Gość: m IP: *.toya.net.pl 05.06.08, 20:06 znalazłam dom przez pośrednika podpisałam z nim umowę jako kupujący ale nie zamierzam go zakupić. natomiast kupi go moja mama. czy ona również będzie musiała zapłacić prowizję pośrednikowi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: halina Re: pośrednicy nieruchomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 20:39 tak, jesli jest to zaznaczone w umowie z posrednikiem, a zapewne jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: pośrednicy nieruchomości IP: *.gprs.plus.pl 05.06.08, 23:42 I znowu baba chce oszukac posrednika. Jezu co on ci takiego zrobil, ze nie chcesz mu placic ? Jak idziesz do fryzjera z dzieckiem, dziecko zostaje obstrzyzone to mowisz fryzjerce, ze nie bedziesz placic, bo to dziecko bylo obstrzyzone ? Niedługo pośrednik będzie miał 10 stron umowy co by go klienci nie wykiwali. A propos właśnie wygrałam proces, z pseudoklientem. Nie kupił klient z którym miałam umowę, ale jego syn. Sędzia wprost zapytała czy przekazał informację synowi i czy jego działania mały na celu uniknięcie płacenia mi prowizji. Powiedział, że to czysty przypadek :). Zaznaczam, że z klientem pracowałam około 4 miesięcy, dom nie pochodził z ofety mojej agencji, reprezentowałam tylko jego, dom miał 3 hipoteki i rozwodzących się małzonków, z tego jeden na stałe w Anglii. I przyznam się szczerze, że nie spodziewałam się, że będę musiała się po sądach włóczyć, żeby otrzymać wynagrodzenie za swoją pracę. Ludzie - jak nie chcecie korzystać z agencji to po prostu nie dzwoncie, nie przychodzcie i juz. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staraagentka Re: pośrednicy nieruchomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 16:04 Też wygrałam podobną sprawę. Najlepsze było to kiedy tatuś oświadczył przed sądem ,że nie miał wpływu na decyzję córki - 18 letniej- która kupiła za gotówkę / takie były kiedyś czasy/ mieszkanie oferowanie przez moją agencje jej ojcu.Na dalsze pytanie skąd córka miała taką kwotę odpowiedział: przecież to moje pieniądze. Czyli nie chcecie pośrednika: , nie przychodźcie, nie dzwońcie I będzie super. Odpowiedz Link Zgłoś
misia12347 Re: pośrednicy nieruchomości 11.06.08, 17:21 Chyba niedoczytaliscie. Przecież autorka postu zapytała czy jej mama RÓWNIEŻ bedzie musiała płacić pośrednikowi. Cyzli on swoją dolę dostanie. Odpowiedz Link Zgłoś