Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

DOM DEVELOPMENT AKACJE VI

IP: 213.25.97.* 01.08.01, 13:46
    Czy jest ktoś tutaj, kto będzie mieszkal na osiedlu Akacje VI, a szczególnie w
    bloku D. Jesli tak to niech się odezwie. Ba ja tam będę mieszkał....
    Obserwuj wątek
      • Gość: Grzegorz Re: DOM DEVELOPMENT AKACJE VI IP: 195.136.95.* 01.08.01, 17:25
        Witam! W marcu 2002 odbieram mieszkanie na tym osiedlu, z tym że w budynku B.
        Również chętnie poznam moich sąsiadów.
        gn
        • Gość: tdawid Re: DOM DEVELOPMENT AKACJE VI IP: 213.25.97.* 02.08.01, 09:56
          widzę, że wszyscy z rana robia to samo czyli buszują pop internecie.
          witam sąsiadów z AKACJI VI.
          moge pocieszyć tych którzy myślą, że Nowodwory są daleko, ja od lutego br.
          dojeżdżam z Legionowa, więc dla mnie przeprowadzka na Nowodwory jest mile
          widziana. Jest tam połączenie z centrum, a jeśli ktoś ma możliwość parkowania w
          cemtrum to jeszcze szyciej się tam dostanie samochodem.
          A wiecie, że są już wstawione okna w naszych blokach...........
          • Gość: Grzegorz Re: DOM DEVELOPMENT AKACJE VI IP: 195.136.95.* 02.08.01, 14:46
            Ja dojeżdżam obecnie codziennie z Radomia do pracy w Warszawie, więc będę się
            cieszył chyba jeszcze bardziej. Poza tym będę dzisiaj na placu budowy, więc
            będę mógł przekazać wam najświeższe informacje z placu boju.
            gn
      • Gość: gosia Re: DOM DEVELOPMENT AKACJE VI IP: 213.134.130.* 02.08.01, 09:22
        Wita budeynek G. Może rzeczywiście jakiś klub stworzymy???
        Ja do niedawna byłam bardzo zadowolona z obrotu spraw na budowie, ale (tu się
        powtórzę po raz trzeci) zdenerwowali mnie tym, że odmówili mi przyłączenia
        trzeciej fazy (zabrakło mocy). Tak sobie myślę, że jeśli będzie więcej chętnych
        na 3 fazę, to może ich przekonamy, żeby podłączyli więcej mocy? Bardzo bym nie
        chciała mieć kuchni gazowej, zależy mi bardzo na elektrycznej, więc proszę o
        pomoc.
      • Gość: Piotrek Re: DOM DEVELOPMENT AKACJE VI IP: *.man.polbox.pl 02.08.01, 09:34
        Będę mieszkał w budynku I, pocieszcie mnie, że na
        Nowodwory nie jest daleko i, że Modlińska nie jest
        zakorkowana.
        • Gość: gosia Re: DOM DEVELOPMENT AKACJE VI IP: 213.134.130.* 02.08.01, 09:55
          :(((( Chociaż zależy, wiesz, od punktu odniesienia. Są miejsca na ziemi, skąd
          tam jest blisko:)))))
          A co do korków, to mój kumpel tam mieszka i dojeżdża samochodem do pracy (Al.
          Solidarności, czyli centrum) ok. 40 minut, ale wyjeżdza po 7.00. Nie ma zatem
          tragedii. Ja niestety będę jeździć autobusem. Może ktoś wie ile to czasu
          zabiera do centrum?
          Pozdr. Gosia
          • Gość: tdawid Re: DOM DEVELOPMENT AKACJE VI IP: 213.25.97.* 02.08.01, 09:56
            To będziemy jeździć razem............
          • Gość: Piotrek Re: DOM DEVELOPMENT AKACJE VI IP: *.man.polbox.pl 02.08.01, 10:15
            Roakład jazdy autobusów i czas przejazdu do
            poszczególnych przystanków znajdziesz na stronie
            http://www.ztm.waw.pl/
            • Gość: gosia Re: DOM DEVELOPMENT AKACJE VI IP: 213.134.130.* 02.08.01, 10:43
              :)))))) Pójdę na żywioł i zaryzykuję dojazdy bez wcześniejszego sprawdzenia
              rozkładu ;), ale dzięki za info.
              • Gość: Ala Re: DOM DEVELOPMENT AKACJE VI IP: *.wardynski.com.pl 02.08.01, 11:12
                Tu reprezentacja bloku J. Gosię i Grzegorza już znam skądinąd, pozdrowienia dla
                nowej reszty.
                Jako rasowa pliszka pochwalę swój ogonek - Odkryta na Nowodworach to piękne,
                zaciszne miejsce - w życiu bym się nie zamieniła na mieszkanie w hałaśliwym i
                smrodliwym Centrum gdzie pracuję.
                To naprawdę mamy już okna? A dachy już są?

I więcej mocy (czadu) dla Gosinej kuchenki!!!
                • tdawid Re: DOM DEVELOPMENT AKACJE VI 02.08.01, 11:21
                  Są juz okna ale dachu jeszcze nie ma. Tzn. jest ale prowizoryczny zrobiony
                  chyba przed tymi ulewami. dotyczy to budynku B i D. Tam są okna.......

PYTANIE !!!

Kto juz był w swoim mieszkaniu ??? Bo my juz dwa razy. Fajnie tak wejść do
                  swojego pierwszego.......
                  • Gość: Ala Re: DOM DEVELOPMENT AKACJE VI IP: *.wardynski.com.pl 02.08.01, 12:15
                    A czy żeby wejść do mieszkania trzeba się jakoś specjalnie umawiać z DD czy
                    wystarczy na miejscu ładnie się uśmiechnąć do budowlańców?
                    • Gość: zizi a czy Ala to Ellen? przepraszam jesli nie IP: *.sap-ag.de 02.08.01, 18:31
                      Gość portalu: Ala napisał(a):

> A czy żeby wejść do mieszkania trzeba się jakoś specjalnie umawiać z DD czy
                      > wystarczy na miejscu ładnie się uśmiechnąć do budowlańców?

• Gość: tdawid Re: a czy Ala to Ellen? przepraszam jesli nie IP: 213.25.97.* 03.08.01, 08:26
                        wystarczy, że będziesz tam po godzinach pracy lub w niedzielę, powiesz
                        strażnikowi, że chcesz zobaczyć swoje mieszkano, niepostrzeżenie wręczysz mu x
                        zł i możesz szaleć po całym osiedlu............
                      • Gość: Ala Re: do zizi. IP: *.wardynski.com.pl 03.08.01, 11:26
                        Ala w wydaniu oficjalnym, Ellen skora do harców. A bo co?
                        • Gość: zizi a bo nic, z ciekawosci sie spytalem IP: *.sap-ag.de 03.08.01, 12:26

> Ala w wydaniu oficjalnym, Ellen skora do harców. A bo co?

A co rozumiesz pod pojeciem harcow?
                          Do kina z checia bym poszedl, ale zeby od razu harcowac...
                          no chyba, ze kucyki chcesz krasc...

• Gość: zizi a bo nic, z ciekawosci sie spytalem IP: *.sap-ag.de 03.08.01, 12:26

• Gość: jacek Re: DOM DEVELOPMENT AKACJE VI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.01, 09:34
                Ja też będę mieszkał w "G". To niesamowite, że można trochę poznać sąsiadów nie
                widząc ich wcześniej! Jeździmy z żoną co tydzień na budowę. Chyba teraz w
                naszym bloku coś robią wewnątrz, bo od ponad miesiąca kończą dach i jakoś nie
                mogą skończyć. Już nawet w blokach za nami zrobili dach i balustrady niektórych
                balkonów. Czas pokaże. Byliśmy w niedzielę wieczorem w naszym mieszkanku.
                Strażnik nie sugerował, że chce "dowodu wdzięczności", więc weszliśmy za
                darmo :)) Miałem wrażenie, że mam tyyyyyle miejsca, że rowerem można jeździć ;)
                Pozdrawiam Gosię i innych z "G".
                • Gość: Grzegorz Re: DOM DEVELOPMENT AKACJE VI IP: 195.136.95.* 03.08.01, 10:22
                  Obiecałem napisać o postępach budowy, więc to też czynię. Praca na budowie wre,
                  wstawione jest już bardzo dużo okien, w dużej części budynków dachy pokryte są
                  już blachą a jeden z budynków zaczęli ocieplać nawet styropianem.
                  Nawet zapomniany przez DD budynek A zaczął błyskawicZnie się rozwijać.
                  Tak więc jest OK.
                  gn
                  • Gość: Grzegorz !!!!! STRONA WWW MIESZKAŃCÓW OSIEDLA AKACJE 6 !!!!! IP: 195.136.95.* 03.08.01, 10:29
                    Jestem w trakcie przygoowywania naszej strony. Zarezerwowałem nam całkiem ładny
                    adres http://www.akacje.hg.pl
                    Jeżeli macie jakieś pomysły, co powinno znaleźć się na tej stronie, ewentualnie
                    jakieś zdjęcia naszego osiedla (w wersji elektronicznej) przysyłajcie to na
                    adres akacje@hoga.pl.
                    Pierwsza wersja strony powinna pojawić się na serwerze w ten weekend.
                    Pozdrawiam
                    gn
                    • Gość: Ala Re: !!!!! STRONA WWW MIESZKAŃCÓW OSIEDLA AKACJE 6 !!!!! IP: *.wardynski.com.pl 03.08.01, 11:29
                      Ale fajnie :-)
        • Gość: ts Re: DOM DEVELOPMENT AKACJE VI - dojazd do Centrum IP: 10.1.0.* / *.eo.pl 08.08.01, 12:42
          Mieszkam obecnie na Akacjach II i z dojazdem jest spoko:
          Generalna zasada: Modlinska omijac. Na Modlinska
          wjezdza sie tuz przed Zeraniem (za stacja BP) i jest
          kilkuset
          metrowy odcinek do Grota, z Grota zjezdzam na Wislostrade.
          Do Modlinskiej dojazd jest nastepujacy: Odkryta,
          Nowodworska (dziury i piesi...), Mehoffera, Swiderska,
          Porajow, kawalek Obrazkowej, Mysliborska, Konwaliowa
          (chyba - generalnie tu jest lekko zamotane w lewo, w
          prawo, w lewo, w prawo) i Modlinska. Na Modlinskiej
          ciasno - ale tylko do mostu Grota. Czas ok. 8-15 minut
          Potem z Grota - to juz gdzie kto chce.
          Najgorszy okres to jesien i wiosna. W wakacje pusto,
          zima ludzie boja sie jezdzic :). Obecnie mi do pracy
          (na Solcu) z wyrzuceniem zony w okolicach metra Ratusz
          dojazd zajmuje 30-40 minut.
          Co do autobusów to do centrum: od 40-60+ minut.
          Najlepszy jest 518, ktory zaczyna kombinowac dopiero
          na tarchminie. E4 tez jest ciekawy. 509 nie polecam.
          Nocny tez koszmarnie kreci.
          Tyle.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka