annasza33 07.11.06, 14:31 Ile to jest 25 x 50 m? Czy da się tam coś sensownego postawić, czy tylko jakąś kiszkę? Tak po prostu się zaczęłam zastanawiać, czy ta moja działka to dobra jest pod budowę... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mary_lu Re: Wielkość działki 07.11.06, 14:39 Bardzo dobre wymiary pod dom jednorodzinny. Większość projektów gotowych z łatwością się zmieści i jeszcze zostanie ładny ogródek, ale bez konieczności wypożyczania sprzetu do sianokosów z kółka rolniczego. My mamy działkę szerokości 20m i tu trochę trzeba pomyśleć. Ale i tak nie jest źle... Odpowiedz Link
woda.lekko.gazowana Re: Wielkość działki 07.11.06, 14:52 annasza, standard, ładna działeczka. do może mieć aż 17-18 metrów szerokości, czyli mozecie poszaleć :) albo postawic cos sobie w poprzek :)) Odpowiedz Link
anirac Re: Wielkość działki 07.11.06, 16:03 To jest bardzo ladne 12 arow. Na takiej powierzchni zbudujesz sliczny dom z szerokim podjazdem i luzem po bokach. Przy tak dlugiej dzialce jesli masz ja w pionie radzilabym cofnac dom w glab, zeby wydobyc potem piekno i domu, i ogrodu, a z tylu - sporo miejsca jeszcze zostanie na prywatne sprawy - plac dla dzieci, drzewka, czy nawet garaze (no chyba,ze chcesz miec garaz z przodu domu) Odpowiedz Link
lucy_cu Re: Wielkość działki 07.11.06, 16:41 Annaszka, ja mam 20 na 60. Na upartego bym nawet w poprzek postawiła. Masz super wymiary. Odpowiedz Link
annasza33 Re: Wielkość działki 07.11.06, 20:47 To mnie pocieszyłyście, serio :))) Działka jest wzdłuż drogi, ale to droga, jak na razie, polna, uczęszczana tylko przez traktory i kombajny, więc może nie będzie przeszkadzać, że dom musi stanąć blisko tej niby-ulicy... A w miejscu, gdzie się kończy, mamy kolejne 20 hektarów przeznaczonych przez gminę w przyszłości do przekształcenia w działki budowlane. Więc może kiedyś będę miała jakichś sąsiadów.... Odpowiedz Link