Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

DOM 100 m.- jaki całkowity koszt???

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.09, 14:17
    chciałbym wybudować dom o pow. ok. 100 m kw.
    mam działkę i - zakładam - ok. 120 tys. (to zysk ze sprzedaży mojego
    mieszkania). Zakładam oczywiście, że będą musiał dobrać kredytu.

Chodzi o dom najlepiej w technologii modułowej,
    Jaki byłby koszt wszystkiego co związane jest z taką budową???? Chodzi o
    całkowity koszt (budowa, pozwolenia, zgody, projekty, przyłącza.). Pewnie
    MACIE jakieś doświadczenia z własnych inwestycji. B. proszę o podzielenie się
    nimi.
    Obserwuj wątek
      • Gość: oki Re: DOM 100 m.- jaki całkowity koszt??? IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.09, 19:27
        warszawa - trzeba liczyc 3 tys./ m kw (skromne wykonczenie). Pozdrawiam
      • budimex_danwood Re: DOM 100 m.- jaki całkowity koszt??? 23.03.09, 14:36
        Koszt budowy domu o powierzchni ok. 110m2 może wynosić od 199800zł w stanie deweloperskim. Cena uwzględnia już zakup projektu, materiałów konstrukcyjnych oraz przygotowanie i montaż domu. Nad budową pracują doświadczone i sprawdzone ekipy fachowców.
        Dom pochodzi z oferty firmy Budimex Danwood, która posiada wieloletnie doświadczenie w budowie prefabrykowanych domów w technologii szkieletowej.
        Więcej informacji stronie www.danwood.pl
        • Gość: ps Re: DOM 100 m.- jaki całkowity koszt??? IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.09, 22:33
          ne jestem pewna, ale chyba na szkeletwoe, nie mozna kredytu wziac? Bo nie
          ubezpczaja.. a moze tylko na te z bala, kots wie?
          • Gość: Jozef Re: DOM 100 m.- jaki całkowity koszt??? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 27.03.09, 22:59
            Mozna brac kredyt na szkieletowca i ubezpieczaja i nawet bez dodatkowych kosztow.
            Ja w 2008 dalem 270 tys. za dom ok. 100 m.kw, ale wykonczenie kosztuje mnie juz
            w granicach 45 tys., a jeszcze nie koniec. Standard jest nieco wyzszy niz sredni.
        • Gość: eva Re: DOM 100 m.- jaki całkowity koszt??? IP: *.home.otenet.gr 27.03.09, 03:30
          Co wy za glupoty opowiadacie? Przestancie straszyc czlowieka?
          Jestem w trakcie budowy domu 180mkw i uwierzcie mi ze 400tys nie zamierzam
          zaplacic i nawet nie jestem tego bliska. Fundamenty od 4-10tys. produkty na dom
          (moj) 50-60tys(bele pod dach nie sa najtansze), murarz od 25-40tys.
          Moj domek zaczeto w marcu a juz pod strop stoi, nic mnie nie obchodzilo-wedlug
          umowy-nawet jednego obiadu nie ugotowalam :) Oczywiscie nikt Ci nie broni szukac
          po firmach deweloperskich i przeplacac, ale po co? to wszystko mozesz miec za
          polowe ceny,nie odmawiajac sobie komfortu i bez niepotrzebnego biegania-wszystko
          to kwestia umowy.
          • agurek1 Re: DOM 100 m.- jaki całkowity koszt??? 27.03.09, 09:50
            Firma z Lodzi, stawiaja za 1800 zl m2 stan deweloperski, bez szamba
            i pieca na ogrzewanie z bloczkow B+B. Powiedzilei mi ze w 3 miesiace
            dom stoi. Ja musze sie zmiescic w 250 tys. maksymalnie komplet do
            wprowadzenia. Co otym sadzicie)
            • Gość: kak Re: DOM 100 m.- jaki całkowity koszt??? IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.09, 19:26
              jeśli bez robocizny to tak - wy, plus bliska rodzina pomaga przy budowie.
      • viole-ta73 Re: DOM 100 m.- jaki całkowity koszt??? 29.03.09, 14:40
        poszukaj mniejszych firm,
        znajomy znalazł firmę spod zakopanego, która wybudowałą mu dom z
        bali (z ich materiałem) - wykończenie pod klucz cena 200 tys zł.
        dom o powierzchni ok 160m.
        • Gość: ha,ha,ha Re: DOM 100 m.- jaki całkowity koszt??? IP: *.eranet.pl 29.03.09, 21:22
          a ja 180m2 wybudowałam za 150,000,-. Już do zamieszkania. Tylko US nie chce mi w
          to uwierzyć. Ich kosztorys ocenił mój dom na 350 tys. i słowo daję jest to
          skromny kosztorys.
          Czasami to forum może rozbawić. Szczególnie te "fachowe" wypowiedzi.
          • Gość: monika Re: DOM 100 m.- jaki całkowity koszt??? IP: 188.33.7.* 10.04.09, 16:41
            Mam pytanie? Jak wybudowałaś ten dom? Własnymi rękami? Bo to jakoś bardzo mało.
      • Gość: iwona Re: DOM 100 m.- jaki całkowity koszt??? IP: *.chello.pl 14.04.09, 15:07
        Ja tez mam zamiar budowac dom o pow. ok. 150-160 m.- parter z
        zagospodarowanym poddaszem. Zakładam, ze 120 tys. mi wystarczy na to
        żeby postawić dom, bez tynkow zewnetrznych, dach pokryć papą i
        zamieszkać narazie tylko na dole a góre wykańczac juz w przyszlosci.
        Dodam że dach planuje zrobić najprostszy = najtańszy czyli
        dwuspadowy. Zaznaczę rónież, że fachowcom zapłacę tylko za
        postawienie chałupy a w środku hydraulike, elektryke, wykończenie
        itp. własnymi ręcami zrobię:-))))) Myślicie, że się nie zmieszczę w
        120 tys.? Chyba na materiały starczy?
        • al9 Re: DOM 100 m.- jaki całkowity koszt??? 14.04.09, 15:18
          Zakładam, ze 120 tys. mi wystarczy na to
          żeby postawić dom, bez tynkow zewnetrznych, dach pokryć papą i
          zamieszkać narazie tylko na dole
          ---------------
          jak chcesz zamieszkać bez ogrzewania, instalacji elektrycznej,
          działającej łazienki, okien, drzwi???? A to wszystko kosztuje...
          krótko mówiac - 120 nie wystarczy nawet na stan surowy zmakniety...
          Żeby zamieszkać - musisz mieć duzo, duzo więcej...
          Przemysl to jeszcze i nie rzucaj się z motyka na słońce..
          pozdrawiam
          al
          • Gość: divinar Re: DOM 100 m.- jaki całkowity koszt??? IP: *.xdsl.centertel.pl 14.04.09, 17:15
            Ja swój dom "wybudowałem" za 85 tyś zł Stan Surowy Otwarty
            Wujkowi za 75 tyś zł za stan surowy (z piwnicą), a 123 tyś z
            wykończeniem wewnątrz
            Od dwóch lat pomagam budować "obsługa inwestycji" w ten sposób
            znajomym od znajomych i biorę za to 10 tyś zł od domu a i tak im
            wszystkim się opłaca bo mam już bardzo duże upusty na materiałach w
            okolicy.
            Jak ja zobaczę kosztorys firmy budowlanej za stan zerowy (bez
            piwnicy) na kwotę 53 tyś zł to śmiać się chce!!!
            Przy „odrobinie wysiłku” można naprawdę tanio wybudować dom!
            • Gość: iwona Re: DOM 100 m.- jaki całkowity koszt??? IP: *.chello.pl 14.04.09, 23:05
              Al9 - ja pisałam o stanie surowym zamkniętym - wczytaj się. Chyba
              normalne że nie wprowadzę się bez drzwi i okien? Rzeczą oczywistą
              jest, że muszę zapłacić za doprowadzenie wszystkiego na działkę
              (jeśli nie będzie już doprowadzone), ale napisałam, że w środku całą
              instalację elektryczną, hydraulikę itp wykonamy całkowicie sami -
              więc koszt robocizny odpada... i to duży koszt. Materiały też sami
              kupimy być może z lekkim upustem po znajomości.

Divinar- mi też chce się śmiać z tych cen, bo przeliczając te
              wszystkie kosztorysy profesjonalnych firm, to naprawdę można dostać
              palpitacji serca. Jeszcze niedawno znajoma budowała 160m dom i jakaś
              ekipa krzyknęła jej za wybudowanie 45 tys. Po dalszych
              poszukiwaniach znaleźli za 15 tys :-) Różnica jest...
              Divinar, a może budujesz w okolicach Warszawy? :-))))))))
              • Gość: ja Re: DOM 100 m.- jaki całkowity koszt??? IP: *.cdma.centertel.pl 15.04.09, 08:50
                Iwona, 150 tys zł to ja wydałam na sam remont domu 120 m (kupiłam
                dom z 1981 roku). Dom był remontowany zarówno wewnątrz jak i na
                zewnątrz. A własnymi ręcami :D to można się jedynie podrapać
                po....... Do prac, które chcesz wykonać sama potrzebne są narzędzia,
                które też kosztują, chyba, że będziesz pożyczać na tzw wieczne
                oddanie :D. Jak zaczniesz budować to zrozumiesz wszystko. Al ma w
                tym przypadku rację.
                • Gość: iwona Re: DOM 100 m.- jaki całkowity koszt??? IP: *.chello.pl 15.04.09, 15:10
                  Po pierwsze to remont starego domu napewno wychodzi dużo drożej niż
                  wykańczanie od podstaw. O jakich "narzędziach" ty piszesz? Nie
                  tynkując domu to co jest potrzebne? Może mnie oświecisz?
                  Ci wszyscy co piszą o kosmicznych kwotach - powiedzcie mi jaki koszt
                  jest samych materiałów (dom z pustaka) na chatę 160 metrową???
                  Chcąc zrobić najtaniej - standardowe okna, zwykłe grzejniki,
                  średniej jakości piec, bez tynków, dach dwuspadowy - może
                  3 "kukułki" - pokryty papą. Wykończenia czyli mebli, farb, podłóg
                  nie liczcie. Powiedzcie mi samą średnią kwotę materiałów, bo do tej
                  pory nie kumam tych waszych cen????????
              • Gość: al9 po co opowiadać skoro pytajacy wie lepiej? IP: *.teleton.pl 15.04.09, 09:26
                Al9 - ja pisałam o stanie surowym zamkniętym - wczytaj się. Chyba
                normalne że nie wprowadzę się bez drzwi i okien?
                ---------
                to fajnie ze sie nie wprowadzisz bez drzwi i okien
                krótko mówiąc - bujasz w obłokach
                NIE MA ŻADNYCH szans, żebys się zmieściła w załozonym budżecie..
                Ale to rzecz jasna Twój problem
                papa
                al
                • Gość: iwona Re: po co opowiadać skoro pytajacy wie lepiej? IP: *.chello.pl 15.04.09, 15:17
                  i nie chodzi o to, że wiem lepiej, bo wcale tak nie jest. Wkurza
                  mnie tylko to że piszecie tu o kosmicznych kwotach. Być może
                  udzielają się tu najbogatsi, co to domy niemal ze złota sobie budują
                  i zamawiają tzw. ekipy profesjonalne i płacą im grube tysiące bo nie
                  wierzą w możliwości tzw. pana Janka i pana Stasia co to niekiedy
                  okazują się lepszymi fachowcami niż ci "profesjonaliści" wzięci
                  razem do kupy. Was może stać na zrobienie domu od A do Z. Mnie
                  niestety nie. I albo z przyczyn finansowych zdecyduję się na
                  początku mieszkać na dole w jednym pokoju i za 3 lata zrobić sobie
                  sypialnie na gorze, albo całe życie będę gnić w mieszniu w bloku.
                  • Gość: al9 iwona ty sie powinnaś wyluzować IP: *.teleton.pl 15.04.09, 16:06
                    po co ta agresja?
                    pytasz - dostajesz odpowiedzi
                    Nie podobaja Ci się - ok - Twoja sprawa..
                    Ale Twoje komentarze sa niegrzeczne - raz
                    I bez sensu - bo jeszcze NIE zweryfikowałaś swoci wyobrażeń z
                    rzeczywistością.. Wybudujesz - zmieścisz się w budżecie - będziesz
                    robic kometarze.. Na razie mamy zdezrzenie Twoich projekcji o cenach
                    i budżecie - z opiniami ludzi którzy cos zbudowali czy budują...

Luzu więcej i optymizmu - bo żyłka Ci pęknie....
                    I nie skończysz budowy..
                    Czuj duch i uśmiechu dużo :-)
                    al
                    • Gość: iwona Re: iwona ty sie powinnaś wyluzować IP: *.chello.pl 15.04.09, 23:12
                      al9 - wyluzowałam, spoko.
                      ps. wcale nie byłam i nie jestem niegrzeczna.
                      • Gość: ja Re: iwona ty sie powinnaś wyluzować IP: *.cdma.centertel.pl 16.04.09, 10:28
                        Remont domu jest niestety dużo tańszy niż budowa od podstaw. Masz
                        już gotowe mury, fundament, stropy. Przy budowie od podstaw musisz
                        te mury postawić, wylać fundament i stropy.
                        Nie wiesz jakie narzędzia są potrzebna do budowy domu, a chcesz sama
                        dom budować? Przejedź się na pierwszą lepszą budowę i zobaczysz co
                        ci będzie potrzebne.
                        Piec i grzejniki muszą być odpowiednio dobrane do wielkości
                        powierzchni, jaką chcesz ogrzewać i nie ma co oszczędzać wybierając
                        najtańsze, bo zimą skostniejesz.
                        Tak tak z pwenością wybudujesz dom 150-160mkw za 120tys zł. Cieszysz
                        się teraz?
                        To buduj!
                        I jesteś niegrzeczna, al dobrze zauważył.
                        • Gość: aśka Re: iwona ty sie powinnaś wyluzować IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.04.09, 13:22
                          Dom 150 - 160 metrów za 120000 ??? HAHAHAHAHAHAHA to się uśmiałam.
                          Żeby to nie było tak jak z takim jednym, co kupił rok temu, dom na
                          wsi, gotowy do zamieszkania za 20000 zł. Facet był tak napalony na
                          własny dom (mieszkał na jakimś nieciekawym osiedlu w bloku) że
                          połaszczył się na tą niską cenę i nie obejrzał dokładnie domu z
                          drugiej strony, bo tam było pole zaorane i koszmarne błoto. Klasnął
                          w ręce, podskoczył w górę z radości, że mu się taka okazja trafia i
                          podpisał szybciutko akt warunkowy u notariusza, wpłacił
                          sprzedającemu zadatek i czekał tylko na odpowiedź z agencji
                          rolnictwa. W między czasie rozpowiedział wszystkim w koło, że na
                          wsi, dalej od miasta, to można kupić całkiem dobry dom, już z
                          podciągniętymi mediami, a nawet z glazurą na ścianach za jedyne
                          20000zł. Trochę później, czyli jakiś czas po podpisaniu ostatecznego
                          aktu u notariusza, wsród tych samych znajomych zaczeła krążyć
                          informacja, że ten dom to nie miał dachu od strony tego zaoranego
                          pola, bo dach ze starości się rozsypał. Media to odłączony prąd i
                          woda, ale ze studni, a studnia w takim stanie, że lepiej nie mówić,
                          glazura owszem była na jednej ściance w kuchni, ale stara i do
                          skucia, bo cały dom nadawał się do kapitalnego remontu, a jeszcze
                          lepiej by było, gdyby został zburzony i postawiony nowy, bo to był
                          dom jeszcze przedwojenny i pustak się już sypał.
                          • Gość: iwona Re: iwona ty sie powinnaś wyluzować IP: *.chello.pl 16.04.09, 22:24
                            tiaaaaa
                            • Gość: Wybudowany Re: iwona ty sie powinnaś wyluzować IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.09, 12:51
                              "dom o pow. ok. 150-160 m. (...) Zakładam, ze 120 tys. mi wystarczy na to
                              żeby postawić dom(...) i zamieszkać narazie tylko na dole"

W jakim rejonie kraju się budujesz? Cena o której piszesz jest dla mnie
                              absurdalna. Ale o tym pewne będziesz musiała się sama przekonać.
                              Zwróć uwagę na to, że jak nie wykończysz domu to jak go będziesz ocieplać?
                              Poddasze musisz ocieplić, z zewnątrz musisz położyć styropian ...
                              To wszystko za 120 tys. na 150-160 m. Brak słów.
                              • Gość: Wybudowany Re: iwona ty sie powinnaś wyluzować IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.09, 12:58
                                "...pana Janka i pana Stasia co to niekiedy
                                okazują się lepszymi fachowcami niż ci "profesjonaliści" wzięci
                                razem do kupy..."

Jeżeli można. Popełniasz fundamentalny błąd. Do budowy należy wziąć firmę, z
                                którą podpiszesz umowę i od której będziesz mogła cokolwiek egzekwować.

• Gość: iwona Re: iwona ty sie powinnaś wyluzować IP: *.chello.pl 17.04.09, 14:10
                                  jak narazie nikt mi nie odpisuje na pytanie które zadałam... Za co
                                  mam tyle płacić? Za materiał? Robociznę? Będę budować się w
                                  okolicach Warszawy. Dziwię się że piszecie "to nie jest tanie", "nie
                                  uda się, bo wszystko kosztuje", "daruj sobie, bo nie wystarczy ci
                                  kasy"..... tylko nikt nie pisze ile za co... Niedługo udaję się do
                                  tzw. "eksperta". Zobaczymy jakie wyliczenia on mi przedstawi. paaa
                                  • Gość: ala Re: iwona ty sie powinnaś wyluzować IP: *.gprs.plus.pl 18.04.09, 22:39
                                    Budowaliśmy dom w 2007 roku, koszt całkowity z wyposażeniem to 500 tysięcy (bez
                                    ceny działki - 250 tysięcy), blisko Gdańska.
                                    • Gość: pp Re: iwona ty sie powinnaś wyluzować IP: *.nokia.com 22.04.09, 13:06
                                      Ja zbudowałem w 2001 roku dom koszy ok 350 tyś plus 100 tyś działka - Gdańsk Osowa. Teraz też bede chciał budować w okolicach Wa-wy i przeznaczam 700 tyś z działka - zobaczymy czy się zmieszczę
                                      • Gość: hm Re: iwona ty sie powinnaś wyluzować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 22:59
                                        zależy co to dla Ciebie okolica...
              • Gość: divinar Re: DOM 100 m.- jaki całkowity koszt??? IP: *.cdma.centertel.pl 13.05.09, 17:28
                nie pomagam w budowie w warszawie ale moge ci zrobić wycene wg
                której możesz się kierować i pare rad :) jak co to napisz na
                divinar@divinar.pl
                • Gość: xyz Re: DOM 100 m.- jaki całkowity koszt??? IP: 193.43.77.* 03.06.09, 13:15
                  kumpel buduje dom ok 100m2 w rudzie slaskiej
                  parterówka, postawione sciany, wstawione okna, garaż, dach (konstrukcja +
                  dachówka) ale bez montazu - wyszło ok 120tys bez robocizny bo jest murazem +
                  pomoc rodziny.
                  za robocizne trzeba by dac ze 40-50tys
            • Gość: optymista-realista Re: DOM 100 m.- jaki całkowity koszt??? IP: *.cable.ubr05.hari.blueyonder.co.uk 09.06.09, 19:00
              Ja tez uwazam ze dom mozna wybudowac za pieniadze rzedu 150 tys,
              jesli bierzemy do budowy firme to moze sie okazac ze koszt bedzie
              nawet ze 3 razy wiekszy , koszt materialow wcale nie jest taki duzy
              a robocizna moga sie zajac znajomi fachowcy a nie drogie firmy
              ktorych specjalnoscia jest nic wiecej jak ZDZIERSTWO - byle jak
              najwiecej sie nachapac - bo jak kts buduje dom to trzeba z niego
              zedrzec bo na pewno jest bogaty i sra pieniedzmi.
              • Gość: al9 ludzie ale bredzicie IP: 213.136.237.* 10.06.09, 11:06
                znajomi fachowcy?
                znajomy hydraulik zamiast wziąć 20 tys ile weżmie?
                5 tys?
                za darmo pracował będzie? I bedzie dopłacać do materiałów..
                koszt budowy domu to nie tylko robocizna
                kosztuja pompy, rury, piece, cegły, cement, dachówki
                Ok, masz znajomego hydraulika
                Elektryka też?
                Murarza? Cieślę? dostawce okien? sprzedawcę ogrodzeń?
                Walnijcie sie w te durne łby i nie oszukujcie ludzi!!!!

za 150 mozna postawić duzy garaż
                albo domek letniskowy
                ABSOLUTNIE nie starczy nawet na mały dom
                al
                • Gość: mona Re: ludzie ale bredzicie IP: *.cdma.centertel.pl 10.06.09, 13:53
                  Podejrzewam, że ktoś bardzo chce kupić dom, tylko nie ma na to kasy.
                  Postanowił więc popisać na forum jak, to tanio można wybudować dom i
                  liczy na spadki cen. NIEDOCZEKANIE wasze, nikt domu do zamieszkania
                  za półdarmo nie odda. Zacznijcie się budować. Może wam te grosze
                  starczą na wybudowanie komfortowej rezydecji, a może 150tys starczy
                  nie tylko na postawienie domu, ale jeszcze na kupno dużej działki
                  najlepiej w mieście?
                  Normalnie nie wiem śmiać się, czy współczuć tym dziwnym ludzim?
                  • evil-minded Re: ludzie ale bredzicie 10.06.09, 17:11
                    0Na zdrowy rozum, gdyby dało się dom wybudować za 150tys, to kto normalny by
                    kupował za dwa razy tyle 60 metrowe mieszkanie w bloku i jeszcze pakował 50 tys
                    dodatkowo w jego wykończenie!? Wszyscy by domy budowali i zabrakło by na nie
                    miejsca.
                    Nie rozumiem, nie lepiej spokojnie mieszkać sobie w bloku, żyć normalnie niż
                    łudzić się, ze za 120tys dom się wybuduje i potem przekonać się, że zwyczajnie
                    jest to niemożliwe? Budowanie z taniochy jest głupotą. Idiotyzmem jest pakowanie
                    się w wieloletnią budowę domu, gdzie jeden kredyt drugi pogania.
                    Rozbraja mnie też ta naiwna wiara, że "znajomy" majster za półdarmo coś zrobi.
                    Ludzie! Do dobrych majstrów ustawiają się kolejki i żaden charytatywnie działać
                    nie będzie, bo nie jest frajerem. No chyba że jest ostatnim partaczem, to wtedy
                    jest szansa, że tanio weźmie.
                    Ludzie faktycznie mają blade pojęcie o tym, co ile kosztuje. Albo szukanie
                    jeleni po rodzinie, którzy za darmochę robotę odwalą. Chcielibyście poświęcać
                    czas, żeby komuś za symboliczny obiad i kawę dom stawiać?

Zarabiaja ludzie 3 tys i myślą, że świat zawojują, a najpierw hacjendę postawią
                    za 120 tys.

Nie każdego stać na dom, podoba nam się to czy nie. Proste.
                • Gość: Dom Najtaniej Re: ludzie ale bredzicie IP: *.torun.mm.pl 14.06.09, 17:06
                  Naprawdę dostępny dom. Całoroczny dom mieszkalny. Tani, ciepły, cichy, przytulny.

No i szybki w budowie, gdyż nasze hasło - miesiąc i mieszkasz! Nie jest li tylko
                  hasłem

MIESIĄC... i MIESZKASZ

to najprawdziwszy fakt!, tak to u nas wygląda RZECZYWIŚCIE i do tego jeszcze
                  najtaniej, a NAJTANIEJ, bo najprościej. CENA BUDOWY DOMU w paczce już od 44 000 PLN!

Te możliwości daje amerykańska technologia modułowa. Skoro w Ameryce buduje się
                  w 80% przynajmniej w tej właśnie technologii, można uznać, ze gdyby istniała
                  inna bardziej ekonomiczna, Amerykanie budowaliby w tamtej. Ale budują w tej, bo
                  nie tylko taniej - ale
                  i EKONOMICZNIE.

www.domnajtaniej.pl/
                • Gość: Modulo Quick Modulo Quick IP: *.torun.mm.pl 14.06.09, 17:10
                  Buduj swój upragniony Dom /Budynek/ w technologii Modułowej "MODULO-QUICK®"

Domy jednorodzinne - całoroczne
                  (kalkulacja ustalona w oparciu o pow. domu minimum 100m2)
                  od 2350 zł/m2 netto + podatek VAT.

Dom mieszkalny 100-150m2może stanąć od momentu zamówienia do 30 dni roboczych, w
                  tym na placu budowy - działce Inwestora - od 3 do 10 dni.

Ponieważ i dla Nas ważne są Twoje ciężko zaoszczędzone pieniądze.

otrzymujesz dom kompletny, gotowy do natychmiastowego zamieszkania, który będzie
                  służył Tobie i następnym pokoleniom. Trwałość takiej inwestycji obliczona jest
                  na minimum trzy pokolenia.

www.modulo-quick.pl
                • Gość: Bumati Dom w Cenie mieszkania IP: *.torun.mm.pl 14.06.09, 17:18
                  Każdy z obiektów Bumati to oferta dla ludzi, dla których liczy się komfort i wygoda.

Najnowsze rozwiązania techniczne i nowoczesna architektura spełniają oczekiwania
                  najbardziej wymagających.

Bumati to idealne rozwiązanie dla osób, które nie chcą tracić czasu ani energii
                  na projektowanie i tradycyjną budowę domu ponieważ to mogłoby zaburzyć ich
                  dotychczasowy tryb życia i narazić na stres.

Bumati jest odpowiedzią na natychmiastową potrzebę zabezpieczenia ekskluzywnej,
                  ekologicznej przestrzeni o nieprzeciętnej estetyce XXI wieku.

Obiekty Bumati składają się z tzw. modułów przestrzennych - prostopadłościanów
                  wymiarami przypominającymi nadwozie wielkiego samochodu ciężarowego.

Moduły przestrzenne są elementami wykonywanymi łącznie z elewacjami, stolarką
                  okienną i drzwiową oraz instalacjami: wodną, kanalizacyjną, elektryczną i
                  ogrzewaniem w zakładzie produkcyjnym.

Moduły przestrzenne w całości transportowane są na plac budowy platformami
                  samochodowymi i tam przy pomocy dźwigu zdejmowane i odpowiednio posadawiane.

www.buma.com.pl
          • Gość: szczecin Re: DOM 100 m.- jaki całkowity koszt??? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.06.09, 23:47
            wlasnie koncze budowe domu 200 m2 za calosc z wykonczeniem do
            zamieszkania 250 tys.,trzeba tylko unikac super fachowcow i extra
            firm,pojezdzic po hurtowniach ponegocjowac i unikac castoramy itp
            tanich sklepow.
            • Gość: al9 Re: DOM 100 m.- jaki całkowity koszt??? IP: 213.136.237.* 19.06.09, 10:08
              wlasnie koncze budowe domu 200 m2 za calosc z wykonczeniem do
              zamieszkania 250 tys
              ----------
              nie wierzę ci
              profesjonalny developer ma koszty w granicach 2000 zł za m2
              a jego rabaty są większe niz twoje, za robocizne tez płaci mniej...
              110m2 bliźniak w standardzie developerskim to koszt ok 220-300 tys.
              BEZ działki..
              kłamiesz
              al
      • pluteq kosztorysy są dostępne w serwisach z projektami 15.06.09, 11:33
        Proponuje żebyś znalazł interesujący Cie projekt wraz z kosztorysem.

Wiele serwisów udostępnia kosztorysy na stronach www - np.:
        www.domeria.pl/projekty-domow/knHunkSqsid/id/14524/batuta/prezentacja.html
        (przy śwince masz 'koszty dostępne po zalogowaniu').

Tak jest w wielu serwisach. Daje to 'wyjściową' wiedze nt. kosztów budowy. I tak koszty ostateczne zależą:
        - wybranych materiałów
        - umiejętności negocjacji przy zakupie materiałów
        - wyborze ekipy (odległość, solidnosć, cena)
        itd.
      • Gość: bzded Re: DOM 100 m.- jaki całkowity koszt??? IP: 85.128.109.* 17.06.09, 20:05

przeczytaj sobie to :
        forum.gazeta.pl/forum/w,25,39271506,39380417,Re_Gotowy_projekt_Co_dalej_.html
        i wyciągnij odpowiednie wnioski
      • pluteq Re: DOM 100 m.- jaki całkowity koszt??? 24.06.09, 11:52
        Cześć,

wejdz sobie np tutaj:
        www.domeria.pl/projekty-domow/kqFkeqFZsid/jednorodzinne/pow/0-120/12ppg/lista.html?pg=15
        i przeglądnij kosztorysy. Wiele serwisów publikuje kosztorysy i udostępnia je za free (po zarejestrowaniu).

Pzdr, ŁP
        • justa_m1 Re: DOM 100 m.- jaki całkowity koszt??? 24.06.09, 14:24
          Konczymy budowe domu 120 mkw w technologii szkieletowej w cenie 210 tys. ale
          mysle ze z projektem pozwoleniami itp. to tak 250 tys. Sam dom w tej cenie
          obejmuje stan z oknami ścianami drzwiami ( z własniej kieszeni ), stan
          zamkniety.Polecam mam namiary na ekipe ktora konczy moj dom, sa jak najb. ok.
          • deryl84 Re: DOM 100 m.- jaki całkowity koszt??? 11.08.09, 11:36
            Projekty domów szkieletowych i ich ceny znalazłem na stronie.
            www.szkieletowi.pl
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka