Gość: tdawid IP: 213.25.97.* 01.08.01, 13:46 Czy jest ktoś tutaj, kto będzie mieszkal na osiedlu Akacje VI, a szczególnie w bloku D. Jesli tak to niech się odezwie. Ba ja tam będę mieszkał.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Grzegorz Re: DOM DEVELOPMENT AKACJE VI IP: 195.136.95.* 01.08.01, 17:25 Witam! W marcu 2002 odbieram mieszkanie na tym osiedlu, z tym że w budynku B. Również chętnie poznam moich sąsiadów. gn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tdawid Re: DOM DEVELOPMENT AKACJE VI IP: 213.25.97.* 02.08.01, 09:56 widzę, że wszyscy z rana robia to samo czyli buszują pop internecie. witam sąsiadów z AKACJI VI. moge pocieszyć tych którzy myślą, że Nowodwory są daleko, ja od lutego br. dojeżdżam z Legionowa, więc dla mnie przeprowadzka na Nowodwory jest mile widziana. Jest tam połączenie z centrum, a jeśli ktoś ma możliwość parkowania w cemtrum to jeszcze szyciej się tam dostanie samochodem. A wiecie, że są już wstawione okna w naszych blokach........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: DOM DEVELOPMENT AKACJE VI IP: 195.136.95.* 02.08.01, 14:46 Ja dojeżdżam obecnie codziennie z Radomia do pracy w Warszawie, więc będę się cieszył chyba jeszcze bardziej. Poza tym będę dzisiaj na placu budowy, więc będę mógł przekazać wam najświeższe informacje z placu boju. gn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: DOM DEVELOPMENT AKACJE VI IP: 213.134.130.* 02.08.01, 09:22 Wita budeynek G. Może rzeczywiście jakiś klub stworzymy??? Ja do niedawna byłam bardzo zadowolona z obrotu spraw na budowie, ale (tu się powtórzę po raz trzeci) zdenerwowali mnie tym, że odmówili mi przyłączenia trzeciej fazy (zabrakło mocy). Tak sobie myślę, że jeśli będzie więcej chętnych na 3 fazę, to może ich przekonamy, żeby podłączyli więcej mocy? Bardzo bym nie chciała mieć kuchni gazowej, zależy mi bardzo na elektrycznej, więc proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: DOM DEVELOPMENT AKACJE VI IP: *.man.polbox.pl 02.08.01, 09:34 Będę mieszkał w budynku I, pocieszcie mnie, że na Nowodwory nie jest daleko i, że Modlińska nie jest zakorkowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: DOM DEVELOPMENT AKACJE VI IP: 213.134.130.* 02.08.01, 09:55 :(((( Chociaż zależy, wiesz, od punktu odniesienia. Są miejsca na ziemi, skąd tam jest blisko:))))) A co do korków, to mój kumpel tam mieszka i dojeżdża samochodem do pracy (Al. Solidarności, czyli centrum) ok. 40 minut, ale wyjeżdza po 7.00. Nie ma zatem tragedii. Ja niestety będę jeździć autobusem. Może ktoś wie ile to czasu zabiera do centrum? Pozdr. Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tdawid Re: DOM DEVELOPMENT AKACJE VI IP: 213.25.97.* 02.08.01, 09:56 To będziemy jeździć razem............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: DOM DEVELOPMENT AKACJE VI IP: *.man.polbox.pl 02.08.01, 10:15 Roakład jazdy autobusów i czas przejazdu do poszczególnych przystanków znajdziesz na stronie http://www.ztm.waw.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: DOM DEVELOPMENT AKACJE VI IP: 213.134.130.* 02.08.01, 10:43 :)))))) Pójdę na żywioł i zaryzykuję dojazdy bez wcześniejszego sprawdzenia rozkładu ;), ale dzięki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: DOM DEVELOPMENT AKACJE VI IP: *.wardynski.com.pl 02.08.01, 11:12 Tu reprezentacja bloku J. Gosię i Grzegorza już znam skądinąd, pozdrowienia dla nowej reszty. Jako rasowa pliszka pochwalę swój ogonek - Odkryta na Nowodworach to piękne, zaciszne miejsce - w życiu bym się nie zamieniła na mieszkanie w hałaśliwym i smrodliwym Centrum gdzie pracuję. To naprawdę mamy już okna? A dachy już są? I więcej mocy (czadu) dla Gosinej kuchenki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tdawid Re: DOM DEVELOPMENT AKACJE VI 02.08.01, 11:21 Są juz okna ale dachu jeszcze nie ma. Tzn. jest ale prowizoryczny zrobiony chyba przed tymi ulewami. dotyczy to budynku B i D. Tam są okna....... PYTANIE !!! Kto juz był w swoim mieszkaniu ??? Bo my juz dwa razy. Fajnie tak wejść do swojego pierwszego....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: DOM DEVELOPMENT AKACJE VI IP: *.wardynski.com.pl 02.08.01, 12:15 A czy żeby wejść do mieszkania trzeba się jakoś specjalnie umawiać z DD czy wystarczy na miejscu ładnie się uśmiechnąć do budowlańców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizi a czy Ala to Ellen? przepraszam jesli nie IP: *.sap-ag.de 02.08.01, 18:31 Gość portalu: Ala napisał(a): > A czy żeby wejść do mieszkania trzeba się jakoś specjalnie umawiać z DD czy > wystarczy na miejscu ładnie się uśmiechnąć do budowlańców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tdawid Re: a czy Ala to Ellen? przepraszam jesli nie IP: 213.25.97.* 03.08.01, 08:26 wystarczy, że będziesz tam po godzinach pracy lub w niedzielę, powiesz strażnikowi, że chcesz zobaczyć swoje mieszkano, niepostrzeżenie wręczysz mu x zł i możesz szaleć po całym osiedlu............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: do zizi. IP: *.wardynski.com.pl 03.08.01, 11:26 Ala w wydaniu oficjalnym, Ellen skora do harców. A bo co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizi a bo nic, z ciekawosci sie spytalem IP: *.sap-ag.de 03.08.01, 12:26 Gość portalu: Ala napisał(a): > Ala w wydaniu oficjalnym, Ellen skora do harców. A bo co? A co rozumiesz pod pojeciem harcow? Do kina z checia bym poszedl, ale zeby od razu harcowac... no chyba, ze kucyki chcesz krasc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizi a bo nic, z ciekawosci sie spytalem IP: *.sap-ag.de 03.08.01, 12:26 Gość portalu: Ala napisał(a): > Ala w wydaniu oficjalnym, Ellen skora do harców. A bo co? A co rozumiesz pod pojeciem harcow? Do kina z checia bym poszedl, ale zeby od razu harcowac... no chyba, ze kucyki chcesz krasc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: DOM DEVELOPMENT AKACJE VI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.01, 09:34 Ja też będę mieszkał w "G". To niesamowite, że można trochę poznać sąsiadów nie widząc ich wcześniej! Jeździmy z żoną co tydzień na budowę. Chyba teraz w naszym bloku coś robią wewnątrz, bo od ponad miesiąca kończą dach i jakoś nie mogą skończyć. Już nawet w blokach za nami zrobili dach i balustrady niektórych balkonów. Czas pokaże. Byliśmy w niedzielę wieczorem w naszym mieszkanku. Strażnik nie sugerował, że chce "dowodu wdzięczności", więc weszliśmy za darmo :)) Miałem wrażenie, że mam tyyyyyle miejsca, że rowerem można jeździć ;) Pozdrawiam Gosię i innych z "G". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: DOM DEVELOPMENT AKACJE VI IP: 195.136.95.* 03.08.01, 10:22 Obiecałem napisać o postępach budowy, więc to też czynię. Praca na budowie wre, wstawione jest już bardzo dużo okien, w dużej części budynków dachy pokryte są już blachą a jeden z budynków zaczęli ocieplać nawet styropianem. Nawet zapomniany przez DD budynek A zaczął błyskawicZnie się rozwijać. Tak więc jest OK. gn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz !!!!! STRONA WWW MIESZKAŃCÓW OSIEDLA AKACJE 6 !!!!! IP: 195.136.95.* 03.08.01, 10:29 Jestem w trakcie przygoowywania naszej strony. Zarezerwowałem nam całkiem ładny adres http://www.akacje.hg.pl Jeżeli macie jakieś pomysły, co powinno znaleźć się na tej stronie, ewentualnie jakieś zdjęcia naszego osiedla (w wersji elektronicznej) przysyłajcie to na adres akacje@hoga.pl. Pierwsza wersja strony powinna pojawić się na serwerze w ten weekend. Pozdrawiam gn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: !!!!! STRONA WWW MIESZKAŃCÓW OSIEDLA AKACJE 6 !!!!! IP: *.wardynski.com.pl 03.08.01, 11:29 Ale fajnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ts Re: DOM DEVELOPMENT AKACJE VI - dojazd do Centrum IP: 10.1.0.* / *.eo.pl 08.08.01, 12:42 Mieszkam obecnie na Akacjach II i z dojazdem jest spoko: Generalna zasada: Modlinska omijac. Na Modlinska wjezdza sie tuz przed Zeraniem (za stacja BP) i jest kilkuset metrowy odcinek do Grota, z Grota zjezdzam na Wislostrade. Do Modlinskiej dojazd jest nastepujacy: Odkryta, Nowodworska (dziury i piesi...), Mehoffera, Swiderska, Porajow, kawalek Obrazkowej, Mysliborska, Konwaliowa (chyba - generalnie tu jest lekko zamotane w lewo, w prawo, w lewo, w prawo) i Modlinska. Na Modlinskiej ciasno - ale tylko do mostu Grota. Czas ok. 8-15 minut Potem z Grota - to juz gdzie kto chce. Najgorszy okres to jesien i wiosna. W wakacje pusto, zima ludzie boja sie jezdzic :). Obecnie mi do pracy (na Solcu) z wyrzuceniem zony w okolicach metra Ratusz dojazd zajmuje 30-40 minut. Co do autobusów to do centrum: od 40-60+ minut. Najlepszy jest 518, ktory zaczyna kombinowac dopiero na tarchminie. E4 tez jest ciekawy. 509 nie polecam. Nocny tez koszmarnie kreci. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś