzdr.
        • Gość: Artek Re: drzwi antywłamaniowe? IP: *.oltex.net / 192.168.0.* 17.01.03, 09:14

>
          > Goraco polecam drzwi Gardesa. Moj model kosztowal 2400,-
          > Maja bardzo duzo ciekawych rozwiazan, znizki ubezp. itd, certyfikaty i
          ciekawe
          > rozwiazania. Drzwi nie chodza na tradycyjnych trzpieniach tylko na łozyskach
          > (nie do zajezdzenia) posiadaja zamek dzienny - super sprawa, uszczelke na
          > spodzie nieprzepuszczajaca zapachow z klatki, sztywny lancuch, waza prawie
          > 100kg, bardzo ciche itd.
          >
          > Tez chcialem kupic na poczatku drzwi Gerdy, izraelskie czy porty. Poniewaz
          > wprowadzalem sie do nowego mieszkania wiec liczyla sie dla mnie kazda
          zlotowka.
          >
          > i kiedy tak ogladalem te wszystkie drzwi klient ktory stal za mna w sklepie
          > doradzil mi ta marke. Gosc byl developerem i twierdzi, ze jak zaklada te
          drzwi
          > na osiedlach nigdy wiecej nie musi do nich wracac. dolozylem kilka stowek ale
          > przynajmniej mam komfort udanego zakupu.
          >
          > ...zreszta i tak zlodziej wchodzi przez okno ;-)
          >
          > dla zainteresowanych sluze informacja

powiedz cos praktycznego a nie z ksiazki.
          Czy slyszysz odglosy z klatki jak siedzisz cicho ?
          bo argumenty ze robotnik do nich nie wraca do mnie nie trafiaja.
          Drzwi to nie telewizor co niby tam ma sie popsuc.
          twoje drzwi to jakimodel i gdzie kupiles ? ZAkopane warszawa ?

• Gość: Virgin Re: drzwi antywłamaniowe? IP: 4.2.* / *.gdynia.mm.pl 17.01.03, 12:10
            Gość portalu: Artek napisał(a):

> Gość portalu: Virgin napisał(a):
            >
            > >
            > > Goraco polecam drzwi Gardesa. Moj model kosztowal 2400,-
            > > Maja bardzo duzo ciekawych rozwiazan, znizki ubezp. itd, certyfikaty i
            > ciekawe
            > > rozwiazania. Drzwi nie chodza na tradycyjnych trzpieniach tylko na łozyska
            > ch
            > > (nie do zajezdzenia) posiadaja zamek dzienny - super sprawa, uszczelke na
            > > spodzie nieprzepuszczajaca zapachow z klatki, sztywny lancuch, waza prawie
            >
            > > 100kg, bardzo ciche itd.
            > >
            > > Tez chcialem kupic na poczatku drzwi Gerdy, izraelskie czy porty. Poniewaz
            >
            > > wprowadzalem sie do nowego mieszkania wiec liczyla sie dla mnie kazda
            > zlotowka.
            > >
            > > i kiedy tak ogladalem te wszystkie drzwi klient ktory stal za mna w sklepi
            > e
            > > doradzil mi ta marke. Gosc byl developerem i twierdzi, ze jak zaklada te
            > drzwi
            > > na osiedlach nigdy wiecej nie musi do nich wracac. dolozylem kilka stowek
            > ale
            > > przynajmniej mam komfort udanego zakupu.
            > >
            > > ...zreszta i tak zlodziej wchodzi przez okno ;-)
            > >
            > > dla zainteresowanych sluze informacja
            >
            > powiedz cos praktycznego a nie z ksiazki.
            TO CO NAPISALEM TO PRAKTYKA, MYSLISZ ZE TRZYMAM KSIAZKE O DRZWIACH
            ANTYWLAMANIOWYCH W DOMU?
            > Czy slyszysz odglosy z klatki jak siedzisz cicho ?

TAK JAK NAPISALEM SA "CICHE" CO ZNACZY, ZE DOBRZE WYTLUMIAJA HALASY Z KLATKI,
            NIE MAM DODATKOWYCH DRZWI

> bo argumenty ze robotnik do nich nie wraca do mnie nie trafiaja.
            > Drzwi to nie telewizor co niby tam ma sie popsuc.

PSUC SIE MOZE WSZYSTKO, NIE WIESZ O TYM ? ALBO SZYBCIEJ ZUZYWAC. DLACZEGO
            JESTES TAKI MADRY ?

> twoje drzwi to jakimodel i gdzie kupiles ? ZAkopane warszawa ?

mOJ MODEL TAK JAK NAPISAL KTOS WCZESNIEJ JEST NAJTANSZY W ICH OFERCIE, DANE Z
            FAKTURY: MODEL SX84LS SX-90/P CENA 2150 + MONTAZ 400 CZYLI CALOSC 2550,00
            WCZESNIEJ NAPISALEM ZE 2400 - SORRY ZA POMYLKE. KUPILEM JE W GDANSKU W "LEGAT"
            TEL.58 346 7341, MOZESZ ZAPYTAC GDZIE JEST NAJBLIZSZY PKT SPRZEDAZY.
            >
            >
            >
            • Gość: Artek Re: drzwi antywłamaniowe? IP: *.oltex.net / 192.168.0.* 17.01.03, 16:43

> Gość portalu: Artek napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: Virgin napisał(a):
              > >
              > > >
              > > > Goraco polecam drzwi Gardesa. Moj model kosztowal 2400,-
              > > > Maja bardzo duzo ciekawych rozwiazan, znizki ubezp. itd, certyfikaty
              > i
              > > ciekawe
              > > > rozwiazania. Drzwi nie chodza na tradycyjnych trzpieniach tylko na ło
              > zyska
              > > ch
              > > > (nie do zajezdzenia) posiadaja zamek dzienny - super sprawa, uszczelk
              > e na
              > > > spodzie nieprzepuszczajaca zapachow z klatki, sztywny lancuch, waza p
              > rawie
              > >
              > > > 100kg, bardzo ciche itd.
              > > >
              > > > Tez chcialem kupic na poczatku drzwi Gerdy, izraelskie czy porty. Pon
              > iewaz
              > >
              > > > wprowadzalem sie do nowego mieszkania wiec liczyla sie dla mnie kazda
              >
              > > zlotowka.
              > > >
              > > > i kiedy tak ogladalem te wszystkie drzwi klient ktory stal za mna w s
              > klepi
              > > e
              > > > doradzil mi ta marke. Gosc byl developerem i twierdzi, ze jak zaklada
              > te
              > > drzwi
              > > > na osiedlach nigdy wiecej nie musi do nich wracac. dolozylem kilka st
              > owek
              > > ale
              > > > przynajmniej mam komfort udanego zakupu.
              > > >
              > > > ...zreszta i tak zlodziej wchodzi przez okno ;-)
              > > >
              > > > dla zainteresowanych sluze informacja
              > >
              > > powiedz cos praktycznego a nie z ksiazki.
              > TO CO NAPISALEM TO PRAKTYKA, MYSLISZ ZE TRZYMAM KSIAZKE O DRZWIACH
              > ANTYWLAMANIOWYCH W DOMU?
              > > Czy slyszysz odglosy z klatki jak siedzisz cicho ?
              >
              > TAK JAK NAPISALEM SA "CICHE" CO ZNACZY, ZE DOBRZE WYTLUMIAJA HALASY Z KLATKI,
              > NIE MAM DODATKOWYCH DRZWI
              >
              > > bo argumenty ze robotnik do nich nie wraca do mnie nie trafiaja.
              > > Drzwi to nie telewizor co niby tam ma sie popsuc.
              >
              > PSUC SIE MOZE WSZYSTKO, NIE WIESZ O TYM ? ALBO SZYBCIEJ ZUZYWAC. DLACZEGO
              > JESTES TAKI MADRY ?
              >
              > > twoje drzwi to jakimodel i gdzie kupiles ? ZAkopane warszawa ?
              >
              > mOJ MODEL TAK JAK NAPISAL KTOS WCZESNIEJ JEST NAJTANSZY W ICH OFERCIE, DANE
              Z
              >
              > FAKTURY: MODEL SX84LS SX-90/P CENA 2150 + MONTAZ 400 CZYLI CALOSC 2550,00
              > WCZESNIEJ NAPISALEM ZE 2400 - SORRY ZA POMYLKE. KUPILEM JE W GDANSKU
              W "LEGAT"
              > TEL.58 346 7341, MOZESZ ZAPYTAC GDZIE JEST NAJBLIZSZY PKT SPRZEDAZY.
              > >
              > >
              > >

nie trzeba krzyczec slysze i widze ok.
              hmm ale odpisalems dobrze wytlumiaja halasy mozesz cos wiecej napisac?
              dobrze moze oznaczac wszystko zalezy jaka sie postawi poprzeczke.
              jesli nie wiesz oco mi chodzi to czy
              1. slyszysz wchodzacych ludzi po schodach
              2 czy ..... na klatce jak ktos trzaska dzwiami ?
              3 czy slychac rozmowy z klatki ?

ale powiem ze cana raczej nie jest zadowalajaca tutaj w Wawie kupie (innej
              firmy) i chyba zadzwonie do nich w pon. bo drzwi sa metalowe z obu stron grube
              2 zamki w tym dzienny jak sie nie otworzy jednego to klamka nie mozna poruszyc.
              Sa baardzo ciche sprawdzalem u kolegi krzyczalem na klatce a nic w mieszkaniu
              nie bylo slychac i cxalosc za 1800zł z montarzem. trzpienie takze od gora dol
              ale fakt zlodzieje i tak wchodza od okien.

mam jeszcze jedno pytanie do ciebie jak bylo z kluczami ? czy robotnicy mieli z
              nimi stycznosc ? chodzi mi o mozliwosc podrobienia kruczy czy odbicia ich.
              jak to wyglada ? czy wkladki sa montowane na koncu i klucze sa jakos
              zabezpieczone ?

• Gość: virgin Gardesa c.d. IP: 4.2.* / *.gdynia.mm.pl 17.01.03, 19:51

nikogo nie chce do tych drzwi przekonywac na sile. Wystarczy znalezc jakas
                ekspozycje. Po tym jak ogladalem porte, izraelskie i inne Gardesy bylem pewien
                natychmiast (to tak jak klocki LEGO niby te same wymiary ale polska podroba
                wyglada ochydnie). Sa naprawde bardzo solidnie wykonane, zamki Mottura (jeden
                ze swiatowych liderow). wkladki i klucze sa fabrycznie zalakowane w jednym
                pudelku. Montazysci zamontowali wkladke a pozniej dali mi do otwarcia druga
                czesc pudelka, w ktorej byly klucze.
                • Gość: Artek Re: Gardesa c.d. IP: *.oltex.net / 192.168.0.* 18.01.03, 09:36
                  ale dlaczego nie chesz mi odpowiedziec na proste pytania ?

w salonie tego nie uslysze wiec zeby mnie przekonac ale jako sam siebie
                  chialbym to wiedziec bo sprzedawca i tak powie to co chce uslyszec.
              • Gość: m. Re: drzwi antywłamaniowe? IP: 62.233.139.* 19.01.03, 17:00
                bede wymienial drzwi i mam pytanie co to za drzwi za 1800 i - o ile w wawie -
                to gdzie je moge obejrzec?
                dzieki
                m.
      • Gość: robi Re: drzwi antywłamaniowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.03, 12:05
        Słyszałem jeszcze o firmie Dierre. A co sądzicie o tych drzwiach?
        Proszę również o opinie szczęśliwych bądź nie posiadaczy drzwi z różnych firm.
        Jak się sprawują w naszej codziennej rzeczywistości?

Pozdrawiam
        • Gość: Rimz Re: drzwi antywłamaniowe? IP: waprx* / 192.168.229.* 22.01.03, 12:34
          Ja mam drzwi Dierre. Poki co mam jedynie wątpliwości co do klucza - przypomina
          mi on klucz dawnych zamków typu Skarbiec i wygląda (z pozoru) prymitywnie. Ale
          może sam cymes tkwi w zamku, a nie w kluczu. Faktycznie opinii o nich nie jest
          wiele, ale sam nie spotkałem się z negatywnymi.
          • Gość: Virgin Re: drzwi antywłamaniowe? IP: 4.2.* / *.gdynia.mm.pl 22.01.03, 15:18

W drzwiach Gardesa, w których sa zamki mottura tez jest taki klucz, natomiast
            drugi to zwykly "patent".
      • Gość: pepes Re: drzwi antywłamaniowe? IP: *.acn.waw.pl 17.01.03, 21:18
        My zalozylismy sobie drzwi Gerdy z dodatkowym zamkiem i ladnym
        progiem.Jestesmy bardzo zadowoleni.Calosc z montazem 2400pln, wiec nie wiem
        skad kwoty ponad 3tys. u innych.
      • Gość: Virgin Re: drzwi antywłamaniowe? IP: 4.2.* / *.gdynia.mm.pl 18.01.03, 08:12

smiem zauwazyc ze drzwi do 3 tys. to dolna polka. Przecieze sa drzwi za 7-
        10tys i to jest wypas !!
      • Gość: Virgin Re: drzwi antywłamaniowe? IP: 4.2.* / *.gdynia.mm.pl 18.01.03, 13:45

ale dlaczego nie chesz mi odpowiedziec na proste pytania ?

w salonie tego nie uslysze wiec zeby mnie przekonac ale
        jako sam siebie
        chialbym to wiedziec bo sprzedawca i tak powie to co
        chce uslyszec.

nie dosc ze ich wszystkich slysze przez te drzwi to jeszcze widze !
      • Gość: robi Re: drzwi antywłamaniowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.03, 10:58
        Mam jeszcze prośbę, no co szczególnie zwracać uwagę przy wyborze drzwi? Grubość
        blachy, zawiasy, zamek,czy coś jeszcze jest bardzo istotne?
        Pozdrawiam
      • Gość: a_za Re: drzwi antywłamaniowe? IP: *.res-polona.com.pl 22.01.03, 16:00
        Na którym pietrze mieszkasz? Jak powyżej pierwszego, nie kupuj izraelskich.
        Moja sąsiadka z parteru kupiła właśnie takie. Po tygodniu użytkowania wypadł
        dolny bolec zamykający (ten we wnętrzu drzwi) i nie dało się ich otworzyć.
        Wychodzili przez okno. Brygada naprawcza musiała rozbierać całe drzwi. Poza tym
        przez nie wszystko słychać. Najlepiej wygłuszają podwójne drzwi. Ja mam dwoje
        zwykłych drzwi i nie słyszę odgłosów z klatki schodowej i vice versa. A tak
        nawiasem - im solidniej wyglądają drzwi, tym większa pokusa dla złodziei.;-)}
        • Gość: Artek Re: drzwi antywłamaniowe? do 2tys IP: *.oltex.net / 192.168.0.* 23.01.03, 09:35
          Witam ,

juz mam adresy i firmy

patzylem na Gerdesa ale niestety w wawnie nie jak w Gadansku jak pisal kolega
          to tutaj kosztuja najtansze 3tys+montaz 400zł.

Ja znalazlem podobne polskie za 1800zł
          Podwojna blacha wewnatrz welna tlumiaca dzwieki i chyba z przodu plyta jakas
          drewniana okleina w standardzie machon lub buk ( one sa takie czerwonawe )
          ZAmki wloskie razy 2 w tym dzienny zamukany bez kluczyka ( zasowka) trzpienie
          wychodza gora dol.

Tylko wlasnie chyba zapomialem sie zapytac czy w cenie jest prog hmm.

Firma to ZBIGMET ul. Marsa 3 tel 879 75 87
          drzwi to chyba AlfaB posiadaja wszelkie atesty.
          dzwi 1320+280(montaż)+50 silikon

druga firma tez podobne sa te dzwi widzialem na wlasne oczy u kolegi sa ok
          bardzo ciche ( krzyczalem na klatce dla testow i nic nie bylo slychac w
          nieszakniu)

firma VIKA MET
          Połowiecka 5a tel 610 06 56
          moze biuro nie wyglada zachwycajaco bo miesci sie na bazarku
          ale dzwi zalozone fachowo u kolegi ;o)

pozdrawiam Artek

• Gość: Artek Re: drzwi antywłamaniowe? do 2tys IP: *.oltex.net / 192.168.0.* 23.01.03, 09:37
            dodam tylko ze z Gerdy zrezygnowalem jak zobaczylem co maja wsrodku ( czyli
            nic) i wystarczy puknac palcem ze halas sie rozchodzi jak bym pukal w deske.
          • Gość: m. Re: drzwi antywłamaniowe? do 2tys IP: 62.233.139.* 23.01.03, 14:21
            dzięki,
            m.
      • Gość: artek A czy zawsze trzeba kuć ściane by wstawić drzwi? IP: *.localdomain / 80.48.229.* 26.01.03, 18:54
        Słszałem że trzeba wyrywać starą futrynę i trwa to parę godzin to jest jedyna
        rzecz która powstrzymuje od załorzenia drzwi a/w to pewnie straszny rumor i
        kurz czy niema innego sposobu ?
      • Gość: robi Re: drzwi antywłamaniowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.03, 10:25
        Wczoraj oglądałem na Kłobuckiej drzwi Dierre. Rzeczywiście są ładniejsze od
        Gerdy ale i cena jest wysokoa. Za te własnie drzwi chcieli 3.200zł a za Gerdę
        ok.2200 zł.

Pozdrawiam
        • Gość: Artek Re: drzwi antywłamaniowe? IP: *.oltex.net / 192.168.0.* 30.01.03, 10:40
          Gość portalu: robi napisał(a):

> Wczoraj oglądałem na Kłobuckiej drzwi Dierre. Rzeczywiście są ładniejsze od
          > Gerdy ale i cena jest wysokoa. Za te własnie drzwi chcieli 3.200zł a za Gerdę
          > ok.2200 zł.
          >
          > Pozdrawiam

a ja jednak dalej polecam www.zbigmet.com.pl bylem niedawno i ogladalem
          je na MArsa 3 (wawa) sa solodnie wykonane i bardzo grube 8cm co nie rowan sie z
          gerda bo i tak o wlamanie przez drzwi sie nie boje lecz przez okna a na dzwi
          patrze raczej na wiczyczenie.

pozdrawiam
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka