Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

podejrzanie tania firma

IP: *.crowley.pl 29.12.06, 10:31
    Czy znacie te firme?

www.dombud-3.com.pl/oferta.php
    Czy mi sie tylko wydaje, czy maja podejrzanie niskie ceny? Czy to mozliwe,
    zeby wybudowac dom pod klucz z instalacjami za 1600/m2? Architekci mowia, ze
    standardem jest 2000-2500... Albo w standarcie deweloperskim za 1200/m2? Nie
    chce mi sie wierzyc. I to jeszcze pod Warszawa...
    Obserwuj wątek
      • Gość: Ziemianka Re: podejrzanie tania firma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 12:57
        A czy zwróciłaś uwagę, że tam nigdzie nie jest wprost napisane, że ceny
        zawierają wartość materiałów? Por.: ułożenie glazury, montaż osprzętu,
        malowanie, ułożenie kostki. To są czynności, a nie materiały.
        Nie mówię, że oni na pewno nie wliczyli ceny materiałów, ale widzę taką możliwość.
        Albo sama wypytaj o te szczegóły przedstawiciela, albo poproś o telefon do
        kogoś, dla kogo ostatnio budowali dom - niech ta osoba Ci opowie czy jest z nich
        zadowolona i co rzeczywiście było wliczone w cenę.

Generalnie cena 1600/m2 nie jest kosmicznie niska, bo mnie wychodzi 1250/m2,
        (bez fundamentów, pokrycia dachu, pieca, kominka, kaloryferów, kafelków i
        urządzeń sanitarnych), ale rzeczywiście jest zadziwiająco niska jak na Warszawę.
      • Gość: Isabelle Re: podejrzanie tania firma IP: *.crowley.pl 29.12.06, 14:01
        No tez tak na poczatku myslalam, ale w punkcie 6 i 7 podaja, ze dostarczaja
        materialy (chyba nie chodzi tu o transport?).

• Gość: Ziemianka Re: podejrzanie tania firma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 14:50
          Dlaczego nie? Dostarczenie oznacza transport i powiedzmy rozładunek.
          Nadal nie upieram się, że koszt materiałów jest niewliczony, ale cała oferta
          jest tak językowo skonstruowana, że nigdzie nie jest jasno powiedziane kto
          dokonuje zakupu materiałów.
          Zadzwoń i spytaj, a potem mi powiedz czy moja lingwistyczna intuicja mnie nie
          zawiodła.
          He, he. Sama właśnie piszę sprawozdanie, w którym skrzętnie ukrywam
          niedociągnięcia dzięki stosowaniu nidomówień. Może dla tego jestem taka podejrzliwa.
          • Gość: mol Re: podejrzanie tania firma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 15:19
            Najprościęj zadzwonić i tu wiadro zimnej wody !!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: budowacz wszystko jest fajnie, ale w Internecie IP: 217.153.205.* 30.12.06, 14:56
        a jak przychodzi co do czego, to się okazuje że jesty inaczej. Ja znalazłem
        firmę, która buduje jakoby po 900/1500/2000-2200 + VAT za surowy/dev/pk.k. A
        jak mi zrobili kosztorys, to wyszło, że za stan surowy powierzchni uzytkowej
        chcą 1350 + VAT, mimo że wybrałem raczej tańsze materiały (blachodachowka,
        rynny pcv...).
        • Gość: gosc Re: wszystko jest fajnie, ale w Internecie IP: *.chello.pl 04.01.07, 00:56
          Remonty Wykończenia - Profesjonalnie i Terminowo.

Warszawa i okoloce. 0-500-836-353 Roman
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka