Dodaj do ulubionych

Laptop do gier

12.05.11, 18:34
Witam was drodzy polygamowicze! postanowiłem że muszę zmienić sprzęt do grania na PC ponieważ mimo że mam lapka z ati 5470m to nie jestem z niego zadowolony nie dość że jakość w grach słaba to i jakiś wadliwy model mam sad......... więc postanowiłem że zakupię nowego laptopa i bardzo mnie zainteresował ten oto model :www.komputronik.pl/product/123261/Laptopy/Laptopy_notebooki_/HP_Pavilion_dv6_6030ew_8_GB.html - osiągi bardzo dobre ale jak znacie lepsze lapki w tak super cenie to prosze dać znać smile
Obserwuj wątek
    • aaassskayley Re: Laptop do gier 12.05.11, 19:02
      Ja sony vaio polecam ;D
      • pawcikpl Re: Laptop do gier 12.05.11, 19:29
        a mógłbyś podać model?
    • sora_no_iro. Re: Laptop do gier 12.05.11, 19:31
      dobry komp to taki co uciągnie photoshopatongue_out
      kupować kompa jedynie dla gier?!!!
      kupować laptopa jedynie dla gier?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      niezła jazda big_grin
    • pimpnino Re: Laptop do gier 12.05.11, 19:45
      W MM stoją dwa Alienware. Ale ceny są zabójcze. Do gier w tej cenie kupiłbym PS3 X360, Wii, 3DSa i zostałoby jakieś 2-3 tysiące na gry.

Ja kiedyś kupiłem laptopa, który niby do gier był ok, jak na tamte czasy, drogi jak cholera, najnowsze gry szły oczywiście, ale na 20-30 minut, bo się przegrzał i wyłączał.
    • lionelpl Re: Laptop do gier 12.05.11, 20:27
      Po pierwsze.laptop NIE jest do gier. Kto normalny i o zdrowych zmysłał kupuje laptopa do gier. Do gier do konsola i PC stacjonarny. Laptop to dla firm,dla ludzi mobilnych,zabieganych. Za to cene to mozez kupic dobrego PCeta.
    • soultimer Laptop do gier 12.05.11, 22:40
      Zgadzam się z częścią poprzedników - słowa ''laptop'' i ''do gier'' niespecjalnie się łączą. Co prawda dzisiejsze sprzęty tego typu potrafią wiele, ale taka zabawa na dłuższą metę nie ma sensu.
    • anonim1979 Re: Laptop do gier 12.05.11, 22:48
      Nie, nie , nieeee.gif
      Z racji tego, że pojęcia; laptop i do gier są u mnie sprzeczne nic ci nie doradzę. Nic poza zmianą decyzji na stacjonarny/konsolę.
    • angh Re: Laptop do gier 13.05.11, 02:17
      Przechodzilem przez to. Mialem dwa solidne lapki do grania, drugi mi jeszcze zostal - dell xps 1530. Naprawde, nie idz w to. Myslalem, ze potrzebuje czegos przenoscnego do pogrania, ale okazalo sie, ze i tak musi stac na stole/biurku, zeby mozna bylo pograc, przenosne za cholere nie jest (15 cali xps juz jest za duzy, teraz rozgladam sie za ultra cienkimi 12 cali, ponizej 1.5 kg, a i tak wiem, ze bedzie mnie waga wkurzacwink ), a i tak najnowsze gry nie daja rady (a jak daja rade teraz, to za pol roku i tak nie beda). Kupilem zamiast kolejnego lapka core i7, 12 gb ram, 4TB w dyskach (glownie do szopa, z racji 'zawodu' 1TB juz zajety przez moje zdjecia), 5870, 24 cale lcd, i nie wyobrazam sobie powrotu do lapka. Lepiej juz kupic kompa a za reszte ps3 ;p
    • syc82pl Re: Laptop do gier 13.05.11, 09:00
      Ja też, kupię laptopa do grania.. ale w Football Managerasmile W innym wypadku też nie polecam. Jakiś czas temu kupowałem laptopa rodzicom (do bardzo podstawowych zastosowań) - Toschiba - i3, 3 GB zintegrowana karta, ot standard - cena? ponad 2000.. Za tę cenę można kupić na prawdę wypasionego peceta
    • mikel.gtc Re: Laptop do gier 13.05.11, 10:15
      Po pierwsze zastanów się czy naprawdę potrzebujesz LAPTOPA do gier czy może zwykłą stacjonarkę. Stricte do gier lepiej mieć stacjonarny, wychodzi taniej i lepiej. Za ok 3500 kupisz naprawdę przyzwoitą stacjonarkę do grania. Za te same pieniądze kupisz laptopa do gier ze średniego segmentu, który pozwoli na odpalanie nowości na medium i trochę starszych na high. Dobry laptopa do grania to wydatek ok 5 tys - taka prawda. Do tego dochodzi zawsze problem nagrzewania się laptopów z wydajnymi komponentami i praktycznie brak możliwości rozbudowy. Ten HP ma całkiem niezłe bebechy i atrakcyjny wygląd za tą cenę, ale brak o nim jakichkolwiek opinii, a ja bym się trochę bał brać Paviliona ze względu na niezbyt pozytywne opinie użytkowników poprzednich serii. Do tego dochodzi tragiczny serwis HP. Nie słuchaj ignorantów wink - laptopy nadają się również do grania, sam 2 lata temu kupowałem laptopa do grania za ok 4,5tys, bo często zmieniałem wynajmowane mieszkania zanim kupiłem swoje, do tego dochodził chciałem mieć sprzęt z którym zabiorę się na wyjazdy. Ja z zakupu byłem zadowolony, ale teraz jeśli kupię to już raczej stacjonarnego kompa.
      • soultimer Re: Laptop do gier 13.05.11, 14:22
        Ignorantów mówisz? tongue_out
        • mikel.gtc Re: Laptop do gier 13.05.11, 16:24
          Przecież z uśmieszkiem wink Ja nadal uważam, że laptop do grania ma sens, o ile jego posiadani jest racjonalnie uzasadnione (wyjazdy itp) i jesteśmy w stanie zaakceptować wszystkie ograniczenia z tym związane. Rynek to potwierdza, wystarczy spojrzeć jak przez ten czas rozwinął się segment laptopów "multimedialnych" i DTR.
    • coletrain Re: Laptop do gier 13.05.11, 11:16
      Również nie polecam laptopa, chyba że grasz w jedną grę jak wow na przykład i taki sprzęt Tobie wystarcza. W innym wypadku to strata kasy bo jak poprzednicy napisali żeby pograć musisz sprzęt ustawić na biurku.
      • pawcikpl PC do grania 13.05.11, 18:00
        dobra namówiliście mnie bym jednak zakupił stacjonarkę więc poradzcie mi mi jakiś zestaw PC do 3500zł (PC + monitor) i nie mówcie bym zrobił tak że kupie no ps3 a za reszte średniego pc bo akurat i x360 i ps3 posiadambig_grin
        • soultimer Re: PC do grania 13.05.11, 18:13
          Szczerze mówiąc jakoś wątpie, żeby na serwisie gdzie jest zdecydowanie więcej konsolowej braci ktoś SENSOWNIE doradził Ci co do wyboru PC plus zaproponował komponenty solidnych firm. Ale kto wie tongue_out.

To tak jak np. dawniej było z procem Intel DualCore E2180. Niby 2.0 GHz, ale bez trudu kręci się na 3.0 GHz co jest niebagatelnym wzrostem mocy za znacznie mniejszą cenę.
          • soultimer Re: PC do grania 13.05.11, 18:15
            Pomijając fakt, że zaraz zaczną się dyskusje "GF vs Ati" i "płyta xxx vs płyta zzz" oraz ''ten zasilacz tego nie uciągnie!'' tongue_out
            • pawcikpl Re: PC do grania 13.05.11, 18:26
              dobra postanowiłem jednak że zakupuje tego lapka co dałem linka ponieważ jego karta graficzna zupełnie mi wystarcza (w takiej rozdzielczości co jest ekran to każda gra mi pójdzie na max jednak wyjątkami mogą być crysis i będę musiał zejść z AA i przerzucić ustawienia na very high/high ale w to też wątpie smile a to że za dwa lata będzie odbierać tylko gry na medium czasami high to tak już po prostu jest big_grin
              • sora_no_iro. Re: PC do grania 13.05.11, 20:21
                idzie się do kilku sklepów i się mówi przygotujcie mi najlepszą ofertę w cenie takiej i takiej, dnia następnego zbiera się oferty i porównuje. Laptop zwyczajnie nie ma sensu, ale twoja decyzja
              • Gość: swenor Re: PC do grania IP: *.icpnet.pl 13.05.11, 20:21
                pawcik ludzie dobrze radzą, kup stacjonarnego kompa, albo konsole
                co do pc to wejdź na tego linka
                forum.purepc.pl/Co-kupic-f59/Zestawy-Komputerowe-na-Maj-2011-t334821.html
                • soultimer Re: PC do grania 13.05.11, 21:49
                  O właśnie, takie fora jak z linku należy wybadać, a możesz poszukać jeszcze podobnych stron na własną rękę.

@swenor, ale on już ma konsole wink.
    • djpunch laptop do gier 14.05.11, 18:50
      Zgadzam się z resztą że do gier na dłuższą metę stacjonarka choć ja w styczniu kupiłem sony vaio serii e z i3 i radkiem 5650 1gb i powiem szczerze ze narazie wszystko co odpale lata na maksa oczywiście bez AA np. BC2 wszystko full, Crysis 2 high/medium, just couse 2 wszystko high i mogę tu wile wymieniac jesli ci nie zalezy na AA to wszystko odpalisz na podobnym sprzecie na high tylko czy warto???? patrz na chłodzenie a ja jestem juz byłem posiadaczem paviliona i wiem ze te lapki sie grzeją niemiłosiernie mój przy graniu w cs:s dochodził do 90 stopni na procku aż wkońcu sie spalił polecał bym vaio albo samsungi rf 510/ rf710 peace
      • pawcikpl Re: laptop do gier 14.05.11, 19:29
        akurat z tym się z tobą zgodze djpunch że na twoim lapku chodzą na tak wysokich ustawieniach gry (bez AA oczywiście) ponieważ mój kuzyn ma sony vaio z intel core i3 jak sie nie myle taktowanie 2,16 ghz procek ati 5650 i gry odbierają mu na maxa, crysis mu bez zcinki na high odbierał bez AA ale w rozdzielczości 1024x678 czy jakoś podobnej i już miałem ten model wybierać co on ale akurat zobaczyłem w ofercie tego hp i się nadal zastanawiam ponieważ mój kuzyn ma go niecały rok a podczas grania mu tak się grzeje i huczy jak mikser (może wada modelu akurat jego nie wiem) ale dzięki za porade ale raczej pozostane przy tym lapku a do grania słumżyć mi będzie ps3 ale ciągle się zastanawiam....
        • budda Re: laptop do gier 14.05.11, 19:37
          za 3,5 koło to ci styknie na zwykłego lapka za mniej niż 2000 i na stacjonarkę wypasioną, podepniesz se do tv i niech tam stoi jako 3. konsola
          procek wystarczy x3 3ghz amd, ramu 4giga
          grafa najlepiej gtx 560ti ale gtx460 też git
          dysk samsunga f3
          dobra tania zasiłka to ocz stealthxstream
          dorzuć mysz i klawe bezprzewodową
          pada od xboxa masz
        • djpunch Re: laptop do gier 14.05.11, 20:16
          jeśli vaio się grzeje to hp sie pali jedź do MM i dotknij hp na włączonej prezentacji te laptopy tylko ładnie wygladają. Ja szczerze polecam samsunga rf 510 do 3- 3,5 k nic lepszego nie kupisz uwierz sam chciałe kupic 510 ale wyrwałem na promocji vaio za 2499 a te fr były po 2999. mój is ma 2,4 taktowanie. Co do hałasu to powiem tak w grach słychać wiatrak ale nie ejst to buczenie przy normalnej pracy filmach itp jest niesłyszalny a nie ma laptopa który by na grach chodził cicho najważniejsze ze temp nie przekracza 55 stopni przy graniu ani na cpu ani gpu musisz patrzec na to bo jesli laptop ma Ci służyć do grania to długo na sprzecie o złym chłodzeniu nie pochodzi. poszukaj na notebookcheck recenzji to najlepsze źródło informacji ja osobiście SZCZERZE ODRADZAM paviliony testowałem envy ale to nie ta półka cenowa pochwala sie zakupem na starym forum jak cos zdecydujesz
    • khad Re: Laptop do gier 15.05.11, 12:43
      laptopy nie są do grania. Najprostszy argument przemawiający za tą tezą jest taki, że za rok już na nim nie pograsz, a w takich sprzętach zbyt dużo nie wymienisz.
    • vojciech Re: Laptop do gier 15.05.11, 18:19
      Ja osobiście uznaję laptopy do grania. Oczywiście gdy ktoś gra na co dzień lepszym rozwiązaniem wydaje się stacjonarka lub konsola (którą posiadam) ale jeżeli jak ja wykorzystuje go do grania w góra 2-3 gry w roku, do exów lub pogrania ze znajomymi po sieci to to rozwiązanie nie jest złe. Sam mam już blisko 2 lata asusa g71gx z gtx260m i wciąż w większość wychodzących tytułów mogę bezproblemowo pograć. Swoją drogą polecam serię asusa republic of gamers. smile
      • Gość: borsuk Re: Laptop do gier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.11, 08:20
        Jak czytam takie porady to nie wiem czy mam się śmiać czy płakać, laptop nie jest do grania ? A do czego w takim razie ? Kawy nie robi po plecach też nie podrapie więc cóż to za dziwny twór techniki ? Laptop jak każdy komputer może służyć do grania, zabawy, pracy, itp. Jasne w cenie laptopa można kupić dwa razy mocniejszą stacjonarkę i tego nie ma sensu negować ale laptop daje ogromną mobilność, dowolność jeśli chodzi o miejsce pracy czy zabawy, chcesz sobie wyjść na taras to wychodzisz chcesz iść na działkę to idziesz nie ciągasz za sobą 15kg pudła z panelem LCD. Kolega prosił o radę jakiego lapka kupić a wy mu robicie młyn że lapki się do grania nie nadają. Nadają jak każdy inny sprzęt trzeba tylko sobie zdawać sprawę z pewnych ograniczeń. Teksty typu na lapku pograsz rok a potem nic na nim nie uruchomisz świadczy tylko że osoba która to napisała nie ma pojęcia o rynku i o tempie w jakim on się ostatnio rozwija, sprawdźcie sobie kiedy pojawiły się sprzęty z ATI HD4650 zastąpione rok później ATI HD5650 i po kolejnym roku ATI HD6650 za każdym razem nowszy sprzęt jest tylko o kilka procent lepszy niż starszy więc równie dobrze na trzyletnim laptopie z HD4650 można bawić się tak samo jak na nówce z HD6650. Każdy ma to co lubi ja męczyłem się ze stacjonarką wiele lat zmieniłem na laptopa + konsola i już nigdy do stacjonarki nie wrócę. A koledze polecam Acera 5820TG wydajność zadowalająca cichy cienki zgrabny, ładny design sprzęt uniwersalny po prostu.
        • budda Re: Laptop do gier 18.05.11, 09:55
          taa... i wiedźmin na low... na tarasie, żeby słońce po oczach mi je...

po prostu zależy do czego to ma służyć, w pasjansa owszem, szachy, hiraki, ale do tego byle lapek za 1000 styknie
    • anonim1979 Re: Laptop do gier 19.05.11, 12:14
      @budda
      No i apropo Wiedźmina i grania na laptopie
      polygamia.pl/blogi/zwirz/2011/05/wiedzmin_2__czas_narzekac/2
      Jak to sobie Zwirz pograł na wypasionym laptopowym sprzęcie w wieśka...
    • Gość: dm_pl Re: Laptop do gier IP: *.bj.uj.edu.pl 15.07.11, 18:50
      Chcesz lapka do gier ? Mam takiego ale za 3800 zł jeszcze na gwarancji.
      Zainteresowanych zapraszam na e mail: md1986@vp.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka