Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

POMOCY, PORZĄDKI

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.03, 23:07
    Od lat utrzymywałam znośny, myślę, porządek w mieszkaniu, na bieżąco da się.
    Teraz jestem w szoku, był remont całkowity mieszkania, tzn. ściany, podłogi,
    okna. Do tego doszło ocieplanie domu, wszędzie pył betonowy i drobinki
    styropianu.
    OD CZEGO ZACZĄĆ porządki, były kiedyś takie zalecenia dla gospodyni, nie wiem,
    czy zacząć od okien, może odkurzyć ten pył wapienny, wszędzie "syf", trzeba
    chyba jakoś planowo? Dodam, że mieszkanie duże, SAMA mam to uporządkować,
    ręce opadają.
    pomocy, proszę

Obserwuj wątek
      • Gość: Asia Re: POMOCY, PORZĄDKI IP: 80.51.236.* 07.09.03, 15:39
        Pozbierać co się da, odkurzyć i umyć podłogi a potem zacząć gruntownie sprzątać
        od góry w dół.
        • Gość: Mieszkanka Re: POMOCY, PORZĄDKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.03, 16:16
          Dzięki za odpowiedź,
          tak myślałam, że warto zacząć od odkurzania,tego co można odkurzyć,
          ale kiedy np. umyć okna, będzie się z nich sypało,zalepione wapnem,
          kiedy żyrandole i książki, białe od pyłu,???
          nie chcę, aby kolejna praca niweczyła to, co zostało już sprzątnięte.
          pozdrawiam
          • Gość: agami Re: POMOCY, PORZĄDKI IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 08.09.03, 09:50
            Najpierw usuń wszystkie gadżety związane z remontem: wiadra, pędzle, kuwety
            itp. Potem weź szmatę i przejedź wszystko z grubsza: podłogi, meble, ramy
            okienne itp. Potem przejdź do szczegółów. Nie wiem jaki masz odkurzacz, ale
            generalnie nie polecam na początek, bo ten sprzęt wzbija strasznie dużo kurzu.
            • Gość: zizzi Re: POMOCY, PORZĄDKI IP: *.grojec.4it.pl / 192.168.0.* 08.09.03, 13:31
              Oczywiście najpierw wszystko z grubsza.Potem jeszcze raz. I dopiero dokładnie
              zachowując zasadę od góry w dół. Podłoga na końcu.Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka