Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Walter Meble

IP: 217.153.48.* 28.01.02, 15:40
    Jestem ciekawa, jakie są Wasze opinie na temat mebli i artykułów wyposażenia
    wnętrz z tego salonu?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Ala Re: Walter Meble IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.02, 16:09
        Dno kompletne. To jakis skansen albo magazyn rzeczy, ktorych wstawiac sie do
        domu nie powinno.A jak drogo!! Dobre strony??Bardzo docenilam ikea do ktorej
        teraz chodze jak do starej przyjaciolki.
        mebelki w waltezre kojarza mi sie z tymi ktore ogladalam w latach 80-tych w
        niemieckich katalogach. Wtedy to robilo wrazenie. Ale to bylo 20 lat temu.
        • Gość: Jola Re: Walter Meble IP: 158.66.46.* 29.01.02, 09:41
          Nie można tak autorytatywnie twierdzić, iż wszystkie meble w Walterze są denne,
          uważam, że jest z czego wybierać. Znajduje się tam bardziej zróżnicowany
          stylowo asortyment, taki na każdy gust. Niestety nie można tego samego
          powiedzieć o salonach IKEA. To, że nasze upodobania się zmieniają, normalna
          rzecz. Niestety doświadczyłam na sobie. W małym mieszkanku, w bloku, trudno
          ustawiać stare, gdańskie meble, skórzane sofy i fotele. Swojego czasu, sama
          namówiłam mamę na wyrzucenie tych "starych gratów", wierzcie mi, teraz serce mi
          pęka.
          IKEA nie jest moim ulubionym salonem.
          • Gość: Wacek Re: Walter Meble IP: 195.205.132.* 29.01.02, 09:47
            Co nie zmienia faktu, ze Walter Meble, to meblowy Mc Donald za duże pieniądze
            przelewane zresztą na konto zagranicznej firmy zwiększając u nas bezrobocie
            itp. itd.

Wacek
            • Gość: Ala Re: Walter Meble IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.02, 11:24
              stwierdzam autorytatywnie-stylowo DNO.
              a ikea nie musi ci sie podobac rzecz gustu oczywiscie. ale stylowo to
              przynajmniej ktos ma to na uwadze. przyznaje ze w waltezrz mozna cos znalezc
              skoro taki 'styl' w polskich domach dominuje. NIESTETY. w moim oczywiscie nie-
              NIGDY!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: AlaO Re: Walter Meble IP: *.man.polbox.pl 29.01.02, 12:07
                Ciekawa jestem opinii na temat projektów kuchni u Walter'a. Czy uważacie, że są
                za drogie lub mają nieciekawe rozwiązania. Ja planuję kupno takiej kuchni, gdyż
                oferta zagospodarowania średniej wielkości kuchni Waltera to najlepsze co
                widziałam do tej pory na naszym rynku + 5 lat gwarancji. Może macie jakieś
                lepsze alternatywy?
      • Gość: Grzesiek Re: Walter Meble IP: *.iie.org.mx 29.01.02, 12:10
        cześć,

chciałbym sie krótko odnieśc do wypowiedzi umieszczonych powyżej.
        dotyczy to wszelkich pytań dotyczących kupowania mebli, samochodów, mieszkań
        itd.
        Można sobie wyobrazic sytuację, że zamierzałaś kupić coś w Walterze (pewnie coś
        co Ci się podobało), ale na wszelki wypadek zadałaś pytanie na forum. I co ?
        Okazuje się, że twój punkt widzenia jest błędny. Stylowe dno.
        Nie wnikam w to czy tak jest naprawdę, ale uczestniczę w kilku grupach i
        stwierdzam, że najbardziej bezsensowne pytania to właśnie takie jak Twoje.
        Koleżanka, która uważa Waltera za stylowe dno, być może jeździ Tico, który z
        kolei zdaniem wielu jest dnem motoryzacyjnym, mieszka w miejscu, gdzie nikt
        inny nie chciałby mieszkać itd. Przy okazji istnieje tu wątek, gdzie IKEA jest
        opisana jako dno !
        O co mi chodzi.
        Opierajcie się na własnych sądach, macie chyba własne pojęcie o stylu.
        Styl przedstawiany w wielu pismach jako topowy to obdrapane drzwi do sypialni
        (jakie za darmo wyrzuciła z domu niedawno moja teściowa) albo krzesła z
        zardzewiałych kątowników powleczone sparciałym płótnem.Opinie są ważne na temat
        wytrzymałości mebla, obsługi sklepu, cen (też nie do końca, bo dla kogoś kto ma
        do wydania 1000 zł na kuchnię, każdy ze sklepów jest drogi).

Pozdrawiam

Grzesiek
        • Gość: Ala Re: Walter Meble IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.02, 16:53
          do tico to ja nie wsiadam.
          istnieja kanony piekna w sztuce i niestety czu to sie komus podoba czy nie to
          zaprezentowane tam meble nie spelniaja wymagan tych kanonow. nie przedluzajac-
          smietnik.ja zreszta w wielu innych miejscach. ale spoko polacy i tak to kupią.
          • Gość: Aga Re: Walter Meble IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 29.01.02, 17:23
            Alu!
            Mam wrazenie, ze dyskusja jest bezzasadna. GUSTY nie podlegaja dyskusji - tak
            mowi rzymskie przyslowie. To czesc naszego indywiduum i wszelka krytyka tego
            nie zmienisz. Dopoki sa klienci Waltera dopoty on bedzie istnial i prosperowal.
            Owszem szanujace sie firmy powinny dbac o wzornictwo, ale to kwestia ich wyboru
            strategii.

Agata
      • Gość: J Re: Walter Meble IP: 10.10.11.* 29.01.02, 17:18
        A niby co i gdzie mają kupować. Nie wszystkich stać na drogie, niepowtarzalne
        meble. A te robione na zamówienie też do tanich nie należą. Wnioskuję z Twojej
        wypowiedzi Alu, że wszyscy ci, którzy kupują w polskich sklepach tanie meble,
        to chodzące bezguścia. Nie można wszystkich mierzyć jedną miarą. Może nie
        wszyscy mają gust, ale mają inne swoje zalety. Nie wrzucaj więc wszystkich do
        jednego worka.
        Pozdrawiam
        • Gość: Kazik Re: Walter Meble IP: *.pl 29.01.02, 20:59
          Niiedawno temu chciałem kupić wersalkę i 2 fotele w cenie do 2500 zl. Odwiedziłem wiele sklepów
          meblowych. Nie jestem ani amatorem awangardy (krzesło z zardzewiałych katowników) ani
          amatorem tandety (Ikea). W końcu meble kupiłem w Walter. Uznałem, że tak bedzie najoptymalniej
          ze względu na cene, wzornictwo i jakosc.
          • Gość: Kajtek Re: Walter Meble IP: *.acn.waw.pl 29.01.02, 21:18
            Powiem szczerze, ze Ala chyba ma w ogole bardzo slabe
            pojecie o wyposazeniu wnetrz. Albo smie podejrzewac, ze
            kieruje sie, jak tu juz ktos nadmienil, moda z gazetek
            i nie ma po prostu wlasnego zdania. No to zycze
            szczescia. bedzie miala pecha jak za rok zmieni sie
            moda. Ale to jej bol
            Wracajac do tematu, musze powiedziec, ze ostatnio
            wlasnie zakupilam meble w Walterze. Sa to niby komody,
            ale nieco wyzsze oraz swietny stolik po telewizor.
            Obsluga bylam mile zaskoczona. Wszystko dopiete na
            ostatni guzik. W przeciwienstwie do naszych polskich
            sklepow np. pt. EKO MEBLE, gdzie na komody czekalam dwa
            miesiace a suma sumarum ich nie otrzymalam, bo fabryka
            padla. I jak tu wierzyc polskim sklepom???
            A co do IKEI, to czesto robie tam zakupy, ale moi celem
            sa tylko elementy dekoracyjne do wnetrza, zadne meble,
            bo wiem ze maja tendecje do 'rozjechania' sie po
            krotkim czasie uzywania. Ale kto co lubi to kupuje.
            Pozdrawiam.
            • Gość: Ala Re: Walter Meble IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.02, 22:55
              Dzieki za charakterystyke mojej osoby tym walczacym o tolerancje osobom.
              Wlasnie dokonaliscie (zgodnie z zasada tolerancji of course) rozlozenia mojej
              osoby na czynniki pierwsze.(jezdze tico, lubie mode z gazetek, i zle oceniam
              innych nie dostrzegajac ich walorow)Stek bzdur.
              A ja odpowiedzialam (na zadane pytanie)tylko ze meble, ktore tam widzialam sa
              obciachowe jak zreszta wiekoszosc, ktore sa w sklepach. Bo takie sa gusty. I
              wcale nie chce aby ten sklep upadal lub zeby tam ktos nie kupowal. Kto wie moze
              sama tam kupie np. zwykla rame do lozka czy materac. Ale generalnie to
              smietnik. Niestety Panstwo poczulo sie urazone. Sorry, ale musi nie miec gustu
              ktos, aby mial go ktos. A stwierdzenie de gustibus.... jest takim sobie
              wytlumaczeniem czemu sie nie dziwie.W koncu ktos zadal pytanie o ten gust
              wlasnie.
              Do widzenia.
              • Gość: Gosc Re: Walter Meble IP: 212.134.55.* 30.01.02, 08:03
                Powiem Ci tyle droga Alu - jestes zalosna ze swoimi wywodami - a meblowac
                mozesz sie tylko na swoim osiedlowym smietniku. Zycze szczescia!
                • Gość: Ala Re: Walter Meble IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.02, 15:57
                  mieszkam w domu a nie na osiedlu.pozdrawiam Cie b. serdecznie.
              • Gość: Grzesiek Re: Walter Meble IP: *.iie.org.mx 30.01.02, 08:23
                To ja Ci jeszcze dołożę, że jesteś strasznie nadęta
                • Gość: Lu ale bufet mają niezły IP: *.telenergo.pl 30.01.02, 09:10
                  meble - rzecz dyskusyjna - ale bufet OK - schabowy z frytkami i kapustą 8 zł -
                  jak na Warszawę tanio, jedyne miejsce gdzie serwuje się deser z pociętej
                  galaretki (szlagier PRL)- niezła zupa fasolowa za 2,5 zł
                  • Gość: Ania Re: ale bufet mają niezły IP: *.man.polbox.pl 30.01.02, 11:07
                    No tak bufet jest całkiem OK i opieka nad dziećmi i windy są fajne ale może
                    ktoś odpowie czy ceny za np. kuchnie są dużo wyższe czy porównywalne z cenami w
                    innych sklepach.
                  • Gość: sroka Re: ale bufet mają niezły IP: 217.153.48.* 30.01.02, 11:08
                    Siekanej galaretki nie lubię, ale jeżeli ceny w bufecie odpowiadają cenom mebli
                    to jest tam tanio.
                    Pytanie o meble z Waltera wyszło ode mnie. Rozumiem, że ile ludzi tyle gustów,
                    ja i tak będę kierować się swoim. Sklep Water Meble znam tylko z kolorowych
                    czasopism, a chciałabym wiedzieć, czy w ogóle warto do niego się wybrać (jestem
                    z Poznania. Sądząc po różnorodnych opiniach może się skuszę na wycieczkę do
                    stolicy. Dziękuję za odzew.
                    • Gość: Wacek Re: ale bufet mają niezły IP: 195.205.132.* 30.01.02, 11:53
                      Postaram się odpowiedzieć obiektywnie.

Wybrałem się do Walter Meble skuszony reklamą. Jednak to co zobaczyłem troche
                      mnie zawiodło. Owszem sklep jest imponujacy. Mają dobrego architekta i dobrego
                      dekoratora wnetrz, bo meble i inne produkty są dobrze zaprezentowane.

Inną sprawą jest fakt, ze jak wyjmie się pojedynczą komodę z tej całej
                      dekoracji i oświetlenia to może już nie wygladać tak efektownie.

Ogólnie moim zdaniem, nie są to meble wysokiej jakości (z kilkoma bardzo
                      drogimi wyjatkami), zaś ceny jak za tę jakość uznałbym raczej za wysokie.

Sądzę, że w Niemczech są to raczej meble tanie, dla młodych ludzi, którzy
                      dopiero się urządzają, a którzy po kilku latach je wyrzucą (podobnie jak w
                      szwedzkiej Ikei, choć ta przynajmniej oferuje w miarę oryginalne wzornictwo,
                      czy we francuskiej Conforamie).

Osobiscie mimo młodego wieku, jestem raczej konserwatystą i wolę polskie meble
                      Swarzędza czy Kler, choć są one dużo droższe od omawianych powyżej.

Jeśli chodzi o produkty klasy sredniej, to wybrałbym jednak coś polskiego,
                      mimo, że nie jest to sprzedawane w tak ładnym opakowaniu, no i przy okazji nie
                      można zjeść schabowego za 8 złotych. Popierajmy polskie! Często jest tańsze i
                      lepsze. No i przy okazji może w przyszłości wygrzebiemy się z bezrobocia.

Pozdawiam,

Wacek

PS Tylko dla Walter Meble nie przyjeżdżałbym aż z Poznania.
                    • Gość: Jarek Dobre wzornictwo, solidne meble warte ceny. IP: *.inetia.pl 30.01.02, 14:19
                      Gość portalu: sroka napisał(a):

> Siekanej galaretki nie lubię, ale jeżeli ceny w bufecie odpowiadają cenom mebli
                      >
                      > to jest tam tanio.
                      > Pytanie o meble z Waltera wyszło ode mnie. Rozumiem, że ile ludzi tyle gustów,
                      > ja i tak będę kierować się swoim. Sklep Water Meble znam tylko z kolorowych
                      > czasopism, a chciałabym wiedzieć, czy w ogóle warto do niego się wybrać (jestem
                      >
                      > z Poznania. Sądząc po różnorodnych opiniach może się skuszę na wycieczkę do
                      > stolicy. Dziękuję za odzew.

Jest w czym wybierać. A funkcjonalność tych mebli będzie dla Ciebie na pewno
                      pozytywnym zaskoczeniem.

Meble w Walterze, te ładne i funkcjonalne są niestety sprowadzane z zagranicy,
                      więc musisz się spodziewać 8 tygodni na dostawę. Większości nowoczesnych i
                      ładnych mebli nie wystawiono (poza kuchniami - ile świetnych rozwiązań).
                      Dostaniesz od dekoratorów wnętrz katalog (pół kilo świetnych mebli plus
                      kilkanaście stron o doborze kolorów i materiałow-po niemiecku), a ich praca nic
                      nie kosztuje przy zamówieniu mebli.

Cena odtrasza, ale jesli nie chcesz co rok wymieniac mebli to warto.

Słowo o guście - mój przyjaciel-organiozator wytawy polskich producentów mebli na
                      targach w Kolonii (nazwę go zanwcą) okreslił stylistykę za bardzo dobrą.

Pozostale salony pozostawie bez komentarza.

Jarek z Warszawy
                • Gość: Ala Re: Walter Meble IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.02, 15:58
                  strasznie mi dolozyles-przeplakalam cala noc.jestem nadeta, bo nie mam gustu
                  takiego jaki bys chcial. pozdrawiam cie serdecznie, moze wychylajace zza chmur
                  sloneczko rozjasni twoje oblicze i nabierzesz dystansu..do mebli.pa, pa.
                  • Gość: Grzesiek Re: Walter Meble IP: *.pekao.com.pl 30.01.02, 22:38
                    już trochę lepiej. Pa !
      • otii Re: Walter Meble 30.01.02, 14:37
        a czy w necie można je gdzieś obejrzeć ? przyznam , że nie znam ich oferty a ta
        dyskusja mnie zaciekawiła
        • Gość: Ania Re: Walter Meble IP: *.man.polbox.pl 30.01.02, 16:10
          Niestety to nowość na naszym rynku i ich strona (www.walter.com.pl)dopiero jest
          w przygotowaniu. Ale pewnie na niemieckim necie można sobie coś zobaczyć.
          • Gość: gosc Re: Walter Meble IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.02.02, 10:57
            mozna , mozna, www.walterliving.de
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka