Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jak podswietlic schody?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 14:29
    Witam Wszystkich
    Mam niemala zagadke do rozwiazania, wczoraj byl u mnie w domu stolarz ktory
    przyjechal wymierzyc schody do zrobienia (drewniany) i namieszal mi w glowie,
    bo zaczal mowic o podswietleniu ich, ze fajny efekt daje itp. Polecil firme
    Skoff, czy orientujecie sie moze co to za sprzet, czy wart tej ceny, na
    stronie producenta ladnie to wyglada, ale chcialbym poznac Wasze opinie, moze
    ktos z Was wlasnie ma podstwietlone schody??
    Dzieki
    Obserwuj wątek
      • Gość: Mary ja zwykle mawiam w takich przypadkach: IP: 217.153.205.* 31.05.07, 16:18
        Nie widziała dupa słońca. Schody to schody i tyle. Po co to podswietlać. To nie
        kino ani variete. Efekt jest taki sam jak barek z chromowaną rurą -
        mieszkanie/dom zaczynają wyglądac jak agencja towarzyska, w dodatku mało
        ekskluzywna.
        • Gość: al9 Mary bredzi IP: *.teleton.pl 31.05.07, 16:35
          Dopiero co zainstalowałem lampy LED w ścianie przy co drugim stopniu.
          kapitalny, nienachalny efekt, oświetlenie dyskretne i efektywne! Koszt 45 zł
          sztuka plus 70 transformator
          Pozdr
          al
          • Gość: Mary nie bredzę IP: 217.153.205.* 01.06.07, 10:06
            Zdaje się, że autorowi wątku chodziło o schody wewnetrzne (skoro drewniane). Na
            zewnątrz dyskretne podswietlenie w chodniku lub tuż nad nim jest OK (chociaż
            może trochę biurowo/surowo wygląda - ale tak tez może być ładnie), ale w
            środku????? W środku można zapalić normalne światło górne i boczne. Idea
            podświetlania schodów jest taka, żeby se zębów nie wybić w ciemnościach (kino) -
            ale skoro ciemności nie ma to po co podświetlać?
      • typ25 Re: Jak podswietlic schody? 01.06.07, 01:54
        Skoff to marka firmy- jak sądzę chodzi o ich lampy ledowe( w takiej kwadratowej
        oprawie...). Przykład na świetny POLSKI design. Polecam - do wnetrz nowoczesnych.
        Mozna by sie zastanowic nad oprawami umieczonymi z boku na ściance ponad
        stopniem ze zrodłem swiatła skierowanym w dół w e wnetrzu bardziej stylowym.
        jak chcesz jutro prześle Tobie linki. Jutro bo teraz ide juz spać..
        • Gość: Marek Re: Jak podswietlic schody? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 11:09
          Chetnie, juz przejrzalem stronke producenta ze 100 razy, ale wiadomo jak to
          producent zawsze pokarze ze jego produkt jest najlepszy, ja chcialbym zobaczyc
          jak to wygladac u kogos i czy faktycznie sa wszyscy zadowoleni:)) pozdrawiam
          dzieki
          (rock4@poczta.fm)
        • Gość: Madzik Re: Jak podswietlic schody? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 09.06.07, 19:38
          SKOFF to nie żadna marka, a firma która wypuściła oprawy Music Line... I to
          własnie Music Line jest marką firmy SKOFF... Co do efektów? No cóż - w
          zależności kto co lubi i co komu sie podoba - o gustach sie nie dyskutuje... Mi
          osobiście się pomysł podświetlenia schodów bardzo podoba. Przy najblizszym
          remoncie w domu mam zamiar skorzystać z tych oprawy, ale nie w schodach, bo ich
          nie mam, chcę nimi oświetlić przepokój w listwach przypodłogowych...
          • Gość: hola Re: Jak podswietlic schody? IP: *.aster.pl 09.06.07, 21:21
            my zainstalowalismy takie oświetlenie, wpuszczone w ścianę, nisko nad co 3
            schodkiem i powiem, ze wyglada to super, a poza tym swietnie i dyskretnie
            oświetla schody, nie trzeba włączać górnego światła, z którego nota bene w
            ogóle nie korzystamy....polecam!!!!!
            • Gość: zadowolony Re: Jak podswietlic schody? IP: *.eranet.pl 12.06.07, 21:51
              Kupiłem oświelenie music line skoff i jestem bardzo zadowolony.
              zainstalowałem w schodach na każdym stopniu oraz w korytarzu prowadzącym do
              łazienki.
              wygląda super!! koszt? a i owszem ale użytkowanie za darmo - licznik ani drgnie.
              widziałem to w hotelu imperium w pszczynie i stąd mój zakup.
              na www hotelu imperium są zdjęcia z ich holu i recepcji, tam mają zamontowane
              niebieskie, ja kupiłem białe.
              pozdrawiam
      • Gość: Marek Dzieki wszystkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 20:03
        Dzieki wszystkim za pomoc, porade i pomoc w podjeciu decyzji w sprawie
        oswietlenia schodow, od poniedzialku przychodzi fachowiec ktory bedzie robic
        schody a wraz z nimi oprawki SKOFF'a :) Jeszcze raz dzieki, pozdrawiam
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka