Forum   1958

1958

(32 wyniki)
  • 6 lutego 1958 roku w katastrofie lotniczej w Monachium zginęły 23 osoby, w tym ośmiu piłkarzy Manchesteru United. Bobby Charlton i Matt Busby przeżyli, chociaż byli o krok od śmierci. Była to jedna z największych katastrof w historii futbolu. Czarterowy samolot z 43 osobami na pokładzie, wracał z Belgradu do Manchesteru. Atmosfera była wspaniała. Kilka godzin wcześniej Manchester Utd. zremisował w Belgradzie z Crveną Zvezdą 3:3, zapewniając sobie miejsce w półfinale rozgrywek o Puchar Mis...
  • "6 lutego 1958 roku w katastrofie lotniczej w Monachium zginęły 23 osoby, w tym ośmiu piłkarzy Manchesteru United. Bobby Charlton i Matt Busby przeżyli, chociaż ich życie wisiało na włosku. Była to jedna z największych katastrof w historii futbolu. Czarterowy samolot Elizabethan – Lord Burghley z 43 osobami na pokładzie, wracał z Belgradu do Manchesteru. Atmosfera była wspaniała. Kilka godzin wcześniej Manchester Utd zremisował z Crveną Zvezdą 3:3, zapewniając sobie miej...
  • Tytuły czasopism 1945-1958 Zamieszcze całe tytuły , które w żródłach często używane sa jako skróty, dla łatwiejszego rozszyfrowania i odszukania materiału. "Arkona" - tygodnik Budgoszcz "Bellona" - miesięcznik Łódź, Warszawa "Biulet. Hist. Szt." - Biuletyn Historii Sztuki, kwartalnik, Warszawa. "Druż." - Drużyna, miesięcznik Warszawa "Dziś i Jutro" - tygodnik Warszawa "Głos Ludu" - dziennik Warszawa "Głos Naucz." - Głos Nauczycielski, tygodnik Warszawa "Głos Olszt." - Głos Olszty...
  • Kto pamięta ten film? www.youtube.com/watch?v=Xk8RsigxvlE
  • Po przerwie wakacyjnej warto wrócić do tematu zaczętego na wiosnę . Dziś rok 1958. Zapraszam do wpisywania swoich zapamiętanych chwil i przeżyć. Rok wydarzeń rodzinnych . Mój wujek , biorąc przykład z mojej mamy , postanowił powiększyć rodzinę . Na horyzoncie spotkań rodzinnych pojawiła się dziewczynka , odmiana dla męskich małych oczu . Nie zajęła zbyt dużo mojego czasu , natomiast ciocia ( osoba która na moje życie miała wpływ ogromny ) , która ją przypchała, któregoś dnia, w bard...
  • Suski może pochwalić się członkostwem w Światowym Związku Żołnierzy Armii Krajowej, mimo że z racji roku urodzenia (1958) bohaterskiej walki żołnierzy AK nie może pamiętać nawet z kołyski. ale co tam -on prawy i sprawiedliwy a u nich wszystko jest możliwe .
  • Witam Mój ojciec będzie obchodził 50te urodziny w połowie maja. Chciałbym mu kupić wino z jego rocznika. Poszukuję dobrego sklepu na terenie Poznania w którym mógłbym je nabyć. Byłbym bardzo wdzięczny za informację. Jeżeli macie sugestie odnośnie marki wina i w związku z tym związanej kwoty pieniężnej, którą mam zamiar przeznaczyć to jest to około 1000 zł. Z góry dziękuję. M.
  • Z numeru PESEL wynika, że było nas 4.719 osób . Ja jestem z Wrocławia .
  • Był "wielki".Pomimo różnych opowiadań o nim był największym. Presley przy nim to chłopiec.
  • czy jest tutaj ktos kto sie urodzil w 1958 roku?
  • Rok 1958(40)

Co było najciekawsze w Szczecinie w 1958 roku (tak poza gazetowo). Czym żyli ludzie na co dzień, o czym plotkowali, co było modne, czego słuchali w radio, gdzie w Szczecinie chodzono na dancingi w środowskach marynarskich, gdzie sie spzredawało marynarski biznes, co przywozono. Jaki były określenia na "topie". itp. jakie palono powszechnie papierosy, jakie były modne fryzury, ubrania itp. Jak spędzano wolny czas, itp. Kończę beletryzować pamiętnik kapitana ż.w. z tego okresu i bra...
  • Do korekty granicy 1.03.1958 Harrachow leżał w Polsce i nosił nazwę Tkacze Śląskie. Wiedzieliście o tym ?
  • Urodzilam sie w Elku, i chcialabym miec jakis kontakt z osobami z ktorymi chodzilam do podstawowej. Tylko przez 3 lata.... potem wyjechalam do Warszawy... i w swiat ..rocznik 1958. Naswiska tych osob, :M. Sadowski, D. Bromirska, J.Tynecka. Jesli oczywiscie dyskretnie morzecie pomoc mi.... z gory dzieki
  • Poszukuje silnika oraz skrzyni biegow do Merca300,r.1958!!!!Ademauer,model silnika 189!!! Osoby majace jakikolwiek informacje(adresy,maila,numry tel itd)bardzo prosze o kontakt!!! PILNE
  • Let us hurry to love others; they go away so quickly. Rev. J. Twardowski So you are leaving us... We have to accept this harsh fate that is taking you from us so early. I will always believe that this time of 45 years in which you lived with us was much too short. From your childhood you were a traveler, even when you had very little money in your pocket. When you were 19, you traveled with me, your sister Anna, with only $150 in our pockets. We hitch hicked all over the Wes...
  • Czy istnieją tacy,jeśli tak to ,Pozdrawiam.
  • wino pilnie kupię pomożecie? wino rocznik 1958 jestem z Krakowa,musze je mieć na przyszły czwartek? czy to wogóle jest możliwe?
  • Chodzi mi o plan dołączony do GW w zeszły piatek. Mnie nie było w Poznaniu, a pani w kiosku, która miała mi odłożyc egzemplarz, zrobiła w poniedziałek dość głupia minę. Jeśli ktoś z was ma ten plan, a nie potrzebuje go, chętnie odkupie. Pozdrawiam!
  • Aleksiej II Ruediger dziś przeniósł się na Łono Abrahama.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?