Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Koniec Pogoni ???

30.01.02, 08:18
    Od 1 lutego wszyscy pracownicy Pogoni Szczecin mają urlopy przymusowe. Nie ma
    treningów. Istnieje groźba wycofania drużyny z rozgrywek. Płakać nie będę, ale
    to zawsze zasłużony klub i chyba żadnego prawdziwego kibica piłki nożnej, wbrew
    wszelkim animozjom, taka sytuacja cieszyc nie może. Przecież po to wtracamy do
    I ligi, żeby grać z Pogonią, Wisłą czy Legią!!! Szkoda bo wielce to zasłużony
    klub, z tradycjami i grupą wiernych kibiców.Wiele jednak wskazuje na to,że może
    nawet nie przystapić do rozgrywek. A pamiętam jak pomstowałem na naszych
    Prezesów,że spuścili Turka na wysokie drzewo. Mea culpa, mea maxima culpa.
    Obserwuj wątek
      • Gość: walek Re: Koniec Pogoni ??? IP: 150.254.98.* 30.01.02, 08:24
        Szkoda. Abstrahując od tzw. animozji, szkoda przede wszystkim kibiców.
      • Gość: ring Re: Koniec Pogoni ??? IP: 213.17.225.* 30.01.02, 10:39
        zgadzam sie, ze szkoda kibicow. Ale nie ma sie co martwic. Cieszmy sie ze nas
        to ominelo szerokim lukiem. Tylko, że u nas to by takiego turasa zabili po
        miesiacu, a u nich rzadzi i dzieli...Potraficie sobie wyobrazic nowy
        supermarket zamiast PYRAPARKU? Chyba nie....

• Gość: ... Re: Koniec Pogoni ??? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.02, 10:53
          Zabili by ? Tak jakbyśmy mieli lepszych działaczy pare lat wstecz.
      • Gość: Feelgood Re: Koniec Pogoni ??? IP: 195.216.121.* 30.01.02, 10:53
        Szkoda byłoby wrócić do "ekstraklasy" po to by grać z jeszcze większymi
        wiochami niż w drugiej lidze. Masz, Misza01, całkowitą rację. Choć tak po
        prawdzie, to nie jestem przekonany, gdzie jest więcej wiosek i czy przypadkiem
        po awansie jakiegoś Bełchatowa, czy innego CPNu i spadku Górnika i Śląska
        lepsze kluby będą grać na zapleczu... Jeśli do rozgrywek nie przystąpi Pogoń i
        Polonia, to za pół roku będziemy się szykować na mecze z Radomskiem,
        Bełchatowem, Płockiem, Dumą Klawiszy, Grodziskiem czy (z całym szacunkiem)
        Ostrowcem... Nie ma co, fajne perspektywy. A ja chcę jechać do Szczecina
        zobaczyć rewanż za przekręt 4-3 "sędziego" borskiego, przydupasa cioci z PZPN!
        Co do paprykowych kibiców - po upadku klubu kompleksy ich zabiją - poczytajcie
        sobie wątek "Pyraki wygrywają" na forum www.pogon.v.pl...
        nARKA
        • Gość: sumak Re: Koniec Pogoni ??? IP: *.man.poznan.pl 30.01.02, 13:18
          masz rację Feelgood ... w tym wątku niektórzy z nich udowodnili, że wpadli w
          swoiste błędne koło. Niedługo Kolejorz będzie odpowiedzialny wg. nich za opady
          atmosferyczne w Stettin'ie. No cóż szkoda ... Szkoda klubu, kibiców ... kochać
          ich nie trzeba, ale bez możliwości gry ze Śledziami ??? nudno będzie ...
      • Gość: kolej Re: Koniec Pogoni ??? IP: 10.203.7.* 30.01.02, 15:02
        Zgadzam się z wami. A oto kolejny kawałek krajobrazu ligowego. O Śląsku:
        Piłkarze wrocławskiego Śląska będą otrzymywać wypłaty w firmach sponsorujących klub.
        Pierwszoligowiec ze stolicy Dolnego Śląska jest zadłużony na około 5 mln złotych.
        "Wypłaty już się rozpoczęły. Na razie w bardzo małych transzach, dla tych najbardziej potrzebujących.
        Sukcesywnie chcemy zmniejszać zadłużenie wobec zawodników" - powiedział PAP w środę prezes
        Śląska Janusz Cymanek.
        Jednocześnie szef klubu przyznał, że nie ma kwoty 500 tys. zł., która pozwoliłaby na dokończenie
        sezonu 2001/02.
        "Mogę jednak zapewnić, że piłkarze Śląska Wrocław zagrają pierwszy mecz rundy wiosennej z
        Radomskiem. Rozegramy też wszystkie następne spotkania" - dodał Cymanek.
        Działacze wrocławskiego klubu oczekują, że należący do wojska stadion, na którym piłkarze
        rozgrywają swoje mecze, zostanie w czerwcu skomunalizowany. Wówczas łatwiej będzie przyciągnąć
        inwestorów, którzy będą chcieli wybudować we Wrocławiu nowoczesny stadion piłkarski, zapewniają
        członkowie zarządu Śląska.

Na czwartek zaplanowano walne zgromadzenie akcjonariuszy wrocławskiego klubu. (PAP)

NIEDŁugo się okaże, że nasz Kolejorz to mimo wszystko wyspa szczęsliwości...
        • misza01 Re: Koniec Pogoni ??? 30.01.02, 16:00
          Oczywiście, bo raz że są perspektywy i szansa rozwoju, a spadek do II ligi
          został znakomicie wykorzystany- na uporządkowanie spraw organizacyjno-
          finansowych i usunięcie niepotrzebnych ludzi z klubu. Poza tym odbudowano jego
          wizerunek, zdobyto przychylność miasta.. Efekt- mamy prawo oczekiwać spokojnego
          budowania silnego klubu w ciągu najbliższych dwóch- trzech lat.
          Piłkarze dostają pieniądze co do dnia, zgodnie z kontraktami, więc mogą się
          skupić na grze. To jest najważniejsze . Podsumowując - mimo II ligi jesteśmy w
          ZNACZNIE lepszej sytuacji niż wiele klubów I ligi. A pomyśleć,że jeszcze
          niedawno kibice byli jedynym kapitałem klubu. Ale za to jakim !!!! Dobrze
          ulokowany dziś procentuje. Nawet P Sudoł- persona (prawie) non grata na
          Bułgarskiej powiedział,że do Lecha ma coraz bliżej. Świat się kończy...ale nie
          dla Kolejorza. W górę serca!
          • Gość: patryk Re: Koniec Pogoni ??? IP: 213.17.225.* 30.01.02, 16:50
            z ciekawych niusów Fameg wycofuje sie z Radomska (wczorajszy PS). Zebysmy sami
            w ekstraklasie tylko nie zostali:-))))
            pzdr
            • Gość: pluto Re: Koniec Pogoni ??? IP: *.wsb.poznan.pl 30.01.02, 16:55
              misza az łeska w oku sie zakreciła!
              świete słowa misza,swiete słowa!!!
              pozdro
      • Gość: Balzer Raczej poczatek... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.02, 18:13
        Miasto znalazło juz nowego strategicznego inwestora, umowa ma byc podpisana
        na dniach. Co do Bekdasa to sprzedaje on swoje akcje i wraca do Turcji tam
        gdzie jego miejsce
        • Gość: Pablo Re: Raczej poczatek... IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 30.01.02, 18:52
          Gość portalu: Balzer napisał(a):

> Miasto znalazło juz nowego strategicznego inwestora, umowa ma byc podpisana
          > na dniach. Co do Bekdasa to sprzedaje on swoje akcje i wraca do Turcji tam
          > gdzie jego miejsce
          Tak, tak, dobrze że za marzenia nie karają! :) Strategiczny inwestor - jak to
          ładnie brzmi. Kolejorz takowego szuka już od kilku lat i nic a Pogoń znajdzie go
          w 2 dni??? Nic tylko gratulować! Pogoń może zmieniać sponsorów jak rękawiczki!

P.S. Nie wiem czemu tak żałujecie kibiców pogoni? Kolejorz jak spadał do II ligi
          oni mieli kupę śmiechu w nas, kibiców Lecha. Zobaczymy ilu ich zostanie przy
          pogoni w ciężkich chwilach!
          Pzdr

• Gość: Sergio Re: Raczej poczatek... IP: *.echostar.pl 30.01.02, 20:10
            Gość portalu: Pablo napisał(a):

> P.S. Nie wiem czemu tak żałujecie kibiców pogoni? Kolejorz jak spadał do II lig
            > i
            > oni mieli kupę śmiechu w nas, kibiców Lecha. Zobaczymy ilu ich zostanie przy
            > pogoni w ciężkich chwilach!
            > Pzdr

Czemu? Może czymś się od nich różnimy, ot co. Zgadzam się z tymi, którzy żałują
            niszczonej klubowej tradycji, ale zdaję sobie sprawę także że sama tradycja nie
            wystarczy. Kolejny "zbawca" po Ptaku, Górce i innych nam się, jak Feniks -
            objawił i spalił i faktycznie niech spada do krainy kebabów. Śmieszne mi się
            wydają jego słowa: "to mój klub i mogę zrobić z nim co mi się podoba." coś tu
            chyba nie tak, ale to może ja się mylę.
            Jednak w sporcie, futbolu, biznesie sportowym wszystko jest możliwe. I niech
            przykładem będzie casus Lecha, lecz przede wszystkim Zagłębia Sosnowiec.
            Środowisko sportowe na Śląsku także potrafiło się spiąć w sprawie Górnika Zabrze,
            ciekawe jak się potoczą losy tego klubu, ostro pracują też w Odrze Opole...
            wszystko możliwe. Podobno i Polonia Warszawa ma już wyjaśnioną sprawę z gruntami.

• Gość: walek Re: Raczej poczatek... IP: 150.254.98.* 31.01.02, 11:24
            Gość portalu: Pablo napisał(a):
            (...)
            > P.S. Nie wiem czemu tak żałujecie kibiców pogoni? Kolejorz jak spadał do II lig
            > i
            > oni mieli kupę śmiechu w nas, kibiców Lecha. Zobaczymy ilu ich zostanie przy
            > pogoni w ciężkich chwilach!
            > Pzdr
            >
            Żałuję kibiców na tyle, na ile podpowiada mi tzw. solidarność z kibicami (obcego) klubu, niezależnie od
            tego czy go darzę sympatią czy nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka