Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

deska barlinecka-odpady

IP: *.uksw.edu.pl 06.05.03, 10:38
    mam mozliwość kupić tzw. "odpady" deski barlineckiej-cena dość korzystna, ale
    podobno dośc trudno sie ją układa, czy ktoś ma jakieś doświadczzenia?
    mieszkanko 46m, ile kosztuje ułożenie takiej deski. Wiem tylko tyle, że deski
    mja nierówne odcinki, tzn sa i 20 i 80 cm i tak napraswde trzeba je dopasowa
    cjak puzzle. to będzzzie moje pierwsze mieszkanko i nie mam żadnych
    doświadcze, tzn czy samemu tsakie cos da sie ułożyc czy potrzebny fachowiec?
    pozzdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: Adam Re: deska barlinecka-odpady IP: 217.8.186.* 06.05.03, 10:58
        moja dobra rada to daruj sobie , skoro myslisz o tym to widac ,że nie masz
        żadnego doświadczenia . Na takim oszczędzaniu wydasz dużo więcej . PO pierwsze
        pewnie po ułożeniu efekt będzie inny niz się spodziewasz i będziesz rozczaowany
        a po drugie taka deska z odpadów może byc gorszej jakości. osobiści odradzam
        • Gość: bioo Re: deska barlinecka-odpady IP: *.uksw.edu.pl 06.05.03, 11:15
          Gość portalu: Adam napisał(a):

> moja dobra rada to daruj sobie , skoro myslisz o tym to widac ,że nie masz
          > żadnego doświadczenia . Na takim oszczędzaniu wydasz dużo więcej . PO
          pierwsze
          > pewnie po ułożeniu efekt będzie inny niz się spodziewasz i będziesz
          rozczaowany
          >
          > a po drugie taka deska z odpadów może byc gorszej jakości. osobiści odradzam

Dzięki za odpowiedź, poczekam na inne jeszcze.
          Co w takim wypadku radzziłbyś?
          panele?
          deska panelowa?
          parkiet?
          ale to chyba dość drogo?a mam niewiele na wykończzenie, bo kredyt do spłacenia:(
          a jakoś task chce urzadzic, aby mozna było zamieszkac i nieduzym kosztem, czy
          to jednak mozliwe?
          • Gość: Adam Re: deska barlinecka-odpady IP: 217.8.186.* 06.05.03, 12:01
            a jaka jest cena takich odpadów ? skoro sa tanie w samej fabryce to napewno
            tanij mozna kupić tam takze towar nie wybrakowany .Radze się zastanowić
            widziałem ostatnio w obi deskę barlinecka za 59 zł /m2 wyglądało to jak grube (
            ok 2cm) panele drewniane może coś takiego.
            • Gość: bioo Re: deska barlinecka-odpady IP: *.uksw.edu.pl 06.05.03, 12:05
              około 1200zł. za 1m3, który starcza na 50-55m2,a mozzzze i na 60. przelicze
              (wychodzzi troche ponad 20zł za m2) i pokombinuję, dzieki. Wybiore sie do obi,
              pooglądam
      • Gość: Jarek Re: deska barlinecka-odpady IP: *.siemens.pl 06.05.03, 11:13
        Sam mam w domu taka odpadowa deske, ale ja to zalatwilem troche inaczej:
        wycieczka do magazynu, "prezent" dla magazyniera i spedzilem tam kilka godzin
        deska po desce wybierajac dobre. Oplacilo sie. Mam piekna drewniana podloge za
        cene tanich laminatow, dodam jeszcze, ze ulozylem ja sam i robilem to pierwszy
        raz w zyciu.

gdybym mial jednak brac to w ciemno, to po pierwsze musialbym kupic 2x tyle
        (nadawala sie srednio co druga), po drugie ta twoja z tego co piszesz, to jakis
        wyjatkowy badziew skoro odcinki maja rozne dlugosci. One maja "felce" na
        koncach? Najlepiej jedz do zrodla i zobacz na miejscu, czy z losowo wybranych
        desek da sie "na sucho" zlozyc kawalek podlogi.

J.
        • Gość: bioo Re: deska barlinecka-odpady IP: *.uksw.edu.pl 06.05.03, 11:19
          Gość portalu: Jarek napisał(a):

> Sam mam w domu taka odpadowa deske, ale ja to zalatwilem troche inaczej:
          > wycieczka do magazynu, "prezent" dla magazyniera i spedzilem tam kilka godzin
          > deska po desce wybierajac dobre. Oplacilo sie. Mam piekna drewniana podloge
          za
          > cene tanich laminatow, dodam jeszcze, ze ulozylem ja sam i robilem to
          pierwszy
          > raz w zyciu.
          >
          > gdybym mial jednak brac to w ciemno, to po pierwsze musialbym kupic 2x tyle
          > (nadawala sie srednio co druga), po drugie ta twoja z tego co piszesz, to
          jakis
          >
          > wyjatkowy badziew skoro odcinki maja rozne dlugosci. One maja "felce" na
          > koncach? Najlepiej jedz do zrodla i zobacz na miejscu, czy z losowo wybranych
          > desek da sie "na sucho" zlozyc kawalek podlogi.

"felce" podobno są!!Wersja mojego taty, który to załatwia w Barlinku, a potem
          to mamy przewieźć do W-wy, podobno 1m3 wystarcza na około 50-55m, a ja mam 46.
          ok, powiem tacie, by to sprawdził "naocznie". Serio da sie samemu rade?na klej?
          pozdrawiam
          > J.
          • Gość: olo Re: deska barlinecka-odpady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.03, 12:22
            daj sobie spokój. drewno na opał naprawde mozna kupic po niższej cenie. miałem okazje obejrzec takie cos i stwierdzenie ze co druga moznaby ułożyć jest moim zdaniem zbyt optymistyczne. jesli nie masz pieniędzy naprawdę kup laminowane panele. to na pewno nie to samo, ale parę lat Ci posłuży, a całość będzie się prezentowała o niebo lepiej.
            pozdrawiam
          • Gość: Jarek Re: deska barlinecka-odpady IP: *.crowley.pl 06.05.03, 21:22
            Widać odpady odpadom nierówne. W tych moich nadawała się naprawdę średnio co
            druga. Przez "nadawała się" rozumiem że była bez widocznych w magazynie skaz.
            Potem przy montażu wychodziły jeszcze rózne kwiatki, ale kupiłem tego z zapasem
            20% i po odsianiu kwiatków wystarczyło.
            Układanie paneli naprawde nie jest trudne i można to spokojnie zrobic samemu,
            zwłaszcza jak się o temacie troche wcześniej poczyta (wazna uwaga: trzeba
            czytać opis montażu paneli DREWNIANYCH!!! - znacznie sie różni od techniki
            kładzenia laminatów).

pozdrawiam

J.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka