Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pokój "tramwaj"-jak urządzić

IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.06, 11:35
    proszę o pomoc!:) pokój dł.5,25m szer.2,80m na krótszych ścianach
    przeciwlegle okno (2,00m) i drzwi nie mam w ogóle pomysłu jak urządzić tak
    nie ustawne pomieszczenie ma to być zarazem pokój dzienny i sypialnia. ciężka
    sprawa ale proszę o pomoc.
    Obserwuj wątek
      • sztudent1 Re: pokój "tramwaj"-jak urządzić 16.06.06, 18:13
        Trzeba postawić pod oknem jakiś mebel wzdłuż okna, czyli w poprzek pokoju. Może
        być kanapa.
      • 1realista sprawdzone rozwiązanie 18.06.06, 11:07
        wzdłuż pokoju wstawiasz szafę z drzwiami przesuwanymi. szafa na całą wysokość pokoju i szerokości jakieś 90-100 cm. za szafą w kierunku okna wstawiasz łóżko. po przeciwnej stronie wstawiasz szafki na całą wysokość pokoju ( pod sam sufit)o szerokości jakiej sobie zaprojektujesz ale o głębokości rzedu 20-35 cm. szafa załatwia pomieszczenie ciuchow,ręcznikow, pościeli itd. a w tych plytkich szafkach wrzucasz książki i inne bibeloty. aby optycznie powiększyć pokój szafa może mieć lustro ( jako jedne drzwi przesuwane). efekt koncowy to olbrzymia pojemność ( szaf i szafek) a zarazem duża przestrzeń wolna (3,5m x 1,8-1,5m) . mozesz sobie nawet wrzucić płaski telewizor lcd do tych płytkich szafek.
      • janu5 Ja zrobiłem tak 18.06.06, 16:27
        porzede wszystkim drzwi które były na środku przesunąłem w jedną stronę ( od
        drzwi wejściowych do mieszkania co poprAwiło ustawnośc również ustawność
        przedpokoju). Za drzwiami odciołem pokój ścianką z boazerii tworząc mniej więcej
        kadratową garderobę zastępującą ze dwie trzy szafy. Do garderoby wchodzi się
        przez harmonijkowe drzwi. Uzupełnieniem garderoby jest pawlacz nad przesuniętymi
        drzwiami do pokoju. Pokój odcięty garderobą przestał być tramwajem . Na ścianach
        są wiszące póleczki ( na ksiązki) opócz tego mieszczą się dwa tapczaniki.
        • Gość: zygzak ja podobnie IP: *.halleracaffe.broadband.pl 18.06.06, 18:51
          Mam podobne rozwiazanie w tramwaju 3 x 6 m. - pierwsze 1,5 m. długości zaraz
          przy drzwiach odcięłam na garderobę (1,5 x 1,7), a nad nią na całej szerokości
          pokoju zrobiłam antresolę do spania (ale to wymaga sufitu na wysokości min. 330
          cm.). Reszta pokoju przestała być tramwajem, ma przyzwoite proporcje 3 x 4,5.
          • Gość: monika Re: ja podobnie IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.06, 08:47
            dziękuję za propozycje. pomysł z garderobą jest super na pewno skorzystam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka