musia79 10.08.07, 18:52 Jak długo po złożeniu wniosku czeka się na wypłatę becikowego? czy któraś z Lipcóweczek już otrzymała ten zastrzyk finansowy ? ;) ile w rzeczywistości czekałyście? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalipowa Re: Becikowe 10.08.07, 19:17 ja jestem czerwcowka ale regularnie Was czytam. Swoj wniosek zlozylam w ubieglym tygodniu i pieniadze maja byc do konca sierpnia. Jestem z Warszawy Mokotowa Odpowiedz Link
ingapol Re: Becikowe 10.08.07, 19:31 złozyłam wniosek 31.07 i powiedzieli ze do konca sierpnia dostane Odpowiedz Link
grusia3 Re: Becikowe 10.08.07, 19:35 Mąż złożył wniosek 3tygodnie temu, odbiór pieniążków podobno po miesiącu ale jak jest naprawde zobaczymy. w każdym razie obiecał dostarczyć PESEL małego przy wypłacie, a ten dostaniemy jak Jul skończy miesiąc. Odpowiedz Link
mom6 Re: Becikowe 10.08.07, 21:04 Zgodnie z kpa urzędy mają 30 dni na rozpatrzenie wniosku tzn. wydanie decyzji administracyjnej z wypłatami bywa gorzej ale powinny wypłacać w tym samym miesiącu jeśli wniosek złóżysz w pierwszych dniach, jeśli pod koniec to w następnym miesiącu. Niektóre urzędy piszą termin wypłaty w decyzji np.do 15-go sierpnia Odpowiedz Link
aga_n20 Re: Becikowe 10.08.07, 23:11 dzisiaj odebrałam decyzję i pieniądze mam mieć przelane na konto do końca sierpnia, zasiłek rodzinny i dodatek z tytułu urodzenia dziecka tez do końca sierpnia ale na starszaka dostaję pieniądze na konto koło 20 więc wtedy moge mieć wszystkie wypłacone Odpowiedz Link