Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

mam problem ze sprzedażą mieszkania

13.06.09, 20:45
    Mieszkanie ma 82 metry, w szesnastoletnim bloku z pustaka, na sympatycznym
    osiedlu. Wystawiłam cenę jak za 70 metrów w wielkiej płycie. Chętnych nie ma.
    Podpowiedzcie skuteczny sposób na sprzedaż.
    Obserwuj wątek
      • Gość: JAREK Re: mam problem ze sprzedażą mieszkania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 11:31
        3xmama napisała:
        Mieszkanie ma 82 metry, w szesnastoletnim bloku z pustaka, na sympatycznym
        osiedlu. Wystawiłam cenę jak za 70 metrów w wielkiej płycie. Chętnych nie ma.
        Podpowiedzcie skuteczny sposób na sprzedaż.

Po pierwsze nie polegaj na agencjach. Mają one setki mieszkań w ofercie i
        wątpliwe jest żeby dokładały specjalnych starań w sprawie sprzedaży akurat
        twojego mieszkania. Naklej sama ogłoszenia na słupach itd. w okolicy. Daj
        ogłoszenia bezpośrednie na popularnych w twoim rejonie portalach.

Po drugie mieszkanie to nie koperek, nie sprzedaje się w trzy dni.
        Poczekaj ze 3 miesiące, jak się nie sprzeda to obniż cenę o 1%, po następnym
        miesiącu o następne 1% itd, zależnie od stopnia pilności sprzedaży. W końcu na
        pewno się sprzeda.
      • Gość: siedlisko Re: mam problem ze sprzedażą mieszkania IP: *.cdma.centertel.pl 16.06.09, 13:24
        3xmama napisała:
        > Mieszkanie ma 82 metry, w szesnastoletnim bloku z pustaka, na
        sympatycznym
        > osiedlu. Wystawiłam cenę jak za 70 metrów w wielkiej płycie.
        Chętnych nie ma.
        > Podpowiedzcie skuteczny sposób na sprzedaż.

Jeśli chcesz szybko sprzedać to cena musi być bardzo atrakcyja.
        Sprzedawałam takie duże mieszkanie prawie rok czasu. Ludzie
        przychodzili, oglądali i na tym koniec. Znudziły mi się te ciągnące
        się wycieczki, bo doszło do tego, że nie mogliśmy nic sobie
        zaplanować, bo klient był umówiony na oglądanie. Zjechaliśmy z ceną
        i to mocno. Mieszkanie poszło za cenę 50 m kw. Takie duże mieszkania
        ciężko się sprzedają.
        • ambrozja Re: mam problem ze sprzedażą mieszkania 16.06.09, 18:57
          Niestety ale duże mieszkania ciężko się sprzedają. Też mam osobiste w tym
          doświadczenia. Młodzi kasy nie mają na takie duże a starym nie jest potrzebne.
          My swoje sprzedawaliśmy też prawie rok. Cena końcowa sporo poszła w dół bo mnie
          to juz wykończyło psychicznie. Zresztą gdzieś kiedyś przeczytałam że im dłużej
          sprzedajesz tym taniej sprzedasz. Z mojego punktu widzenia coś w tym jest.

Nie polegaj na agencjach nieruchomości, mam same kiepskie doświadzczenia z nimi.
          Sama się ogłaszaj na portalach internetowych gratka, otodom itp. jako sprzedaż
          bezpośrednia bo wielu ludzi tak woli kupić.
          W lokalnych gazetach daj ogłoszenie. No i stare metody: ogłoszenia naklej gdzie
          ci tam do głowy wpadnie. Generalnie wszystko zależy od tego gdzie to mieszkanie
          masz.
          Powodzenia szybkiej sprzedaży życzę :)

• 3xmama Re: mam problem ze sprzedażą mieszkania 16.06.09, 20:10
            Ogłaszam się mniej więcej od lutego (z przerwami oczywiście) i wtedy było
            największe zainteresowanie. Teraz znów coś drgnęło, jest więcej telefonów. Dziś
            czekałam 4 godziny na umówionych "oglądaczy". Nie dość, że nie przyszli to nawet
            nie raczyli odwołać spotkania. W ogłoszeniu napisałam, że przyjmę małe
            mieszkanie w rozliczeniu, bo takie rozwiązanie tez mnie urządza. Zobaczymy co z
            tego wyniknie..... Oczywiście zjeżdżam z ceny i zjeżdżam..... Z agencjami nie
            wchodzę w układy, bo poza braniem prowizji nic nie robią. Ponad rok temu
            sprzedawałam duża działkę z domem 60km od Warszawy, dzwonili oczywiście
            pośrednicy. Z dwoma agencjami nawiązałam współpracę. Jedni przywieźli jakąś
            jedną nawiedzoną klientkę, a drudzy nawet raz do mnie nie zadzwonili. Z pierwszą
            agencję, może raczej pseudoagencją, miałam jeszcze inną przygodę. Co zatrudnili
            kogoś nowego to natychmiast miałam telefon z propozycją nawiązania współpracy.
            Zamiast sprawdzać bazę danych to wydzwaniali "na pałę" po ogłoszeniach.
            Ostatecznie sprzedałam bezpośrednio, za cenę wyższą niż mi wycenił rzeczoznawca.
            Myślałam, że z mieszkaniem będzie łatwiej a tu klops;)
            • Gość: mz_wroc Re: mam problem ze sprzedażą mieszkania IP: *.chello.pl 23.06.09, 21:43
              A jeśli można spytać, gdzie jest to mieszkanie i jaka jest obecnie cena? może
              byłbym zainteresowany...
              • Gość: 3xmama Re: mam problem ze sprzedażą mieszkania IP: 91.214.2.* 24.06.09, 05:38
                Mieszkanie jest w Skierniewicach, 70km od Warszawy. A cena.... hm.... to
                wszystko sprawa dobrej woli zainteresowanych stron;) i jest tanio jak barszcz;)
            • Gość: siedlisko Re: mam problem ze sprzedażą mieszkania IP: *.cdma.centertel.pl 30.06.09, 09:47
              3xmama napisała:
              Dziś
              > czekałam 4 godziny na umówionych "oglądaczy". Nie dość, że nie
              przyszli to nawe
              > t
              > nie raczyli odwołać spotkania.
              U mnie szczyt bezczelności oglądających pokazała młoda kobieta. Po
              odwarciu drzwi do wc podwinęła kiecę i usiadła na kibelku,
              przymierzając w ten sposób swój tyłek do mojego wówczas "tronu".
              Rozejrzała się po ścianach twierdząc "no tak, fajnie by się tu
              robiło", po czym wstała jak gdyby nigdy nic. Oczywiście mieszkania
              nie kupiła.
      • magna_a Re: mam problem ze sprzedażą mieszkania 29.06.09, 22:24
        Myślę, że dalsza obniżka ceny może zachęcić kupujących do podjęcia decyzji. Dobrze jest też samodzielnie pozamieszczać ogłoszenia, w którym wymienisz korzyści dla potencjalnych kupujących. Duże mieszkania przeważnie kupują rodziny z dziećmi, warto napisać ogłoszenie "pod" tą grupę. Jest sporo bezpłatnych portali ogłoszeniowych, możesz to samo ogłoszenie zamieścić w kilkudziesięciu miejscach na zasadzie "kopiuj, wklej".
      • 3xmama Re: mam problem ze sprzedażą mieszkania 06.07.09, 17:29
        Znów obniżyłam cenę..... Straszny zastój. Obecna cena to równowartość 70m2 w
        bloku z płyty i myślę, że to nie koniec za "zjazdem";)
      • majlo776 Re: mam problem ze sprzedażą mieszkania 07.07.09, 00:01
        niestety teraz wszyscy mają ten sam problem to nawet nie kwestia ze ludzie nie
        mają kasy to kwestia że boją się ją wydać bo jakiś dziennikarz w telewizji
        ciągle im o kryzysie opowiada.
        pzdr.
      • Gość: KingaL Re: mam problem ze sprzedażą mieszkania IP: *.echostar.pl 17.06.14, 21:49
        Spróbuj skontaktować się z p. Marcinem Wilczyńskim - 533 580 580, mi bardzo pomógł przy sprzedaży mieszkania, więc może w Twoim przypadku też coś poradzi.
        • alicyjka55 Re: mam problem ze sprzedażą mieszkania 22.06.14, 22:25
          Grunt to dobrze napisana oferta. Nawet tutaj powinnaś napisać nieco wiecej. Wiem po sobie - od ogółu do szczegółu opisywałam sprzedawane mieszkanie. Ile m2 mają pomieszczenia, jaka kuchnia, jaka łazienka, stan ogólny itd. Następnie zdjęcia - mówią, że trzeba zatrudniać fotografa. Nieprawda! Mozna zrobić telefonem - byle, żeby to były zdjęcia mieszkania, a nie syfu. Zero rzeczy osobistych, nieumytych talerzy, porozwieszanego prania itd. A na koncu wystaw je w internecie przez serwis prywatnaoferta - wtedy dodasz je jednocześnie na sto stron.
          • Gość: kolo Re: mam problem ze sprzedażą mieszkania IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.14, 09:56
            daj pokój - przez 5 lat, to chyba nawet w Skierniewicach się sprzeda...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka