Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Agencje nieruchomosci

IP: *.phoenix-trading.co.uk 07.09.06, 18:00
    Witam,

Planuje kupno mieszkania w Warszawie. Niestety najprawdopodobniej bede
    zmuszony (z roznych przyczyn) skorzystac z uslug jednej z w/w. Czy ktos zna
    jakas solidna agencje? Jesli to mozliwe to prosilbym rowniez o podanie
    orientacyjnej wysokosci prowizji za posredniczenie w takiej transakcji.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Ja Re: Agencje nieruchomosci IP: *.aster.pl 07.09.06, 22:25
        Przerabaiany ten temat byl na forum juz wiele razy. w warszawie nie ma dobrcyh
        agencji i koniec!
        • Gość: Klakson Re: Agencje nieruchomosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 00:27
          Nie ma w Polsce normalnych agencji.
          I koniec.
          • Gość: genek Re: pierdzielisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 00:15
            a towarzyskie
      • Gość: Kupująca Re: Agencje nieruchomosci IP: 80.50.90.* 25.09.06, 10:32
        Nie polecę Ci żadnej dobrej agencji, ale mogę Cię ostrzec przed Agencją
        Nieruchomości KRUPA - Nie polecam, a wręcz odradzam!
      • beami11 Re: Agencje nieruchomosci 25.09.06, 11:26
        A ja mogę polecić agencję z usług której korzystałam w tym roku i byłam bardzo
        zadowolona. Na pewno byłabym bardziej zadowolona gdybym nie musiała płacić tak
        wysokiej prowizji ale rozumiem, że to ich praca.
        Załatwiali wszystko, grzecznia i sprawnie. Oboje agentów (zarówno moja agentka
        jak i agent kupującej) towarzyszyli nam do końca transakcji, byli w banku gdzie
        nastąpiło przelanie pieniędzy, byli też przy spisywaniu liczników i przejęciu
        mieszkania.
        Polecam. Nie wiem czy podanie nazwy Agencji nie będzie uznane za reklamę więc
        nie podaję jej nazwy ale wierzcie mi takie agencje są.
        • roma36 Re: Agencje nieruchomosci 25.09.06, 12:21
          A dlaczego nie polecasz Krupy? Znajomi właśnie szukając mieszkania natrafili na
          ta agencję, wskazała im kilka interesujących ich lokali, jak masz jakies złe
          doswiadczenia to się nimi podziel, może to pomoże innym uniknąć wpadki.
          • cruella Dlaczego? 25.09.06, 12:56
            Ja odpowiem tak:

-w sprawie mieszkania zadzwoniłam ja, cena była wysoka biorąc pod uwagę stan
            mieszkania (zniszczone,do kapitalnego remontu), liczyłam na wzięcie tego pod uwagę
            -agent!!!!! nie zgodził się na obniżenie ceny, działał w imieniu sprzedającego i
            przekonywał go, że jest w stanie wziąć za to mieszkanie znacznie więcej (takie
            rozmowy toczyły się w mojej obecności)
            -w ostatnim momencie (czyli w dniu, w którym chcieliśmy podpisać umowę) zaczęło
            się sztuczne windowanie ceny, ktoś po drugiej stronie słuchawki podbijał każdą
            cenę, którą podaliśmy
            -agent nie chciał doprowadzić do podpisania umowy przedwstępnej zwlekając,
            dzwoniąc do innych zainteresowanych, podbijając cenę "bo ta pani juz prawie kupuje"
            -sam chwalił się, ze przekonał drugą stronę do wzięcia ciut większego kredytu
            "bo dla nich te 20 tysięcy więcej to żadna róznica"
            -zrezygnowaliśmy, cena przekroczyła wartość mieszkania i...nagle okazało się,
            że właśnie tamten kupujący zrezygnował, pozostali podbijający ceny również jakoś
            znaleźli lepsze oferty, obowiązywała nas jednak cena ostateczna, którą ostatni
            kupujący zaproponował

Szukaliśmy mieszkania korzystając z różnych agencji. Przyzwyczaiłam się do
            wzrostu ceny, kupujących wyrastających jak grzyby po deszczu.
            Ale to co zaoferował nam ten agent przekroczyło wszelkie normy.
          • Gość: karola Re: Agencje nieruchomosci IP: 80.50.90.* 29.09.06, 16:09
            Też kupowałam mieszkanie "przy pomocy" agencji Krupa, choć to za dużo
            powiedziane. Agent, a raczej asystent agenta, bo tylko tacy u nich pracują, byl
            tylko od tego żeby sobie posiedzieć na spotkaniu i odhaczyć sprzedaż w
            notesiku. Nie pomógł absolutnie w niczym, ale prowizję oczywiście zażądął w
            pełnej kwocie... Wiem jak powinna wyglądać praca agenta, a ich praca jest
            daleka od standardów...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka